کد خبر: ۳۱۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹

رئیس‌جمهور وارد مجلس شد؛ بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه است؟

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و جمعی از اعضای کابینه‌اش امروز) سه‌شنبه ۱۴ آذر) برای تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۳ وارد مجلس شورای اسلامی شد.
رئیس‌جمهور وارد مجلس شد؛ بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه است؟

مخاطب 24- در جلسه علنی روز سه شنبه (۱۴ آذرماه) ابراهیم رئیسی برای تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۳ وارد مجلس شورای اسلامی شد.
محمدمخبر معاون اول رئیس جمهور، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری، محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع، دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی، جواد اوجی وزیر نفت، صولت مرتضوی وزیر کار، حجت الاسلام خطیب وزیر اطلاعات، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی از جمله وزرای حاضر و مسوولان دولتی در صحن مجلس هستند.

کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش و محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم در این جلسه حضور دارند.

بودجه ۱۴۰۳ واقع‌بینانه تنظیم شده است
رئیسی در مقدمه صحبت‌های خود گفت: دولت تلاش کرد تا با اجرای قانون رشد اقتصادی و رشد تولید را رقم زند و تورم را کنترل کند.

او در ادامه به آنچه در بودجه ۱۴۰۱ انجام شده است پرداخت و توضیح داد: دولت و کابیه من همواره تلاش کردند که آنچه انجام می‌شود اجرای قانون باشد و قابلیت گزارش و سنجش و اعلام داشته باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: به اینصورت که چقدر به قانون عمل شده است. زیرا ما در جایگاه اجرای قانون و شما در جایگاه قانونگذاری هستید. بنای دولت آن است که قوانین در ضمن برنامه ششم و هفتم اجرایی شود؛ لذا اولین نکته آن است که در بودجه ۱۴۰۳ تلاش شده واقعیت‌های اقتصاد کشور دیده شود، واقع‌نگری از محور‌های قابل توجه در این بودجه است. هم هزینه و هم درآمد واقعی دیده شود و هم برنامه‌ها واقعی ارائه شده است.


بیشتر بخوانید


او خطاب به نمایندگان گفت: باید از همین سخنگاه از همه شما برای تلاش جهت اجرای قانون و اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری و تصویب برنامه هفتم تشکر می‌کنم و خسته نباشید بگویم. انشاءالله در مسیر فرایند تصویب قانون که شورای نگهبان اعلام نظر خواهند کرد و اصلاحات احتمالی که انجام شود برنامه ابلاغ شود و بتواند به عنوان برنامه در جهت توسعه همه‌جانبه کشور تاثیرگذار باشد و برنامه‌های پیشین اعلام شد بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد اجرایی نشده، امیدوارم ما موفق شویم که اعلام کنیم برنامه هفتم کاملا اجرایی شده است.

او با تاکید بر اینکه بودجه ۱۴۰۳ مبتنی بر برنامه هفتم است، اظهار داشت: تلاش شده در این بودجه تقدیمی بسیاری از ناترازی‌هایی که امروز موجب رنج همگان است تراز شود با یک حرکت جهادی نه حرکت معمولی. در راستای مهار تورم تلاش شده است مهار تورم عللی دارد اول کسری بودجه، دوم رشد نقدینگی و سوم ناترازی بانک‌ها و برداشت‌های از بانک مرکزی و علل دیگر.

مولدسازی در استان‌ها و مراکز فعال شده است
او با بیان اینکه در تمام برنامه‌های دولت بر مولد سازی تاکید شده است، گفت: برخی فکر می‌کردند آیین نامه مولد سازی قانون گذاری است، ولی آیین نامه مولد سازی روش اجرای سریع و دقیق قانونی است که مجلس بنا کرده است و اصلا قانون گذاری نشده است اصل قانون در بودجه سنواتی و در برنامه توسعه کشور بنا شده است. تا کی قرار است مجلس قانون بگذارد و دولت‌ها یکی پس از دیگری اجرایی نکنند. پیگیری عدم اجرایی مولد سازی جرات و شجاعتی می‌خواست. مولدسازی در استان‌ها و مرکز فعال شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مساله سوم مساله ناترازی بانک‌ها یا ضرورت انضباط مالی و بانکی در کشور است، گفت: برنامه دولت و بانک مرکزی این است که وضعیت بانک‌های ناتراز را روشن کند و همانگونه که مستحضر هستید یکی پس از دیگری تعیین تکلیف می‌شود. تلاش دولت بر انضباط بخشی است و هیچ سهامدار و سپرده‌گذاری دچار مشکل نخواهد شد.

او در ادامه مطرح کرد: وقتی این موارد که موجب تورم است کنترل شود طبیعتا شاهد کاهش تورم خواهیم بود. تورم ماهانه، تورم نقطه به نقطه و سالانه کاهشی شده است. اگر انضباط مالی، توجه به هزینه‌ها و درآمد‌ها انجام شود حتما شاهد کاهش تورم خواهیم بود، آنچه مورد امر رهبری انقلاب، خواست دولت، مجلس و همه مردم عزیز ایران است.

رئیسی با اشاره به اینکه بیش از ۶ هزار واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد چرخه تولید شده‌اند، گفت: در تلاش هستیم که نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم و اکنون نیز روشن است که چگونه به رشد تولید کمک کرده است. بیش از ۶ هزار واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد چرخه تولید شده‌اند.

رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری دولت سیزدهم، دولت کار و فعالیت است. اختصاص صفت کار و فعالیت به این دولت افتخاری است. تلاش دولت این است که دغدغه‌های مردم را برطرف کند و مشکلات را حل کندبا همکاری و تعامل مجلس و دولت می‌توان کار را به خوبی پیش برد و رضایت مردم را کسب کرد.

پس از اتمام سخنرانی رئیس‌جمهور طبق برنامه قبلی جلسه مجلس شورای اسلامی به منظور برگزاری نشست مشترک نمایندگان مجلس و اعضای کابینه دولت، غیر علنی شد.

 

منبع: تابناک

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.