مخاطب 24- افرادی هم هستند که که به شکل بیمار گونه به اعمال جراحی زیبایی تمایل دارند و در مواردی نیز از کاری که کرده اند پشیمان میشوند و به دنبال راه چارهای میگردند که یا به شکل اولیه برگردند و یا این که دوباره تغییر کنند.
در ادامه جهت بازگشایی رمز و رموز علاقه غیر طبیعی افراد به سراغ یک متخصص پوست، یک جامعه شناس و یک وکیل و در نهایت یک آرایشگر رفتیم و از آنها پرسیدیم که چرا بسیاری از افراد بعد از جراحی های پوستی و یا تغییراتی که در ظاهرشان انجام می دهند باز به رضایت خاطر دست پیدا نمیکنند.
دکتر همایون مژدهی آذر متخصص پوست و مو و زیبایی در خصوص این که چرا بیماران بعد از اعمال جراحی و یا تغییراتی که در پوست شأن بوجود آمده باز ابراز رضایت نمیکنند و همیشه به دنبال تغییر هستند گفت: در صورتی که بیمار، پزشک متخصص حاذق و با معلومات مناسب حیطه جراحی زیبایی را انتخاب کند هم از انتخاب خود راضی خواهد بود و هم از نتیجه کار.وی افزود: در صورتی که پزشک و بیمار زمان مشاوره کافی را با هم سپری کنند و حتی دو طرف با اطلاعات کافی وارد حیطه تغییرات شوند احتمال رضایت و خوشنودی بیمار و درمانگر بیشتر خواهد بود.
او ادامه داد: پزشک و بیمار در هر مرحله از تغییرات روی پوست و جراحی اگر به یک اجماعی برسند و از نتیجه احتمالی آن آگاهی پیدا کنند کمتر ممکن است که بیمار بعد از تغییر دچار افسردگی و ناراحتی شود.
دکتر مژدهی آذر در خصوص بیشترین شکایات بیمارانی که جراحی زیبایی انجام میدهند و بعد از انجام جراحی دچار پشیمانی میشوند گفت: یکی از مواردی که بیماران ممکن است که بعد از عمل جراحی ابراز رضایت نکنند عوارضی است که بعد از عمل با آن رو به رو میشوند و هیچ آگاهی در رابطه با مقابله با آن ندارند و نمیدانند در آن زمان چه واکنشی باید از خود نشان دهند.
این متخصص پوست ادامه داد: اگر پیوند و رابطه مناسبی بین بیمار و پزشک برقرار باشد بسیاری از موارد به راحتی قابل حل شدن است که از آن جمله می توان به در دسترس بودن پزشک برای بیمار باشد و یا قولهایی که به بیمار میدهد عملی شود به شکلی می توان رضایت بیمار را جلب کند.
دکتر ادامه داد: بسیاری از مردم با مراجعه به غیر متخصصها مثل آرایشگران ، پرستاران و یا حتی کسانی که برای مدتی زیر دست و زیر نظر پزشک حاذقی کار میکردند خود و یا اطرافیان خود را به خطر میاندازند چرا که بسیاری از این افراد اطلاعات کافی از جراحی و علم پزشکی ندارند و به شکل تجربی کار انجام دادهاند که در بیشتر موارد باعث نارضایتی مراجعان شان میشود.
مژدهی آذر در ادامه نارضایتی افرادی که به غیر متخصص ها مراجعه می کنند گفت: کسانی که از غیر متخصص ها و غیر پزشکان درخواست امور تخصصی پزشکی رو می کنند حتما نتیجه ای دلخواه را کسب نمی کنند و چه بسا بعد از عمل با غوارض گوناگون و پیش بینی نشده ای چون نا فرمی صورت و یا عضو عمل شده روبهرو میشوند که در این صورت جا دارد که گفته شود خود کرده را تدبیر نیست.نکات مهم و پایانی؛ پزشکان حاذق علاوه بر دادن اطلاعات کافی به بیماران و مشاوره هایی که میدهند باید مطالب ذکر شده را نیز به شکل مکتوب از بیماران خود داشته باشند.
در ادامه به گفتوگو با هدیه آذرپور کارشناس برنامهریزی علوم اجتماعی و جامعهشناسی در رابطه با تمایل به جراحی های زیبایی و افراط در زمینه پرداختیم که در ادامه به آن میپردازیم؛ آذر پور در خصوص عوامل اجتماعی موثر بر گرایش جراحی زيبايي از نگاه جامعه شناسي گفت: بر اساس مطالعات انجام شده توسط جامعه شناسان دلایل جذب افراد به جراحی های زیبایی را گرایش به جنس مخالف، منزلت اجتماعی و حضور بهتر و موثرتر در جامعه را در زیبایی چهرهشان عنوان کردند.
او ادامه داد: گرایش و تمایل به زیبایی امری کاملا طبیعی است اما امروزه گرایش به زیبایی به عنوان یک پدیده اجتماعی به مرحله خودنمایی و ظاهرپرستی رسیده است.این جامعه شناس ادامه داد: افرادی که تمایل بیشتری به تغییر ظاهر خود و یا تزریق بوتاکس و کشیدگی ابرو و چشم و از این دست موارد را دارند اغلب در رنج سنی ۲۴ تا ۳۰ سال و مواردی بیش از ۳۰ سال به بالا هم بوده اند.
آذر پور ادامه داد: انسان ها با مطالعه و افزایش علم و آگاهی میتوانند ارزش و منزلت اجتماعی خود را ارتقا دهند ولی در عصر حاضر و الگو گرفتن از اینفلونسرها با ساخت چهره و اندامی همچون افراد معروف برای خود جایگاه اجتماعی تکرار شونده می سازند که درجه علم و آگاهی در این زمینه بسیار کم و در حد صفر می باشد.