کد خبر: ۳۱۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

از پشت پرده‌ی نمک‌های آبی، صورتی، معدنی و ... چه می دانید؟

یک پزشک عمومی گفت: تبلیغات عجیبی در خصوص نمک‌های آبی، صورتی و معدنی می‌شود که بسیار اشتباه بوده و این افراد شیاد هستند. در تبلیغات بیان شده که این نمک‌ها درمان فشار خون، نارسایی کلیه و سنگ کلیه هستند که دروغ است. هیچ نمکی موجب کاهش فشار خون نمی‌شود.
از پشت پرده‌ی نمک‌های آبی، صورتی، معدنی و ... چه می دانید؟

مخاطب 24- دکتر مریم دلشاد طهرانی در خصوص مصرف نمک اظهار کرد: کمبود ید یکی از مشکلات در ایران بوده که اولین بار انستیتو تغذیه ایران در سال ۱۳۴۸ در این زمینه بررسی انجام داد و مشاهده کرد افراد زیادی در شهرهای مختلف ایران دچار کمبود ید و گواتر هستند و مشکلات جسمی و نورولوژیک مهمی را به دنبال این کمبود ید دارند.

او بیان کرد: در سال ۱۳۶۰ بیمارستان طالقانی و پژوهشکده غدد درون‌ریز ایران تحقیقاتی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که مشکل کمبود ید و گواتر جدی است. بررسی‌ها از آن سال انجام و بالاخره در سال ۱۳۷۳ تصویب شد تمام نمک‌های طعامی که تولید می‌شوند باید یددار باشند. متخصصان غدد تحقیق و بررسی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که اگر به نمک طعام ید اضافه کنند تا حد زیادی می‌توان از این کمبود ید جلوگیری کرد.

دلشاد طهرانی با بیان اینکه ید برای عملکرد نرمال غده تیروئید لازم بوده و یکی از فاکتورهای اساسی برای متابولسیم صحیح ما است، عنوان کرد: بسیاری از بچه‌هایی که کمبود ید دارند، دچار عقب‌ماندگی‌های ذهنی، اختلال رشد و مشکلات عصبی شدند و ضریب هوشی آن‌ها پایین‌تر از بچه‌هایی بوده که ید کافی دریافت می‌کردند.

سدیم در تمام خوراکی‌هایی که در طول روز مصرف می‌کنیم، وجود دارد

این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی و FBA تصویب کردند که مصرف روزانه سدیم باید کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز باشد که در یک قاشق چای‌خوری نمک، ۲.۵ گرم سدیم وجود دارد اما در تمام خوراکی‌هایی که در طول روز مصرف می‌کنیم مانند سبزیجات، گوشت و تخم مرغ مقداری سدیم وجود دارد، بنابراین ما اصلا نیازی به نمک اضافه در روز نداریم.

او با اشاره به اینکه تبلیغات عجیبی در خصوص نمک‌های آبی، صورتی و معدنی می‌شود که بسیار اشتباه هستند، تصریح کرد: این افراد شیاد هستند. در تبلیغات بیان شده که این نمک‌ها درمان فشار خون، نارسایی کلیه و سنگ کلیه هستند که دروغ است. هیچ نمکی موجب کاهش فشار خون نمی‌‎شود. توصیه ما این است که مصرف نمک به حداقل برسد. اینکه بیان می‌شود نمک سم سفید بوده، درست است.

ید نباید حرارت ببیند

دلشاد طهرانی گفت: ما در رژیم غذایی ایرانی به اندازه کافی ید نداریم. زمانی که نمک در غذا ریخته می‌شود، بیشتر ید از بین می رود، بنابراین ید نباید حرارت ببیند. در تبلغیات استفاده از نمک صورتی، آبی و معدنی برخی از مقالات را منبع قرار دادند که بیان می‌کند نمک‌های صورتی یا آبی موجب کاهش فشار خون شده است. این مقالات مقایسه‌ای است که در آن به برخی افراد نمک تصفیه شده و برخی دیگر نمک‌های صورتی هیمالیا دادند.

این پزشک عمومی افزود: پس از بررسی متوجه شدند افرادی که نمک تصفیه استفاده کردند، افزایش فشار خون بیشتری داشتند در حالی که در افرادی که نمک صورتی استفاده کردند این افزایش فشار خون دیده نشده است. دلیل این اتفاق این بود که نمک‌های صورتی به علت وجود ناخالصی و فلزات سنگین، سدیم کمتری داشتند اما باید بدانیم خطر فلزات سنگین بسیار زیاد است. چیزی که فشار خون را افزایش می‌دهد، سدیم بوده اما باید بداینم فلزات سنگین چقدر خطرناک هستند. ممکن است با خوردن نمک‌های معدنی سدیم کمتری دریافت کنید اما در کنار آن فلزات سنگین را وارد بدن خود می‌کنید.

وی ادامه داد: ناخالصی‌های موجود در این نمک‌ها سرب، کادمیوم و جیوه بوده، ممکن است در کنار این ناخالصی‌ها مقداری مواد معدنی مفید نیز باشد اما ما نباید مواد معدنی خود را از نمک تامین کنیم، بلکه منبع اصلی دریافت مواد معدنی ما سبزیجات، غلات، حبوبات و لبنیات است. وقتی نمک در کارخانه تصفیه می‌شود، ناخالصی‌ها و همچنین مواد معدنی خوب آن از بین می‌رود اما ما نیازی به این مواد معدنی نداریم، منبع اصلی مواد معدنی ما چیز دیگری است.

نمک‌های صورتی، آبی، صحرا و دریا فلزات سنگین دارند

دلشاد طهرانی اضافه کرد: نمک‌های صورتی، آبی، صحرا و دریا فلزات سنگین دارند که مقدار آن مشخص نیست و این می‌تواند خطرناک باشد. مقدار مصرف نمک را باید تا حد ممکن کاهش داد، اینکه نمک‌های رنگی در بسته‌بندی‌های قشنگ ارائه داده شود، اشتباه بوده؛ چون نمک بسیار مضر است.

این پزشک عمومی بیان کرد: اگر می‌خواهید نمک استفاده کنید باید پس از پخت، روی غذا و به مقدار کم باشد. اگر نمک‌های تصفیه شده کریستاله باشند نیز بهتر است؛ زیرا طعم شوری آن در دهان حس می‌شود و نیازی نیست از نمک بیشتری استفاده شود. درصد سدیم تمام نمک‌ها بین ۸۳ تا ۹۸ است اما میزان سدیم بستگی به ناخالصی دارد، هرچه ناخالصی یک نمک بیشتر باشد، سدیم آن کمتر است.

منبع: ایسنا

برچسب ها: نمک تیروئید
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر