کد خبر: ۳۰۸۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۵
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز در مصاحبه با مخاطب۲۴
عملکرد برخی از نمایندگان در هر دوره‌ای باعث دلسردی، بی اعتمادی و کاهش مشارکت فعال مردم شده است

مخاطب ۲۴، گفتگو با حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز- هفته گذشته نتیجه بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات مجلس دوازدهم به دست داوطلبان نمایندگی مجلس رسید. خبر‌های منتشر شده در این رابطه از رد صلاحیت ۶ نماینده کنونی مجلس از جمله: سید موسی موسوی (نماینده لامرد و مهر)، محمد خدابخشی (نماینده الیگودرز)، جلال محمودزاده (نماینده مهاباد)، جلیل رحیمی جهان آبادی (نماینده تربت‌جام)، غلامرضا نوری قزلجه (نماینده بستان‌آباد)، علیرضا منادی سفیدان (نماینده تبریز)، مسعود پزشکیان (نماینده تبریز) و احمد علیرضا بیگی (نماینده تبریز) حاکی است. در دو دهه گذشته برخی از شخصیت‌های سیاسی شناخته شده و تعدادی از نیرو‌های شاخص نظام و انقلاب، قبل از هر دوره انتخابات در روند تایید صلاحیت‌ها از گردونه رقابت حذف شدند و بعد از انتخابات از چرخه مشارکت سیاسی کنار رفته اند. این روند حذفی تا جایی برای جامعه عادی شده که مردم در انتظار شنیدن نام‌هایی هستند که به نظر می‌رسد بعد از رد صلاحیت دیگر در سپهر سیاسی کشور جایی نخواهند داشت. مخاطب ۲۴ در این رابطه با حسین کنعانی مقدم، عضو پیشین سپاه پاسداران و دبیرکل  حزب سبز به گفتگو نشسته که در ادامه می‌خوانید:


هفته گذشته نتیجه بررسی صلاحیت نامزد‌ها منتشر شد و نام تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس در میان رد صلاحیت شدگان بود. با توجه به اینکه این افراد مورد ذکر عموما نگاه انتقادی دارند، آیا حذف و رد صلاحیت چنین نیرو‌هایی به وجهه انتخابات لطمه نخواهد زد؟


تا آنجاییکه من می‌دانم و درباره مساله سوال کرده ام، متوجه شده ام که هیأت‌های اجرایی رد صلاحیت نمی‌کنند، آن‌ها احراز صلاحیت می‌کنند، یعنی به طور مثال می‎ خواهند بگویند که شرایطی که قانون معلوم کرده و استعلام‌های پنجگانه در مورد فرد مورد نظر پاسخ منفی داده اند.
عملکرد این هیأت‌های اجرایی که زیر نظر وزارت کشور است، جدا از بحث شورای نگهبان است، آن‌ها به حیطه رد صلاحیت ورود نمی‌کنند، بلکه بررسی قانونی اولیه را انجام می‌دهند.
البته به طور کلی در مورد کسانی که رد صلاحیت شده‌اند ممکن است مسائل مختلفی مورد توجه باشد که یکی از آن‌ها بحث انتقاد گری فرد است. در رد صلاحیت شخصی برای نمایندگی مجلس، موارد متعددی مطرح است.
رد صلاحیت صرفا نمی‌تواند به دلیل انتقاد گری بوده باشد. به خاطر اینکه وظیفه نماینده مجلس همین است. اگر صلاحیت یک نماینده مجلس به این دلیل رد شده باشد، قطعا امری خلاف قانون رخ داده است.
البته درخواست ما در جلسه‌ای که با معاونت سیاسی وزارت کشور جناب آقای شاهچراغی داشتیم همین مساله بود. من این را به عنوان اینکه مردم باید نسبت به تایید صلاحیت و رد صلاحیت که به عنوان احراز صالحیت مطرح است، اطلاع داشته باشند و اطلاع رسانی شود درخواست کردم.
ما در حال حاضر درمورد کسانی معترض هستیم که صلاحیت آن‌ها تایید شده و معتقدیم که تعدادی از این افراد صلاحیت لازم را نداشتند و در طرف دیگر هم برخی که احراز صلاحیت نشده اند اعتراض دارند؛ که در این مرحله شاید مدارک کافی و لازم را برای احراز صلاحیت خودشان نداشته اند.
برخی الزامات وجود دارد مثلا قانون می‌گوید که باید نامزد پنج سال مسئولیت اجرایی داشته باشند درصورتی که مثلا سابقه طرف چهار سال است و مهر عدم احراز به آن فرد می‌خورد. اتفاقا برخی آدم‌های مطرح و معروفی هم هستند.
عدم اطلاع رسانی شفاف در رابطه با تایید یا رد صلاحیت‌ها همیشه در آستانه انتخابات افکار عمومی را دچار بی اعتمادی می‌کند که قطعا این احساس در جامعه به مشارکت لطمه می‌زند.
مقام معظم رهبری چند روز پیش در دیدار با اعضای شورای نگهبان تاکید بر مشارکت کردند و برای اینکه مشارکت در انتخابات آینده حداکثری باشد باید به سوالاتی که در ذهن مردم وجود دارد پاسخ داده شود.
رسانه ملی باید در این خصوص ورود کند، همان طور که تبلیغ نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در رادیو و تلوزیون پخش می‌شود باید سایر مسائل مربوط به انتخابات هم در رسانه ملی بحث شود تا مساله رد یا تایید صلاحیت‌ها به یک اتفاق مبهم و پر هزینه برای نظام و کشور تبدیل نشود.


به مساله مشارکت اشاره کردید، پیش بینی شما از حضور مردم در انتخابات پیش رو چگونه است؟ نارضایتی‌هایی در مورد مسائل اقتصادی در جامعه وجود دارد و همچنین بدبینی در مورد رد صلاحیت‌ها و روند برگزاری انتخابات احساس می‌شود. با وجود چنین حال و هوای اجتماعی چه پیش بینی‌هایی در مورد مشارکت جامعه در این انتخابات وجود دارد؟

در بررسی روند انتخابات مدل‌هایی علمی وجود دارد، من روی این مدل‌ها کار کرده‌ام و از ابتدای انقلاب تمام انتخابات‌های کشور را آنالیز کرده ام و معتقدم که روند انتخابات در ایران نشان دهنده این است که ۳۰ درصد آرا همیشه متعلق به جریان‌های سیاسی، احزاب، گروه‌ها و شخصیت‌هایی هستند که با پشتوانه سیاسی به عرصه انتخابات ورود پیدا می‌کنند.
باقی آرا یعنی ۷۰ درصد، آرا خاکستری هستند که در این ۷۰ درصد، ۳۰ درصد عمدتا بر اثر فضای سیاسی نزدیک به انتخابات تصمیم به رای دادن می‌گیرند و عمدتا گفتمان‌های مطرح بر آن‌ها تاثیر می‌گذارند.
به نظر من این ۳۰ درصد وارد عرصه انتخابات نشده اند، به این لحاظ که بر اثر تجارب گذشته، احساس کرده اند که گفتمان‌های مطرح شده محقق نشده اند و شک و شبه دارند.
اما ۴۰ درصد از آن ۷۰ درصد کسانی هستند که به بهانه‌های مختلف و با دیدگاه‌های مختلفی مثل اینکه نامزد‌های خودشان را در لیست انتخابات نمی‌بینند یا باوری به رای دادن ندارند و... کناره گیری می‌کنند، ولی این امید وجود دارد که آن‌ها هم براساس موج‌های شب‌های آخر تصمیم گیری کنند، ولی این طیف عمدتا در محیط اثر موج منفی قرار می‌گیرند یعنی برای اینکه فلان شخص رای نیاورد به شخص دیگری رای می‌دهند، که ما به آن مشارکت فعال نمی‌گوییم و شاید مشارکت سکوت در مقابل جریان‌های سیاسی قلمداد شود.
من معتقدم در این انتخابات اگر ما مشارکت را حداکثری کنیم می‌توانیم شرایط را به سمتی ببریم که مشارکت بالای ۵۰ درصد داشته باشیم. این مشارکت از نظر سیاسی برای کشور بسیار مهم است. من معتقدم که انتخابات اسفند ماه مرصاد سیاسی ما است. یعنی همه دشمنان ما با تمام سلیقه‌ها و توان خود وارد عرصه می‌شوند تا مشروعیت و مقبولیت نظام را زیر سوال ببرند و تنها راه مقابله با آن‌ها این است که مشارکت سیاسی کم نباشد.


ارزیابی شما از عملکرد مجلس یازدهم چیست؟ باید‌ها و نباید‌ها در عملکرد نمایندگان و مسئولین چه تاثیری بر اعتبار مجلس داشته است؟

باید‌ها را رهبری فرموده اند و چهار مولفه راهبردی را مطرح کرده اند؛ سلامت انتخابات، رقابتی بودن انتخابات، امنیت انتخابات و مشارکت و حضور فعال مردم مولفه‌هایی است که توسط رهبری مطرح شده است.
درمورد نباید‌ها مساله این است که ما اگر فضا را از نظر سیاسی غبارآلود کنیم و مردم نتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند و یا اینکه فضا را امنیتی کنیم یعنی احساس شود که در این فضای امنیتی نمی‌توانند رای دهند یا اگر به جریان خاصی رای دهند مشکل پیدا می‌کنند، همه آفت انتخابات خواهد بود.
نکته بعدی این است که در سازوکار انتخابات چه از نظر نظارتی و چه اجرایی، سلامت وجود داشته باشد که مردم احساس کنند رای آن‌ها خوانده می‌شود و به صندوق رای اعتماد کمند.
عملکرد‌ها باید طوری باشد که مردم احساس کنند رای آن‌ها برای نظام و برای حل مشکلات کشور اثر دارد. نباید ماجرا طوری باشد که فرد انتخاب شده وقتی در مجلس قرار می‌گیرد به جای مطالبات مردم آن چه را که خودش می‌خواهد و منافع شخصی، گروهی و جریانی خود را دنبال کند.
این نمونه‌ها و عملکرد برخی از نمایندگان در هر دوره‌ای باعث دلسردی، بی اعتمادی و کاهش مشارکت فعال مردم شده است.

گفت‌و‌گو: فائزه صدر

برچسب ها: انتخابات مجلس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
باورنکردنی، چاقوکشی در لیگ امید‌های فوتبال! + فیلم title
در یک اتفاق باورنکردنی، عجیب و دلخراش زمین فوتبال در لیگ یک امید‌ها در بازی میان گل‌گهر و فجر محل ضرب و شتم با چاقو شد.
گریم یکتا ناصر و بهناز جعفری در پشت صحنه سریال نیسان آبی title
یکتا ناصر, بعد از جدایی از منوچهر هادی در اولین سریال نمایش خانگی اش بازی کرد. نیسان ابی 2 که تقریبا با همان هنرمندان و بازیگرانش و البته به کارگردانی مسعود اطیابی دو هفته است که پخش شده است.
بعد از پنجاه و سه سال، «رضا موتوری» هنوز جوان است+ عکس title
رضا و دیالوگ‌هایش، رضا و موتورسواری‌هایش، رضا و خشم و خروش‌اش، هنوز که هنوز است «رضا موتوری» پر از شورش است و درد و حسرت. بعد از پنجاه و سه سال، رضا موتوری هنوز جوان است.
همه چیز در مورد Su-۳۵؛ جنگنده سوخوی چند منظوره روسی که ایران می‌خواهد بخرد title
رسانه‌های داخلی و خارجی از نهایی شدن خرید جنگنده روسی سوخو ۳۵ خبر می‌دهند. سردار سید مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع در گفتگو با تسنیم از قطعی شدن ورود بالگرد هجومی میل ۲۸، جنگنده سوخو ۳۵ و هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰ به ایران خبر داده است.
هوش مصنوعی ترسناک، واقعیتی امروزی است title
فرار از گزارش‌ها در مورد هوش مصنوعی (AI) در رسانه‌های امروزی تقریباً غیرممکن است. چه در حال خواندن اخبار یا تماشای یک فیلم باشید، احتمالاً با نوعی هشدار یا وزوز در مورد هوش مصنوعی مواجه خواهید شد.
دخترانی که فرزندان یخی بدنیا می آورند! title
از جمله روش‌هایی که برای بارداری دختران جوان بالای بالاتر از سی سال مطرح شده است فریز کردن تخمک آنان است تا زمانی که تمایل به ازدواج پیدا کردند و به دلایل مختلف به شکل طبیعی قادر به فرزند آوری نبودند بتوانند از این تخمک‌ها جهت باروری استفاده کنند
بازتاب جهانی حرکت جوانمردانه رونالدو در رسانه‌های جهانی title
واکنش ستاره فوتبال دنیا به تصمیم داور بازی پرپسولیس و النصر عربستان سوژه رسانه‌های ورزشی جهان شد. بهترین گلزن فوتبال ملی جهان یک بار دیگر زیبایی فوتبال را نشان داد.
برگزیده
یک فعال حقوق زنان: بارداری ناشی از تجاوز محارم به یک معضل تبدیل شده title
تنها جایی که قانون‌گذار از سقط حمایت کرده، سقط درمانی است که شرایط خاص خود را دارد. در قانون اعلام شده که اگر جان مادر یا جنین در خطر باشد با نظر کمیسیون پزشکی قانونی مجوز سقط صادر می‌شود. اگر بخواهیم از نظر حمایت قانونی صحبت کنیم، متاسفانه قانونگذار در این مورد کاملا ساکت بوده و در مورد حاملگی ناشی از تجاوز صحبت نکرده است.
ایران زیباست؛ خزان در جنگل «مازیچال» - مازندران title
پاییز هراز رنگ مسیر مازیچال بسیار دیدنی است، اما در صورت بارش باران پیمودن این جاده زیبا بسیار سخت خواهد بود. مازیچال، منطقه جنگلی زیبا در نزدیکی کلاردشت است که با ارتفاع ۲۶۰۰ متری، شما را بالاتر از ابر‌ها نگه می‌دارد. ایستادن در ارتفاعات مازیچال و نگاه به اقیانوس ابر مقابل چشمتان، احساسی وصف‌ناشدنی را برای شما به همراه خواهد داشت.
کاوشگر ناسا برای رصد برخورد سیارک ۲۰۲۹ نزدیک زمین شده است title
ستاره شناسان پیش‌بینی می‌کنند که حدود ۵ و نیم سال آینده، سیارکی به وسعت ساختمان امپایر استیت در فاصله ۲۰۰۰۰ مایلی (۳۲۲۰۰ کیلومتری) از زمین در فضا خواهد گذشت، که نزدیک‌ترین جرم آسمانی به سیاره ما به این اندازه در تاریخ مدرن است.
امیر غفارمنش ماجرای ازدواجش با پوپک گلدره را فاش کرد +ویدئو title
امیر غفارمنش بازیگر شناخته شده‌ی تلویزیون در مصاحبه‌ جدیدی از ماجرای ازدواجش با پوپک گلدره گفت، بازیگر مشهور تلویزیون که پس از به کما رفتن به دنبال یک سانحه‌ رانندگی، در سال ۸۵ از دنیا رفت.
اختلالات روانی را به زبان نقاشی بشناسید + تصاویر title
هنرمندان صرفا برای بیان احساسات از هنر خود استفاده نمی‌کنند بلکه برای انتقال ایده، به تصویر کشیدن تاریخ، تجسم ارزش‌های اجتماعی و اظهارنظر درباره رویداد‌های اجتماعی و سیاسی نیز از هنر بهره می‌گیرند؛ اما یکی از کاربرد‌های مهم هنر بیان احساسات است.
کدام نمایندگان مجلس ردصلاحیت شدند؟ title
گفته می شود صلاحیت نمایندگان بستان آباد، تربت جام، مهاباد، تاکستان، فیروزکوه، الیگودرز، ۳ نماینده تبریز و ۳ نماینده استان اصفهان از سوی هیئت اجرایی شهرستان های حوزه انتخابیه شان رد شده است.