مخاطب 24- رئیس حوضه آبریز زایندهرود با بیان اینکه سد زایندهرود ۲۰ آبان به مدت ۲۰ روز برای کشت پاییزه غرب و شرق اصفهان بازگشایی میشود، میگوید که حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان در نظر گرفته شده است.علیرضا الماسوندی البته وعدهای هم درباره احیای زایندهرود می دهد و تاکید میکند که این رودخانه چهار تا پنج سال آینده احیا میشود و جریان دائمی آب در آن را شاهد خواهیم بود.
او با بیان اینکه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، آب آشامیدنی چند استان، نیاز محیطزیست و صنایع بزرگ از این حوضه آبریز استفاده میکنند بنابراین اهمیت آن هر روز بیشتر مشخص میشود، ادامه میدهد: دفتر منطقهای مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زایندهرود با هدف اخذ و اجرای تصمیمها با رویکرد علمی و با مشارکت بهرهبرداران (ذینفعان) و ذیمدخلان واقعی آب و شکلگیری برنامه جامع علمی با موضوع مصارف، منابع و راهکاری توزیع عادلانه آب در بخشهای مختلف آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت تشکیل شده است و امیدواریم افتتاح این دفتر در نهایت به احیای زاینده رود و توزیع عادلانه آب منجر شود.
بیشتر بخوانید:
۲ تفاوت بازگشایی امسال
مهمترین تفاوت بازگشایی آب برای کشت پاییزه در سال جاری با سالهای قبل در زمان تخصیص آب است. در سالهای گذشته به دلیل کمبود آب ذخیره پشت سد، مسئولان با نگرانی از کمبود در بخش آشامیدنی بهمن ماه به کشاورزان آب تخصیص میدادند در حالی که زمان اصلی کشت غله به عنوان مهمترین کشت پاییزه اصفهان نیمه آبان است و این تاخیر در بازگشایی، عملکرد کشت را ۲۰ درصد کاهش میداد.
حسین محمدرضایی زمان اصلی کشت غله را ۱۵ آبان اعلام میکند و میگوید: بازگشایی امسال به موقع است و از سوی دیگر، بر خلاف سال قبل که آب در بهمن و فقط برای کشاورزان شرق اصفهان بازگشایی شده بود، این بار آب هم به کشاورزان شرق و هم غرب اختصاص مییابد.
به گفته او، طبق وعده داده شده آب به مدت ۱۵ روز و به میزان ۱۱۰ میلیون مترمکعب بازگشایی خواهد شد در حالی که اگر طبق گفته رئیس حوضه آبریز زایندهرود، آب قرار باشد ۲۰ روز باز باشد باید میزان آن به ۱۴۰ میلیون مترمکعب برسد.محمدرضایی تاکید میکند که در صورت بارندگی کشاورزان دیگر برای کشت پاییزه نیاز به آب نخواهند داشت، اما در صورت بارش کمتر از ۱۵ میلیمتر نیاز است که یکبار دیگر آب در بهمن یا اسفند بازگشایی شود.
منبع: همشهری آنلاین