کد خبر: ۲۹۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۶

مینو محرز: شهریور کووید بود، حالا آنفلوآنزاست

یک متخصص بیمار‌ی‌های عفونی، گفت: ویروس آنفلوآنزا از ابتدای پاییز شیوع پیدا کرده و تا فروردین، ادامه خواهد داشت؛ بر همین اساس، همچنان توصیه می‌کنیم شهروندان واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
مینو محرز: شهریور کووید بود، حالا آنفلوآنزاست

مخاطب 24- محرز با اشاره به برگزاری جلسه ستاد کشوری کرونا در هفته‌های گذشته می‌گوید: در جلسه‌ای که اخیرا برگزار شد، براساس تست‌هایی که از سراسر کشور به ستاد گزارش می‌شود و گزارش‌های انستیتو پاستور و دانشکده بهداشت دانشگاه تهران نشان داد که ویروس غالب در ماه شهریور کووید و از زیرسویه اومیکرون و ویروس غالب در ماه مهر ویروس آنفلوآنزا بوده است.

 آماری اعلام نشده، اما شواهد گویاست که این روز‌ها ابتلا و حتی بستری با علائمی که نشان‌دهنده ویروس‌های تنفسی است، بیشتر شده. این موضوع را مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا نیز تایید می‌کند.

 

او می‌گوید: شروع پاییز و فصل سرما همیشه با شیوع بیماری‌های تنفسی همراه بوده و امسال هم از این موضوع مستثنی نیست، در چند سال اخیر شیوع کووید هم مزید بر علت شده است.

 

این متخصص با اشاره به اینکه مدارس در چرخه شیوع تاثیر زیادی دارند، ادامه می‌دهد: معمولا سرایت این ویروس‌ها در جا‌های شلوغ بیشتر می‌شود، با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها این مساله بیشتر هم می‌شود، بچه‌ها مبتلا می‌شوند و ویروس را به همدیگر منتقل می‌کنند، بعد هم والدین و خانواده‌ها مبتلا می‌شوند و این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

محرز با اشاره به برگزاری جلسه ستاد کشوری کرونا در هفته‌های گذشته می‌گوید: در جلسه‌ای که اخیرا برگزار شد، براساس تست‌هایی که از سراسر کشور به ستاد گزارش می‌شود و گزارش‌های انستیتو پاستور و دانشکده بهداشت دانشگاه تهران نشان داد که ویروس غالب در ماه شهریور کووید و از زیرسویه اومیکرون و ویروس غالب در ماه مهر ویروس آنفلوآنزا بوده است.

او با بیان اینکه ماه آبان هم احتمالا ویروس غالب آنفلوآنزا باشد، ادامه می‌دهد: دلیل افزایش بستری هم می‌تواند به‌خاطر ویروس آنفلوآنزا باشد کمااینکه در سال‌های گذشته هم مبتلایان به آنفلوآنزا کارشان به بستری می‌رسید.

واکسن بزنید

محرز با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا از ابتدای پاییز شیوع پیدا کرده و تا فروردین هم ادامه خواهد داشت، می‌گوید: برهمین اساس همچنان توصیه می‌کنیم شهروندان واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند، هنوز زمان برای گرفتن این واکسن مناسب است و به همه خصوصا گروه‌های پرخطر مانند کودکان، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و کسانی که سیستم ایمنی پایین دارند، توصیه می‌شود.

او درباره واکسن کرونا نیز بنا بر توصیه سازمان بهداشت جهانی ادامه می‌دهد: نیازی به تزریق واکسن کرونا نیست، این مساله از سوی سازمان بهداشت جهانی هم توصیه می‌شود چراکه ویروس کرونا جهش‌های فراوان داشته و فعلا دریافت واکسن تاثیر نخواهد داشت.

توصیه مهم دکتر محرز به شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به ویروس‌های تنفسی و بیماری‌های کووید و آنفلوآنزا به مراقبت‌های بهداشتی و شخصی است.

او ادامه می‌دهد: سه توصیه مهم همچنان استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست‌هاست، علاوه بر این اگر دانش‌آموزی دارای علائم بود، نباید به مدرسه برود، درباره کارمندان و شاغلان هم همین‌طور، در صورت ابتلا به علائم به هیچ‌وجه در محل کار حاضر نشوید، خصوصا که دوره این ویروس حداکثر ۵ روز است.

وزارت بهداشت توصیه‌ای ندارد؟

هم زمان با افزایش موارد ابتلا و بستری مبتلایان به کووید و آنفلوآنزا، توصیه‌های بهداشتی از سوی وزارت بهداشت، همچون گذشته، دیده نمی‌شود.

به عبارتی توصیه به استفاده از ماسک خصوصا که در دوره‌های گذشته شیوع ویروس‌های تنفسی در رسانه‌ها و تلویزیون از سوی وزارت بهداشت مورد تاکید قرار می‌گرفت، حالا کم‌رنگ شده است.

حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی نیز درباره عملکرد وزارت بهداشت در این خصوص می‌گوید: در حال حاضر در سطح جهان واریانت غالب در بیش از یک پنجم موار EG ۵ و سپس FL ۱.۵.۱ و XBB ۱.۱۶.۶ هستند. ولی باید توجه داشت که بیشتر این اطلاعات از کشور‌های غربی گزارش می‌شوند که احتمالا با الگوی ژنتیکی ویروس‌های غالب در کشور ما متفاوت است. پس نمی‌توان با نگاه به غرب در برخورد با اپیدمی برنامه‌ریزی کرد و برنامه آن‌ها را در ایران کپی کرد. گزارش واریانت‌هایی مانند پیرولا در انگلستان و سایر کشور‌های غربی نباید حواس ما را از کشور خودمان پرت کند هرچند نباید به آن‌ها بی‌توجه بود.

او با اشاره به اینکه در شرایطی که بیم خیزش مجدد اپیدمی وجود دارد باید مداخلات پیشگیرانه معمول بیماری‌های عفونی تنفسی مانند فاصله گذاری مناسب با افراد آلوده یا مظنون، زدن ماسک، شستن دست‌ها و مانند این‌ها برای افراد پرخطر جدی‌تر گرفته شود، ادامه می‌دهد: هرچند نقش اصلی این مقابله را نظام سلامت کشور با آمادگی لازم باید بازی کند.

برچسب ها: آنفلوانزا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
ابهام در سیاست‌های مهاجرتی ابهام در سیاست‌های مهاجرتی
اقدام ایران در زمینه اخراج اتباع دارای تبعات اخلاقی، سیاسی و اقتصادی قابل توجهی است. بسیاری از شهروندان افغانستانی که در ماه‌های گذشته مجبور به ترک خاک ایران شدند، متولد ایران بودند و در ایران تشکیل خانواده داده بودند.
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟ مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟
جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نه‌تنها تحولات ژئوپلیتیکی و امنیتی گسترده‌ای در پی داشت، بلکه روند روزمره و اقتصاد کشور و مردم را به صورت جدی به خطر انداخت.
صفحه خبر بالای تصاویر