کد خبر: ۲۷۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
آماده‌باش وزارت بهداشت به مراکز درمانی ؛

ابتلای خانوادگی کروناست‏، نه آنفلوآنزا

معاون درمان وزیر بهداشت در نامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور بر ضرورت کسب آمادگی برای احتمال افزایش بروز بیماری‌های تنفسی تاکید کرد.
ابتلای خانوادگی کروناست‏، نه آنفلوآنزا

مخاطب 24- در نامه سعید کریمی آمده است: با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، همچنین آغاز فصل سرما و افزایش احتمال بروز بیماری‌های فصلی و تنفسی ضروری است موارد زیر با نظارت مستقیم برای کسب آمادگی بیمارستان‌ها مدنظر قرار بگیرد.  

۱. تاکید بر واکسیناسیون آنفلوآنزا برای کادر درمانی و بیماران گروه‌های هدف با هماهنگی معاونت بهداشت 

۲. پیش‌بینی امکانات طراحی تریاژ دولایه در بخش اورژانس بیمارستان‌ها و تفکیک بیماران تنفسی 

۳. پیش‌بینی و تامین ملزومات حفاظتی فردی کادر درمان و بیماران تنفسی 

۴. تاکید بر رعایت اصول احتیاط پیشگیری از انتقال بیماری‌های تنفسی از سوی کارکنان و بیماران 

۵. پیش‌بیین و تامین داروها و وسایل مصرفی مورد نیاز 

۶. به روزرسانی دانش و مهارت تشخیص و درمان بیماران تنفسی بر اساس نظام مراقبت سندرمیک به پزشکان و کارکنان مرتبط 

۷. نظارت بر تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک و سرم‌درمانی همراه با برنامه‌های آموزشی مرتبط 

۸. مدیریت ازدحام در بخش اورژانس و مدیریت تخت بستری در سطح بیمارستان 

۹. پیش‌بینی نیاز به افزایش تخت بستر و ایزوله تنفسی با تجهیزات لازم به ویژه در بیمارستان‌های ریفرال 

۱۰. تاکید و نظارت بر استمرار ثبت دقیق اطلاعات بیماران سرپایی و بستری در سامانه پرتال معاونت درمان به صورت روزانه 

وضعیت نگران‌کننده از بروز همزمان ۳ بیماری

سعید مهری، اپیدمیولوژیست درباره احتمال افزایش بماری های تنفسی گفت: با بازگشایی مدارس و آغاز پاییز، داده‌های اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که احتمالا طی ۴هفته آینده افزایش بیماری‌های تنفسی خواهیم داشت که می‌تواند سیستم سلامت را تحت تاثیر قرار دهد. 

او افزود: طی ۵ ماه پیش رو، بروز همزمان موارد کرونا، سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار نگران‌کننده است و این شرایط سالمندان و افراد دارای بیماری‌هایی زمینه‌ای را بیشتر تهدید می‌کند. 

این پژوهشگر حوزه بهداشت با تاکید بر این که وزارت بهداشت باید اطلاع‌رسانی بیشتری در این‌باره داشته باشد، تاکید کرد: علاوه بر اطلاع‌رسانی شفاف باید دسترسی به داروها افزایش پیدا کند و گروه‌ها پرخطر هم واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند. 

مهری درباره افزایش ابتلا به کرونا با توجه به افزایش ابتلای جهانی هم بیان کرد:‌ هنوز نمی‌دانیم کدام واریانت کرونا در ایران در حال چرخش است و از ماه می سال جاری میلادی، سویه اریس (EG.۵) در سطح جهانی در حال گسترش است و ایمنی‌گریزی آن جدی است. 

او همچنین درباره علائم این زیرسویه جدید را آبریزش بینی، دردگلو. درد عضلات و بدن، علائم گوارشی و تنفسی اعلام کرد و گفت:‌ در صورت بروز این علائم توصیه می‌شود که افراد در خانه بمانند و استفاده از ماسک در محیط‌های بسته و شلوغ هم ضروری است.

آماده‌باش وزارت بهداشت به مراکز درمانی | احتمال افزایش بروز بیماری‌های تنفسی | ابتلای خانوادگی کروناست‏، نه آنفلوآنزا

ماسک زدن و شست‌وشوی دست‌ها را جدی بگیریم

حمید عمادی،‌ رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان امام خمینی هم با بیان این که اکنون با سه بیمار مواجه هستیم، بیان کرد:‌ در کنار آنفلوآنزا و عفونت‌های تنفسی باید بدانیم، اگرچه بیماری کووید از حالت شدید و کشنده خود به عارضه خفیف‌تری تبدیل شده و مانند گذشته موجب مرگ نمی‌شود اما به شدت مسری است و افراد را سریع درگیر می‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: برخی افراد علائم تنفسی، آبریزش بینی، گلو درد دارند ولی در برخی دیگر بیماری کووید به شکل علائم گوارشی خودنمایی می کند؛ درمنزل وقتی همه افراد یکباره با همدیگر در عرض مدت کوتاهی با این علائم روبرو می‌شوند، یعنی به احتمال خیلی زیاد بیماری کووید گرفته؛ اما آنفلوآنزا اینطور سریع مسری نیست.

به گفته عمادی با شروع فصل سرما هرکدام از این بیماری‌ها قابلیت تبدیل به اپیدمی دارند (انواع کووید، آنفلوآنزا، سرماخوردگی) پس باید توانایی افتراق داشته باشیم، ولی آنچه مهم است باید ماسک زدن را جدی بگیریم و به شست‌وشوی دست‌ها اهمیت دهیم.

او تاکید کرد: رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک در محیط های شلوغ باید جدی باشد؛ اگر به هر یک از علائم این بیماری‌های ویروسی فصل مبتلا شدیم باید چند روزی در منزل استراحت کنیم چون بهترین درمان این بیماری‌ها استراحت در منزل است. اینکه در منزل بمانیم و استراحت کنیم دو حسن مهم دارد یکی اینکه فرد زودتر بهبود پیدا می‌کند و دیگر اینکه سایر افراد جامعه و اطرافیان را نیز مبتلا نمی‌کند. پس اگر رعایت نکنیم شاید با اپیدمی‌های وسیع و مرگ و میر در افرادی که زمینه برخی بیماری‌های را دارند مواجه بشویم.

 
منبع: همشهری آنلاین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
ایران‌گرایی برای توسعه ایران ایران‌گرایی برای توسعه ایران
جامعه ایرانی امروز به دلایل مختلف از جمله برآمدن نسل‌های تازه و دور شدن از فضای پرشور آرمان‌ها و انقلاب و مقتضیات فضای جنگ، به دنبال بازتعریف خود به عنوان جامعه ایرانی است. این مساله‌ای منحصر به نسل جوان نیست. مساله‌ای پیش روی ایران در مختصات امروز است.
نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند! نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند!
نوکیسه‌گی و پیامد‌های مخرب آن نوکیسه‌گانی که فاقد تجربه، دانش و تخصص کافی هستند، با ورود ناگهانی به عرصه‌های تصمیم‌گیری و اقتصادی، موجب بی‌ثباتی سیستم و تغییر معیار‌های ارزش‌گذاری اجتماعی می‌شوند.
صفحه خبر بالای تصاویر