کد خبر: ۲۸۷۶۳
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۸

پایان پوسیدگی دندان؛ دانشمندان کلید را پیدا کردند

دانشمندان مولکولی طبیعی را کشف کردند که آسیب ۹۰ درصدی به پلاک‌ها و حفره‌های دندان را کاهش می‌دهد و از پوسیدگی دندان‌ها در طول عمر جلوگیری می‌کند.
پایان پوسیدگی دندان؛ دانشمندان کلید را پیدا کردند

مخاطب 24- دانشمندان کشف کرده‌اند که مولکول DIM بیوفیلم‌های ایجاد کننده‌ پوسیدگی دندان را تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد و افزودن آن به خمیر دندان و دهانشویه می‌تواند بهداشت دهان و دندان را متحول کند.

بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان مشکلات دائمی با پلاک‌ها و حفره‌ها و پوسیدگی دندان را تجربه می‌کنند یا زمانی با آن‌ها مواجه خواهند شد. درحالی که خمیردندان، دهانشویه و بازدیدهای معمول دندانپزشکی به پیشگیری کمک خواهد کرد و همیشه جایی برای بهبودی وجود دارد.

محققان دانشگاه بن گوریون، با تیم‌هایی از دانشگاه سیچوان و یکی از شعبه‌های دانشگاه سنگاپور به این نتیجه رسیده‌اند که 3,3′ – diindolylmethane (DIM)، یک مولکول طبیعی که به آن بیسیندول نیز می‌گویند مسئول پایین آوردن پلاک و پوسیدگی تا ۹۰ درصد و همچنین می‌تواند که بیوفیلم را کاهش دهد.

همچنین مشخص شده که این مولکول خواص ضد سرطانی هم دارد. یافته‌های این محققین اخیرا در مجله آنتی بیوتیک منتشر شده است.

دهان شما یک مخزن عالی برای باکتری‌هایی مانند S. mutans است که درواقع یکی از بازیگران اصلی در حفره‌های دندانی به شمار می‌رود. S. mutans درون یک بیوفیلمی که دندان‌های شما را پوشانده و البته در فضای مرطوب و شیرین دهان شما بعد از غذا خوردن رشد می‌کند. بیوفیلم پلاک ایجاد کرده، به مینای دندان حمله می‌کند و حفره‌های بدی به جا میگذارد. دانشمندان دریافته‌اند که بیسیندول DIM این بیوفیلم را تا ۹۰ درصد از کار می‌اندازد و بنابراین به باکتری‌ها فرصتی برای رشد داده نمی‌شود.

پروفسور آریل کوشمارو سرپرست تیم تحقیق از گروه مهندسی بیوتکنولوژی Avram and Stella Goldstein-Goren می‌گوید: «این مولکول که مشخص شد سم کمی دارد، می‌تواند به خمیر دندان‌ها و دهانشویه‌ها اضافه شود تا بهداشت دندان را تا حد زیادی بهبود ببخشد». او همچنین عضو مؤسسه علم و فناوری نانو مقیاس ایلسه کاتز و مدرسه پایداری و تغییرات آب و هوایی گلدمن سوننفلد است. محققین این مطالع یفت باروخ، دکتر کارینا گلبرگ و همچنین پروفسور رابرت اس هستند.

 

منبع: گجت نیوز

برچسب ها: پوسیدگی دندان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر