مخاطب ۲۴- جنگ غزه - امروز یکشنبه (۲۳ مهر) نهمین روز حملات رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه به شمار میرود. رژیم در این مدت علاوه بر موشکباران و بمباران مداوم با محاصره کامل غزه، آب و برق را نیز قطع کردهاست؛ اقدامی ضدبشری که منجر به تعطیلی کار بیمارستانها شدهاست.
ارتش اشغالگران در حملات خود بسیاری از تاسیسات غیرنظامی از جمله چندین بیمارستان، مسجد و خانههای مسکونی را در نوار غزه هدف قرار دادهاست به طوری که به تازگی سخنگوی صندوق کودکان ملل متحد «یونیسف» در گفتوگو با «الجزیره» اعلام کرد که از زمان شروع بمباران اسرائیل، بیش از ۷۰۰ کودک در نوار غزه جان خود را از دست دادهاند.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی «الجزیره»، سخنگوی یونیسف تاکید کرد که «دیگر جای امنی برای کودکان در غزه وجود ندارد؛ آب و غذا و دارویی هم نیست.»
همچنین وزارت بهداشت نوار غزه، ظهر دیروز شنبه ۲۲ مهرماه، آمار جدید شهدای فلسطینی را طی بیانیهای اعلام کرد؛ تا به امروز که هشتمین روز از نبرد طوان الاقصی است، ۲۲۱۵ شهروند فلسطینی به شهادت رسیده و ۸۷۱۴ تن دیگر از آغاز تجاوزات به نوار غزه مجروح شدهاند.
آغاز موج ضدصهیونیستی در منطقه و فرامنطقه
در روزهای اخیر، مسلمانان در کشورهای مختلف منطقه، موجی اعتراضی علیه رژیم صهیونیستی به ره انداختهاند. هزاران نفر از مردم عراق در حالی که کفن بر تن کرده بودند به خیابانها رفتند و با تجمع در میدان التحریر بغداد پرچم رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.
در یمن نیز هزاران نفر از مردم این کشور در راستای حمایت از مقاومت فلسطین و غزه در شهر صنعا راهپیمایی کردند. جوانان لبنانی و پناهندگان فلسطینی ساکن لبنان هم در مرز لبنان با فلسطین اشغالی حضور یافتند تا همبستگی خود را با ملت فلسطین ابراز کنند.
در پاکستان نیز مردم مسلمان این کشور پس از اقامه نماز جمعه در شهرهای بزرگ و کوچک در حمایت از عملیات رزمندگان فلسطین به خیابانها رفته و ضمن ابراز همبستگی با مردم غزه، حمایت غرب از تهاجم اسرائیل و سکوت مجامع بینالمللی را محکوم کردند.
در قطر هم تعداد زیادی از شهروندان در حمایت از مردم غزه و محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. صدها بحرینی و هزاران نفر از مردم ترکیه و سوریه نیز تظاهرات مشابهی را برگزار کردند. شماری از مردم کویت هم در مقابل پارلمان این کشور در حمایت از فلسطین و غزه شعار دادند.
همچنین در شبکههای اجتماعی تصاویری از تظاهرات صدها تن از مردم مالزی در کوالالامپور در حمایت از فلسطینیها منتشر شد. تظاهرات مشابه دیگری در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی در توکیوی ژاپن برگزار شد اما مأموران امنیتی ژاپن با حمله به راهپیمایان که پرچمهای کشورهای اسلامی را در دست گرفته بودند مانع از نزدیک شدن آنان به این سفارتخانه شدند.
در همین ارتباط خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی نوشت که دهها هزار نفر از نمازگزاران در خاورمیانه در حمایت از مردم فلسطین و غزه به خیابان آمدند و علیه اسرائیل شعار دادند. در اسلامآباد، صنعای یمن، و امان پایتخت اردن، دهها هزار نفر برای محکومیت حملات اسرائیل به غزه به خیابانها آمدند.
اعتراضات در دو کشور ایران و عربستان که ماههای گذشته روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتهاند، مشهود بود به ویژه عربستان که پیشتر در مسیر عادیسازی روابط قدم گذاشتهبود.
اینک گفته میشود که عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی کاملا از روی میز کنار رفته است و خبرگزری «رویترز» از تعویق مذاکرات عادیسازی روابط ریاض- تلآویو خبر دادهاست.
به نوشته «اورشلیمپست»، تعلیق مذاکرات ریاض و تلآویو از یکسو و گفتوگوی این هفته محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی با ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران از سوی دیگر، نشاندهنده ناکامی تلاشهای دولت بایدن برای منزوی کردن جمهوری اسلامی است که از حماس حمایت میکند.
مقامات عربستان افزون بر کنار گذاشتن پروژه عادیسازی، خواستار توجه و رسیدگی مقامات و نهادهای موثر بینالمللی شدهاند. وزارت امور خارجه عربستان سعودی روز جمعه، با انتشار بیانیهای از جامعه بینالمللی خواست بهسرعت برای حفظ جان غیرنظامیان و جلوگیری از تشدید تنشهای نظامی در نوار غزه اقدام کند.
«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی، نیز از اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواست که با رفع محاصره غزه، به مسئولیت خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی پایبند باشند.
تقابل دولت و ملت در اروپا و امریکا
جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، شکاف میان نظامهای سیاسی غربی و مردم آنها را عیان ساخت؛ مردمی که از مظلوم و دولتهایی که به خاطر منافع خود از ظالم حمایت میکنند.
آتشافروزی که خصیصه بارز آمریکا در منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق جهان است، این بار در قضیه حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه نیز آشکارا مشهود است. سفر شامگاه چهارشنبه هفته گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه امریکا به اراضی اشغالی عملاً چراغ سبز دولت بایدن را برای تداوم و تشدید نسلکشی مردم فلسطین به نتانیاهو و کابینهاش نشان داد.
اظهاراتی که بلینکن در این سفر عنوان داشت، جای تردیدی باقی نمیگذارد که امریکاییها هم به اندازه صهیونیستها در خونریزی و قتلعام که طی ۸ روز گذشته شکل گرفته است، مقصر هستند.
بلینکن صراحتاً اعلام کرد داشت: «من اینجا تنها بهعنوان وزیر خارجه امریکا حضور ندارم بلکه بهعنوان یک یهودی که پدربزرگش از کشتار فرار کرده است، حضور دارم.» این وزیر امریکایی مدعی شد آنچه جنبش حماس انجام داد «وحشتناک است و اقدامات حماس علیه اسرائیلی ها ما را یاد جنایتهای گروهک داعش میاندازد.»
بیشک حمایت امریکا از جنایتهای صهیونیستها تنها به سفر بلینکن به اراضی اشغالی و مواضع او ختم نمیشود. اعزام دو ناوگروه و همچنین ارسال تجهیزات و تسلیحات برای کشتار بیشتر، بخش دیگری از حمایت دولت بایدن در نسلکشی ساکنان غزه است.
البته همان طور که انتظار میرفت متحدان اروپایی این کشور نیز نه تنها مظلومکشی صهیونیستها را محکوم نکردند بلکه برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطین را هم ممنوع اعلام کردند که نمونه آن فرانسه است؛ کشوری که داعیه دموکراسی و آزادی بیان دارد اما با جریمه و بازداشت، مانع برگزاری تجمعات اعتراضی شدهاست.
در حالی در برخی کشورهای اروپایی و به طور مشخص فرانسه، تجمع حمایتی از مردم فلسطین ممنوع اعلام شدهاست که خیابانهای پاریس مملو از معترضان به جنایتهای رژیم صهیونیستی است. تظاهراتکنندگان روز پنج شنبه در میدان جمهوری پاریس گردهم آمدند. بسیاری از حاضران پرچم های فلسطین را در دست داشتند.
در ایتالیا، بلژیک، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی نیز تظاهرات مشابه فرانسه انجام گرفت و در امریکا هم بعد از ظهر پنج شنبه، گروهی از دانشجویان کالج بروکلین در شهر نیویورک در حمایت از مردم فلسطین گرد هم آمدند. این در حالی است که پلیس نیویورک همزمان با احتمال برگزاری تجمعات و راهپیمایی در حمایت از فلسطین در حالت آماده باش قرار گرفتهبود.
بنابراین راه مردم و دولتمردان اروپایی و آمریکایی در قضیه کشتار مردم غزه توسط صهیونیستها از یکدیگر جدا شد و احتمال میرود که با تداوم و تشدید بحران، این روند واگرایی تعمیق یابد.