کد خبر: ۲۷۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۹
رئیس سازمان ملی مهاجرت:

صدور کارت هویتی، بانکی و سیم‌کارت برای مهاجران افغان آغاز شد+ فیلم

رئیس سازمان ملی مهاجرت گفت: اکنون نزدیک به یک میلیون نفر از اتباع افغانستانی در سامانه مربوط به صدور کارت هویتی، بانکی و سیم‌کارت جمع‌آوری شدند و امیدوار هستیم در چند روز آینده واگذاری این کارت‌ها از طریق دفاتر کفالت آغاز شود.
صدور کارت هویتی، بانکی و سیم‌کارت برای مهاجران افغان آغاز شد+ فیلم

مخاطب 24- مهاجران افغانستانی در کشور به‌عنوان نیروی کار در حال فعالیت هستند. نداشتن حساب بانکی باعث شده این افراد از کارت‌های اجاره‌ای استفاده یا درآمد خود را به تبدیل به ارز کنند که هر ۲ اقدام باعث بروز مشکلاتی در سیستم اقتصادی کشور می‌شود.

«عبدالله مبینی» رئیس سازمان ملی مهاجرت درباره ساماندهی وضعیت اقتصادی این مهاجران، گفت: بیش از ۹۰ درصد از مهاجران کشور ما، افغانستانی هستند. ضعف بزرگ مهاجران افغانستان این است که به دلیل بحران‌هایی که در آن خطه رخ داده، هیچ‌کدام دارای مدرک هویتی نیستند. شناسنامه، گذرنامه و کارت ملی یا به قول خودشان تذکره ندارند.

اوافزود: در نتیجه این افراد بدون داشتن مدارک هویتی وارد کشور می‌شوند. ورود برخی از این افراد غیرقانونی است که پس از دستگیری از کشور طرد می‌شوند و دوباره با نام دیگر و از گذرگاه دیگر برای ورود اقدام می‌کنند. این کار هزینه گزافی را بر ما تحمیل می‌کند.

رئیس سازمان ملی مهاجرت گفت: بهترین کار این بود که اساس خود را بر «زیست‌سنجی» گذاشتیم. به این ترتیب که کاری نداریم اسم فرد چیست؟ برای ما مهم این است که آن فرد کیست و بر اساس اثر انگشت، چهره صورت و عنبیه چشم «چه کسی بودن» فرد را احزار می‌کنیم. به این ترتیب مشخصات فردی افراد معیار ما قرار می‌گیرد.

مبینی بیان کرد: هر فرد مهاجر دارای ۱۷ کد در کشور است. قدم مهم ما این است که این ۱۷ کد به یک کد «یکتا» تبدیل شود که وزارت کشور آن را صادر می‌کند. این کد مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی و شورای ساماندهی را دارد و دستور رئیس جمهور است، این کد برای ما مبنای هویت فرد است.

او تصریح کرد: بر مبنای این کد برای هر فرد یک کارت‌بانکی و سیم‌کارت داده می‌شود تا آن تبعه بتواند تراکنش‌های مالی و نیازهای ارتباطی که هر شهروند اولیه مهمانی به آن نیاز دارد را در دسترس داشته باشد. برای جمع‌آوری اطلاعات و صدور کارت، سامانه‌ای را طراحی و عملیاتی کردیم.

رئیس سازمان ملی مهاجرت با بیان اینکه اکنون نزدیک به یک میلیون نفر از اتباع افغانستان از طریق این سامانه، ساماندهی شده‌اند، ادامه داد: این کار نیاز به‌دقت فراوان دارد و امیدوار هستیم در چند روز آینده واگذاری کارت‌های هویتی از طریق دفاتر کفالت آغاز شود. در این کارت هویتی یک کارت‌بانکی و یک سیم‌کارت وجود دارد.

مبینی تاکید کرد: ساماندهی تمام مهاجران افغانستانی در چند نوبت انجام می‌شود. در بخش نخست مهاجرانی که به‌صورت قانونی وارد کشور شده‌اند، را در این سامانه ثبت کرده‌ایم. این افراد دارای «هویت ۱۶» هستند و از طریق مسیر قانونی همراه گذرنامه وارد کشور شده‌اند.

او تصریح کرد: دومین گروه افراد «هویت ۱۷» و دسته سوم دانش‌آموزان هستند. البته در خصوص دانش‌آموزان برای صدور کارت بانکی و سیم‌کارت ملاحظاتی وجود دارد که آن‌ها را در نظر می‌گیریم. در ایران نزدیک به ۱۲۰ هزار دانشجوی افغانستانی داریم که صدور کارت هوشمند هویتی همراه با کارت بانکی و سیم‌کارت برای آنها را در دستور کار داریم. به این واسطه تمام مشخصات فرد به شکل بیومتریک ثبت می‌شود.

رئیس سازمان ملی مهاجرت با بیان اینکه پاسخ استعلام وزارت کشور از سازمان ملی مهاجرت در عرض ۳ ثانیه پاسخ داده می‌شود و ساماندهی را با سهولت مواجه می‌کند، در پاسخ به اینکه میزان استقبال مهاجران افغانستان از این کار را چطور برآورد می‌کند، گفت: استقبال مهاجران از ساماندهی وضعیتشان بسیار زیاد است.

مبینی گفت: این افراد سال‌هاست به دلیل شرایطی که داشتند با تنش مواجه بودند، هویت نداشتند، دستگیر شدند، ارائه خدمات از آن‌ها دریغ شده و برای دریافت یک برگه سرشماری سختی زیادی را متحمل شده‌اند، حتماً از چنین امکانی استقبال می‌کنند. این کارت هویتی به هیچ عنوان امکان جعل ندارد و جایگزین ۱۲ نوع برگه و اوراق هویتی می‌شود که ما تا کنون برای این افراد صادر کرده‌ایم.

 

منبع: ایرنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟ نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: این طرح هنوز در شورای ترافیک تهران تصویب نشده است، اما بعد از تصویب باید نسبت به آماده سازی زیرساخت‌های اجرای این طرح اقدام شود البته با توجه به اینکه هوش مصنوعی و علوم داده به نحوی پیشرفت کرده که امکان رهگیری خودرو‌ها وجود دارد تأمین و ایجاد زیرساخت‌ها کار سختی نیست.
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
برگزیده
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
مخالفت ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین مخالفت ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت رئیس‌جمهور این کشور پیشنهاد همتای روسی خود را جهت تشکیل دولت یا حاکمیتی موقت در اوکراین تحت نظارت سازمان ملل و چندین کشور دیگر رد کرده است.
پوتین چگونه به قدرت رسید؟ پوتین چگونه به قدرت رسید؟
پوتین، چهره‌ای نسبتاً ناشناخته در سیاست روسیه، در مدتی کوتاه به یکی از قدرتمندترین افراد این کشور تبدیل شد. داستان محبوبیت او از زمانی آغاز می‌شود که به‌عنوان نخست‌وزیر، با موجی از بمب‌گذاری‌های مرگبار در ساختمان‌های مسکونی مواجه شد. ترور‌هایی که بلافاصله به چچنی‌ها نسبت داده شدند و بهانه‌ای شدند برای آغاز جنگ دوم چچن.
صفحه خبر بالای تصاویر