مخاطب 24- او با انتقاد از عدم اجرای ماده ۷ قانون کار گفت:کارگران امنیت شغلی ندارند اما با اجرای این طرح نیز دیگر امنیت شغلی برای کارگر باقی نمی ماند. کارفرما به راحتی شرایط اخراج کارگران را دارد. کارگری که هر ۲سال یکبار از سوی کارفرما اخراج و در محیط کار دیگری مشغول فعالیت شود نه بیمهای داشته باشد نه قرارداد درستی داشته باشد, چگونه میتواند با روحیه قوی کار کند.
نماینده کارگران در شورای عالی کاربا اشاره به ضرورت مهارتآموزی گفت: کارگر ماهر بیکار نمیماند. اما روش مهارتآموزی استاد شاگردی نیست. در کشورهای توسعه یافته افرادی که فارغ التحصیل میشوند باید یک مهارت فرا گرفته باشند و نسبت به این مسئله نظارت میشود. در نظام قدیم کشور نیز یک روز در هفته در مقطع متوسطه دانشآموزان باید سر کار میرفتند و حرفهای میآموختند و نظارت از طریق مدرسه به طور منظم انجام میگرفت و نتیجه آن بعد از گذشت چند سال این بود که حداقل در کاری که به آن تمایل و علاقه داشت و آن را انتخاب کرده بود بدون هیچ اجباری وارد بازار کار میشد.
تاجیک اظهار داشت: اکنون نیز این روش در کشورهای توسعه یافته هم انجام میشود. دانشآموزان باید حتماً در دوران متوسطه یک شغل یا حرفه را بیاموزند، ولی متأسفانه در نظام جدید این موضوع حذف شده است. وزارت کار و متولیان مربوطه در دهه اخیر دو طرح استاد شاگردی و کارورزی را ارائه کردند که تشکلهای کارگری به خاطر سوء استفاده برخی کارفرمایان از این طرح با آن مخالفت هستند.
براساس بند الحاقی ۲برنامه هفتم توسعه به منظور ترویج نظام استاد-شاگردی و ارتقای مهارتآموزی، بنگاهها و اصناف دارای حداکثر چهار نفر شاغل بیمه شده در پایان شهریور ۱۴۰۲، میتوانند تا حداکثر چهار نفر را با پرداخت دستمزد توافقی و بدون الزام به پرداخت حق بیمه بیکاری و بازنشستگی و صرفاً با پرداخت حق بیمه درمان و از کار افتادگی بهکارگیری نمایند. بهکارگیری اشخاص موضوع این بند برای هر فرد حداکثر دو سال و مشروط به حفظ تعداد شاغلین بیمه شده در تاریخ صدر این بند توسط بنگاه یا صنف در مدت استفاده از مزایای این بند است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه طبق روال قبلی باید جلسه شورای عالی کار برگزار میشد گفت: تا کنون از برگزاری جلسه خبری نیست.
او با اشاره به اینکه درخواست ما این بود که بازنگری در بحث معیشت صورت گیرد افزود: طی سال های اخیر فشار زیادی در حوزه مسکن به ۱۱کارگران وارد شد.
تاجیک افزود: قیمت سرسامآور مسکن و به تبع آن اجارهبهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را میبلعد که هرچند کارفرمایان درصدد افزایش حقوق باشند اما بازهم نصیب اجارهبها خواهد شد.بنابراین دولت باید فکری به حال وضعیت معیشت و مسکن کارگران کند.
منبع: تسنیم