کد خبر: ۲۶۵۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰
لایه سوم مهاجران چه کسانی هستند؟

هشدار نسبت به تبعات مهاجرت طبقه متوسط

دولت سیزدهم در دو سال فعالیت خود هیچ دستاورد ملموسی نداشته است که به استناد آن بخواهیم مسیر حرکت دولت را مثبت ارزیابی کنیم.
هشدار نسبت به تبعات مهاجرت طبقه متوسط

 مخاطب ۲۴- حالا دو سال از استقرار دولت سیزدهم می‌گذرد اما تورم همچنان بالاتر از نیمه کانال چهل درصد است. رشد فزاینده قیمت خوراکی‌ها و افزایش قیمت مسکن سبب شده است فشار بر سبد هزینه‌ای خانوارها بیش از پیش افزایش یابد.

بانک مرکزی که آمارهایش محل استناد مقامات دولت سیزدهم است و به استناد آمارهای این نهاد مالی، مقامات دولتی تورم پیشین ایران در دو سال قبل را ۶۰ درصد اعلام می‌کنند، حالا ۹ ماه است ترجیح داده نسبت به انتشار آمار قیمت مسکن در پایتخت اقدام نکند. در عین حال تلاش برای دستاوردسازی بیش از تلاش برای کسب دستاورد در دولت سیزدهم مشهود است.

اول سرمایه؛ بعدا تخصص حالا...

در چنین شرایطی مرتضی عزتی، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد می‌گوید: شرایط کشور مطلوب نیست و از این رو تغییر در وضعیت مدیریتی برای بهبود چشم‌انداز آتی بسیار ضروری است چرا که وقتی چشم‌اندازهای آینده تیره می‌شود شاهد این هستیم که موج مهاجرت در کشور ایجاد می‌شود .

او در جواب این سئوال که آیا وضعیت کنونی در حوزه مهاجرت را خطرناک می‌دانید یا خیر؟ گفت: این مهاجرت‌ها به زودی تاثیرات خود را بر فضای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی ایران به جا خواهند گذاشت.

او با اشاره به اینکه اقتصاد ایران درگیر بحران‌های جدی است و مهاجرت به هر شکلی می‌تواند این بحران را تشدید کند، گفت: ایران با سه شکل از مهاجرت روبه‌رو بوده است. مهاجرت سرمایه‌ها که سال‌هاست با آن مواجه هستیم. از سوی دیگر در دوره‌ای شاهد مهاجرت تخصص از کشور بودیم به این گونه که دانشجویان برتر دانشگاه‌ها و رتبه‌های برتر کنکور و ... از ایران مهاجرت می‌کردند و می‌رفتند اما حالا با موج سوم و بسیار خطرناک مهاجرت روبرو شدیم که در قالب آن تجربه‌ها از کشور کوچ می‌کنند.

او گفت: مهاجرت در هر سه شکل ثروت و سرمایه، فرد متخصص و فرد باتجربه برای کشور مشکل ساز است و حالا که مشتریان سرمایه و تخصص، مخاطبان خود را یافته‌اند، مشتریان تجربه نیز در دیگر کشورها دست به کار جذب نیروی انسانی شده‌اند .

هشدار نسبت به تبعات مهاجرت طبقه متوسط/ لایه سوم مهاجران چه کسانی هستند؟

کدام طبقات اجتماعی درصدد مهاجرت هستند؟

عزتی گفت: موضوع مهاجرت ارتباط مستقیم با وضعیت اقتصادی افراد دارد به عبارت دیگر اگر تا پیش از این طبقه‌ مرفه جامعه از ایران مهاجرت می‌کردند، امروزه این طبقه متوسط است که تلاش دارد زندگی خود را در ان سوی مرزها بسازد. طبیعی است این افراد که از طبقه‌ متوسط می‌آیند یا باید تخصص داشته باشند، یا تجربه و البته حداقلی از سرمایه که در نتیجه با رفتن این افراد کشور خالی از نیروهای مفید می‌شود.

او به اهمیت طبقه متوسط در کشور اشاره کرد و گفت: این طبقه فرهنگ جاری را می‌سازد و توسعه اقتصادی و فرهنگی در گرو غنای آن است. وقتی این افراد از ایران بروند و این طبقه لاغر شود، طبیعی است جامعه فقیر می‌شود. جامعه فقیر آرزوهای بلندی ندارد و با روزمره‌گی زندگی خود را طی می‌کند از این منظر سیاستگذار باید در جریان خطری که آینده را تهدید می‌کند، باشد .

او گفت: متاسفانه در بین همکاران خودم، می‌بینم جوان‌ترها چقدر میل به رفتن دارند. وقتی افراد حس کنند ایده‌ها و تجربیات و تخصص‌شان در کشور خریدار ندارد، سرخورده شده و از ایران می‌روند و در نتیجه آنچه را که باید در ایران بسازند، در دیگر کشورها به کار می‌گیرند.

تورم با جامعه چه می‌کند؟

او در پاسخ به این سئوال که چه میزان از میل به مهاجرت اقتصادی است؟ گفت: مساله اقتصاد مهم است. تورم بنیان‌های جامعه را می‌جود و از بین می‌برد. تلاش انسان‌ها برای دستیابی به زندگی بهتر را پوچ می‌کند، از سوی دیگر فشارهای فرهنگی و اجتماعی نیز این بحران را تشدید کرده و سبب می‌شود فرد انگیزه‌ای برای ماندن و ساختن نداشته باشد. به عبارت بهتر آنکه زندگی خود را در داخل ایران می‌سازد در حقیقت در حال ساختن ایران است.

منبع: خبر آنلاین 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
زاکانی اجازه دخالت ندارد! زاکانی اجازه دخالت ندارد!
شهردار تهران در رابطه با تصرف غیرقانونی زمین‌های کشاورزی توسط یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی ادعا کرده که این شرکت در حال دیوارکشی در ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و در کمال تعجب دستگاه قضایی هم وارد ماجرا شده و با نیرو‌های ما برخورد کرده است.
جزئیات قانون جدید مهریه جزئیات قانون جدید مهریه
نشست تخصصی بررسی قانون جدید مهریه با هدف واکاوی آثار حقوقی و اجتماعی این قانون برگزار شد.
۹ استان درگیر با پدیده فرونشست ۹ استان درگیر با پدیده فرونشست
پدیده فرونشست، ۳۰ استان کشور را درگیر کرده و تنها گیلان تا به امروز، از این چالش در امان مانده است، اما برخی از استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر