مخاطب24:شاید باور نکنید اما فضاهای اداری عجیبی در دنیا وجود دارند که شبیه کارخانه شکلاتسازی ویلی ونکا هستند؛ فضاهایی که با وارد شدن به آنها یاد دنیای داستانها میافتید و احساس میکنید در سرزمین رویاها مشغول کار هستید.
یکی از این دفاتر کار عجیب و غریب متعلق به کارخانه اختراعات داویسون است؛ کارخانهای که اختراعات بیشمار آن در سراسر دنیا به فروش میرسد. اگر به خیابان پیتزبورگ در پنسیلوانیا بروید، از هر عابری که بپرسید، نشانی این دفتر کار شگفت انگیز را به شما میدهد.
با ورود به فضای کاری کارخانه داویسون، اولین چیزی که جلب توجه میکند، آبنمای پیچدرپیچ آن است و این، تازه اولین قدم در سرزمین اختراعات است. خانه درختی، کاپ کیک عظیم و خانه چکمهای از دیگر ساختمانهاییاند که کارمندان داویسون هر روز در آنجا مشغول کار میشوند.
کمی جلوتر که بروید، پشت آبشار شناور دفتر دیگری به چشم میخورد. آنجا اتاق مخفی مشورت است. این اتاق در سرزمین اختراعات برای مغزهای متفکری ساخته شده که ساعتها در آنجا فکر میکنند تا چیزی را اختراع کنند.
مدیر عامل کارخانه اختراعات، جورج داویسون نام دارد که همه به او لقب «هنری فورد اختراعات» را دادهاند. او در سال ۱۹۸۹ کارخانه اختراعات خود را بنیان نهاد و در سال ۲۰۰۶ تصمیم گرفت محیطی را که کارمندانش در آنجا مشغول به کار بودند، به کلی تغییر دهد. او عقیده داشت که کارمندانش در فضاهای عجیب و غریب بهتر میتوانند فکر کنند و در نتیجه اختراعات بهتری ارائه خواهند داد؛ به این ترتیب سرزمین اختراعات به شکل شگفتانگیزی طراحی و ساخته شد.
کارمندان داویسون هر ماه ۲۰۰ تا ۲۴۰ طرح اولیه ارائه میدهند که پس از تایید وارد خط تولید میشوند و این کارخانه هر سال ۲۵۰۰ اختراع جدید را به بازار عرضه میکند. البته فکر نکنید که این کارخانه کارمندان بیشماری دارد. در کمپانی داویسون ۲۵۰ نفر در فضای رنگارنگ و فانتزی به وسعت ۶۹۶۷ متر مربع مشغول به کار هستند.
داویسون در این باره میگوید: «استفاده از مکانهای فانتزی ذهن کارمندان را خلاقتر میکند. چون خود من هیچ وقت دوست نداشتم پشت صفحه کامپیوتر بنشینم و ساعتها کار خستهکننده انجام دهم، از این رو سعی کردم تا فضای کاری را برای کارمندانم هرچه راحتتر و بهتر سازم. هر یک از ما ایده و تفکرات بسیاری در ذهن داریم و خلاقیت من هم در زندگی این بود. اینجا چه یک دفتر کار یکاتاقه باشد و چه یک مکان بزرگ، مهم این است که خلاقانهترین راه را برای رقابت در صنعت اختراعات به کار گرفته است.»