کد خبر: ۶۷۱۲۴
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۱

خطر از بیخ گوش زمین گذشت

یک سیارک به تازگی از فاصله‌ای نزدیک‌تر از ایستگاه فضایی بین‌المللی از کنار زمین عبور کرد، اتفاقی که تا ساعت‌ها پس از آن هیچ‌کس از آن مطلع نبود.
خطر از بیخ گوش زمین گذشت

مخاطب ۲۴، در رویدادی که بار دیگر آسیب‌پذیری ما را در برابر اجرام آسمانی به نمایش گذاشت، سیارک کوچک به نام ۲۰۲۵ TF از فاصله‌ای بسیار نزدیک و هم‌تراز با مدار ایستگاه فضایی بین المللی از کنار زمین عبور کرد. هرچند این سنگ آسمانی به دلیل ابعاد کوچکش تهدیدی مستقیم برای ساکنان زمین محسوب نمی‌شد، اما کشف دیرهنگام آن، تنها ساعاتی پس از نزدیک‌ترین گذر زنگ خطری جدی را برای جامعه جهانی به صدا درآورد.

این اتفاق بیش از آنکه خطری برای سطح سیاره باشد، تهدید فزاینده این اجرام کوچک و ردیابی نشده را برای زیرساخت‌های حیاتی و ماهواره‌های مستقر در مدار زمین آشکار می‌سازد.

سیارکی که اکنون با نام ۲۰۲۵ TF شناخته می‌شود، احتمالا بین ۱ تا ۳ متر قطر دارد و در تاریخ ۱ اکتبر (۱۰ مهر) حدود ساعت ۱ بامداد به وقت جهانی (UTC)، از فاصله ۴۲۸ کیلومتری بر فراز قطب جنوب عبور کرد. این ارتفاع تقریبا هم‌تراز با مدار ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) است که بین ۳۷۰ تا ۴۶۰ کیلومتری زمین در نوسان است. با وجود این نزدیکی حیرت‌انگیز، این سیارک به دلیل اندازه کوچک خود تهدید مستقیمی برای زمین محسوب نمی‌شد و در صورت ورود به جو، احتمالا به صورت یک شهاب درخشان می‌سوخت.

نکته نگران‌کننده آن است که ستاره‌شناسان تنها چند ساعت پس از نزدیک‌ترین عبور، این سیارک را شناسایی کردند. نخستین ردیابی توسط ستاره‌شناسان رصدخانه ملی کیت پیک در آریزونای آمریکا و با استفاده از تلسکوپ بوت انجام شد.

مشاهدات تکمیلی نیز از طریق کاتالینا اسکای سوروی و دفتر دفاع سیاره‌ای آژانس فضایی اروپا با استفاده از رصدخانه لس کومبرس در استرالیا صورت گرفت. ۲۰۲۵ TF پس از ۲۰۲۰ VT۴ که در نوامبر ۲۰۲۰ از فاصله ۳۸۶ کیلومتری اقیانوس آرام عبور کرد، دومین سیارک نزدیک‌شونده به زمین است که تا به امروز ثبت شده است.

با وجود اینکه سیارک‌های کوچک‌تر مانند ۲۰۲۵ TF خطری برای سیاره زمین ندارند، اما تهدید جدی برای مجموعه رو به رشد زیرساخت‌های مداری، به‌ویژه در مدار پایینی زمین محسوب می‌شوند. برخورد یکی از این اجرام فضایی که احتمالا به‌طور نسبتا مکرر رخ می‌دهد، می‌تواند آغازگر یک واکنش زنجیره‌ای باشد که به سندرم کسلر منجر شود. این پدیده به معنای ایجاد هزاران قطعه زباله فضایی است که می‌تواند برای دهه‌ها دسترسی ما به فضا را مسدود کند.

متأسفانه، ما هنوز ابزار لازم برای محافظت در برابر این گونه نفوذ‌ها به حریم فضایی زمین را در اختیار نداریم. انجام این کار نیازمند تلاش گسترده‌ای با ترکیبی از تلسکوپ‌های زمینی بیشتر و رصدخانه‌های فضایی است که به‌طور خاص برای ردیابی این اجرام کوچک، تاریک و سریع طراحی شده‌اند. با توجه به وضعیت فعلی همکاری‌های بین‌المللی و تأمین مالی در حوزه فضایی، به نظر می‌رسد دستیابی به این هدف در حال حاضر بعید است.

برچسب ها: هوا فضا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟ بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با رد نگرانی‌ها درباره تکرار شرایط سال ۱۳۹۹ تأکید می‌کند رشد اخیر بورس با واقعیت‌های آماری همخوان است و بازار سهام با وجود نوسانات مقطعی، در افق میان‌مدت همچنان چشم‌انداز صعودی دارد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری
در مراسمی باشکوه در عشق‌آباد، رهبران جهانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد گرد هم آمدند تا سی‌امین سالگرد بی‌طرفی دائم ترکمنستان را گرامی بدارند.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر