مخاطب24:در رده بندی سالانه "فهرست جهانی کشتیهای جنگی مدرن نظامی" (WDMMW) نیروی دریایی ایران با کسب امتیاز ۵۰.۳ در رده نوزدهمین نیروی دریایی قوی جهان قرار گرفت.
به گزارش عصرایران، در رده بندی سال ۲۰۲۳، ۳۶ نیروی دریایی جهان به عنوان قویترین نیروی دریایی جهان انتخاب شدند که ناوگان دریایی ایران در این رده بندی بالاتر از کشورهایی، چون کانادا، برزیل، استرالیا، یونان، هلند، اوکراین و بلژیک در رده نوزدهم جهان قرار گرفت.
بر اساس گزارش سال ۲۰۲۳ این رده بندی، نیروی دریایی ایران با ۶۶ واحد فعال تا نوامبر ۲۰۲۲ امتیاز ارزش واقعی ۵۰.۳ را کسب کرده است.
بر اساس این گزارش: نیروی دریایی ایران دارای ۲۵ زیردریایی، ۷ ناوچه، ۳ ناوگروه، ۱۲ کشتی گشتی فراساحلی و ۱۰ کشتی تهاجمی آبی خاکی است.
بر اساس مدعای این گزارش: در نیروهای دریایی ایران هیچ ناو هواپیمابر aircraft carriers، ناوشکن destroyer یا رزمناو cruiser warship وجود ندارد.
در این رده بندی همچنین میانگین سنی بدنه کشتیهای جنگی ایران ۳۲.۶ سال اعلام شده است.
در این رتبهبندی تعداد کل کشتیهای جنگی و زیردریاییها، در کنار عواملی مانند سن یک ناوگان، پشتیبانی لجستیکی، و قابلیتهای حمله و دفاعی بررسی شده است.
همچنین به توازن داخل نیروها و واحدهای نیروی دریایی هر کشور نیز نگاه ویَژهای داشته است: چند نوع دارایی مختلف دارند، و آیا آنها داراییهای خود را در یک منطقه متمرکز میکنند.
این رده بندی بیشتر کشتیها را شامل میشود، اما کشتیهای کوچکتر، کشتیهای گَشتی و کشتیهای تشریفاتی تاریخی را از رده بندی کنار گذاشته است.
این رتبه بندی بین چندین کلاس از کشتیهای رزمی تمایز قائل شد - انواع ناوهای نسبتا کوچک و ناوچهها و همچنین ناوشکنها و رزمناوهای بزرگتر؛ و در نهایت به هر نیروی دریایی یک "رده بندی ارزش واقعی" داده شد تا آنها را در مقابل یکدیگر اندازه گیری کند.
بر اساس رده بندی امسال (۲۰۲۳) ۲۰ نیروی دریایی برتر جهان به ترتیب عبارتند از: ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه، اندونزی، کره جنوبی، ژاپن، هند، فرانسه، انگلیس، ترکیه، ایتالیا، تایوان، مصر، کره شمالی، الجزایر، بنگلادش، اسپانیا، آلمان، ایران و استرالیا.