کد خبر: ۲۲۶۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۶

ایران ورود نظامی به حیاط خلوت روسیه را نمی‌خواهد

گفت و گوی «مخاطب ۲۴» با «عماد آبشناس» درباره آخرین وضعیت تحولات منطقه قفقاز و روابط ایران و آذربایجان
ایران ورود نظامی به حیاط خلوت روسیه را نمی‌خواهد

مهرداد صداقت - سه شنبه هفته گذشته بود که مجددا بین باکو و ایروان درگیر نظامی صورت گرفت، ولی این باره کمتر از ۲۴ ساعت با میانجیگری روسیه به پایان رسید. ولی این تمام ماجرا نیست. ترکیه در تلاش است ارمنستان را محکوم به تنش در منطقه کند که به حمایت از اذربایجان آماده است تا بتواند اهدافی را که در منطقه دارد البته با کمک اسرائیل پیاده‌سازی کند. یکی از اهداف اسرائیل و ترکیه، ایران است به همین دلیل این دو کشور به کمک آذربایجان آماده اند تا بتوانند اقدامات خود را از طریق کانال باکو اجرایی کند.

ایران نمی‌خواهد ورود نظامی در حیاط خلوت روسیه داشته باشد

«عماد آبشناس» براین باور است که «متاسفانه ایران در قبال اذربایجان خیلی کوتاهی کرد و  در این موضوع خوشبین بود. دیپلماسی ما بسیار کوتاهی به خرج داد.»

 

«عماد آبشناس» تحلیلگر منطقه در گفت‌وگو با «مخاطب ۲۴»،درباره آخرین تحولات باکو و ایران گفت: تحرکات اخیر باکو با پشتوانه و حمایت اسرائیل است. متاسفانه باکو تحت اختیار اسرائیل در آماده و هرچه اسرائیل دیکته کند باکو عین آن را انجام می‌دهد و تمامی این تحرکات با دستورالعمل‌هایی است که اسرائیل تدوین کرده، همچنین ترکیه نیز در این زمینه مقاصدی دارد مبنی بر اینکه می‌خواهد هرچه سریع‌تر مسیری که از سمت شمال به سمت ایران می‌آید را ببندد. به همین دلیل آذربایجان را عیله ایران تحریک می‌کنند. اسرائیل تمام هدفی که دارد جنگ بین اذربایجان و ایران است که از این طریق بتواند وارد منطقه شود.


بیشتر بخوانید: تداوم درگیری در مرز‌های ارمنستان و آذربایجان/ ایروان از روسیه کمک خواست


وی درباره امتیازدهی آذربایجان به اسرائیل تصریح کرد:«اسرائیل هیچ وقت به هیچ کس امتیاز نمیدهد. اسرائیل فقط امتیاز می‌گیرد، باکو نیز امتیازی را به اسرائیل داده است. در این راستا دو موضوع به چشم میاید؛ اسرائیل و ترکیه است. وقتی راجع به ترکیه صحبت می‌کنیم یعنی ناتو تلاش دارد در آن محدوده نفوذ پیدا کند که به دریای خزر برسد. ترکیه هم اطماع نئو عثمانیسم را دارد و براین باور است که ایران در خاک روسیه، عراق و سوریه به دنبال این اطماع است. ترکیه و اسرائیل از همین طریق می‌خواهند وارد مناقشه با ایران شوند، ولی برای اینکار باکو را وارد میدان کردند. باکو به تنهایی در مقابل ایران به حساب نمی‌اید به همین دلیل ترکیه و اسرائیل، اذربایجان را در این مورد شارژ می‌کنند.»

آبشناس با اشاره به اینکه ایران باید چه استراتژی را در این زمینه پیش بگیرد پاسخ داد:«متاسفانه ایران در قبال اذربایجان خیلی کوتاهی کرد و  در این موضوع خوشبین بود. دیپلماسی ما بسیار کوتاهی به خرج داد. آن زمان که آذربایجان با حمایت اسرائیل اقداماتی را انجام داد باید همان زمان واکنش نشان می‌دادند. ایران باید بنا به مقتضیات شرایط واکنش لازم را نشان بدهد حتی اگر نیاز باشد ورود نظامی کند.»

او بیان کرد:«بحث دیگر، اگر ایران به اذربایجان اجازه بدهد همین رفتار را ادامه بدهد گستاخ‌تر خواهد شد و در ذهنشان این مسئله بزرگ خواهد شد و فکر می‌کنند که می‌توانند جسارت‌های بیشتری را خرج دهند مخصوصا که آقای علی اف با یک حکومت دیکتاتوری در آذربایجان حکومت می‌کند و در میان مردم آذربایجان محبوبیت ندارد. ایشان برای اینکه بتواند محبوبیت پیدا کند مجبور است به سمت رفتار‌های جنگ آفرین برود.»


بیشتر بخوانید: ادعای جدید الهام علی‌اف علیه ایران


این تحلیلگر در پاسخ به این پرسش، آذربایجان حمایت ترکیه را دارد همچنین ارمنستان نیز از روسیه کمک نظامی خواسته است. این چیدمان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ اظهار کرد:«آذربایجان و ارمنستان حیاط خلوت روسیه به حساب می‌آیند. یکی از دلایلی که ایران پرهیز می‌کند از ورود نظامی به این ماجرا هم این است که این منطقه حیاط خلوت روسیه به حساب می‌آید و ایران توقع دارد که روسیه این‌ موضوع را جمع و جور کند. متاسفانه ناتو شمشیر را بر علیه روسیه از رو بسته است چه در جریان اوکراین چه در جریان آذربایجان سعی می‌کنند که به حیاط خلوت روسیه ورود کنند. طبیعتا روسیه تلاش دارد که این مسائل را به صورت دیپلماتیک حل کند، اما اگر احیانا شرایط به جایی برسد که ناتو بخواهد به حیاط خلوت روسیه ورود کند قطعا ناتو با واکنش روسیه مواجه خواهد شد.»

آبشناس با اشاره به دیدار روسای جمهور اذربایجان و ارمنستان در بروکسل پاسخ داد:«به نظر من، آقای پاشینیان نمی‌تواند با آقای علی اف کنار بیاید به دلیل اینکه آقای علی اف به خوبی می‌داند که پاشینیان به دلیل نزدیکی اش به غرب مورد غضب روسیه است و یکی از دلایلی که روسیه از ارمنستان در جنگ اخیر حمایت نکرد و آن پوشش نظامی را فراهم نکرد به خاطر این بود که ارمنی‌ها آقای پاشینیان را سرکار آوردند و روسیه از این بابت خیلی ناراحت بود و ارمنستان تلاش می‌کرد که خودش را به غرب نزدیک کند تا زمانی که این شرایط وجود دارد رییس جمهور باکو نیز نهایت سوءاستفاده را خواهد کرد و سعی می‌کند امتیاز بگیرد.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
از روستا تا مستر المپیا، انیمیشن هادی چوپان از روستا تا مستر المپیا، انیمیشن هادی چوپان
در این انیمیشن داستان هادی چوپان رو میبینیم. مسیر پسرکی از روستای ابنو در دل کو‌های استان فارس که با وجود کلی مشکلات مثل فقر و گوش‌هایی که نمیشنید و... تا رسیدن به موفقیت‌های بزرگش و مخصوصا قهرمانی در مستر المیا ۲۰۲۲ در لاس وگاس
صفحه خبر بالای تصاویر