مخاطب۲۴ : به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، علیرضا فخاری استاندار تهران در چهارمین نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران ضمن اشاره به اینکه با وجود درآمد ۵۰ درصدی مالیات و گردش ۵۰ درصدی منابع کشور در تهران، این استان در سیاستگذاری بودجه و تخصیص اعتبارات از جمله محرومترین استانها است، اظهار کرد: این عدم برخورداری در تمامی شهرستانهای استان تهران مشهود است و مهاجرت به این استان نیز موجب تشدید محرومیت در زیرساختها شده که باید با تغییر رویکردها، زمینه مهاجرت معکوس شکل بگیرد و طرحهای عمرانی شهرستانهای استان تهران نیز طبق برنامه پیش برود
وی با اشاره به اینکه استان تهران قادر به بارگذاری جمعیت بیشتری نیست، گفت: باید همتی صورت گیرد تا استان تهران به جایگاه واقعی خود برسد و راهکارهایی نیز خلق کنیم تا هر چه سریعتر روند مهاجرت معکوس شکل بگیرد.
استاندار تهران با تاکید بر بازنگری در تعریف و اولویت بندی پروژههای عمرانی در سطح ملی و استانی افزود: با توجه به محدودیت منابع، ادارات کل و فرمانداریها نقش پررنگتری در اولویتبندی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای خواهند داشت تا روند ساخت و تکمیل پروژهها در مدت تعیین شده انجام و مشکلات مردم نیز سریعتر رفع شود.
فخاری خاطرنشان کرد: یکی از راههای کاهش تصدیگری دولت، مشارکت مردم در ساخت طرحهای عمرانی است و هر نوع طرح و فعالیت عمومی که قابلیت مشارکت عمومی دارد با حضور بخش خصوصی و رعایت حقوق عمومی، سریعتر به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اعتبارات احداث و نوسازی مدارس از محل مصوبات سفر رئیس جمهور گفت: در این زمان کوتاه، چندین مرکز آموزشی ساخته و کار ساخت تعدادی نیز آغاز شده و استفاده از روشهای ساخت صنعتی و بروز نیز به این موضوع سرعت بیشتری داد.
استاندار تهران حضور خیران مدرسهساز و مولدسازی مدارس قدیمی بلااستفاده را از جمله راهکارهای سرعت بخشی در جبران کاستیها برشمرد و تاکید کرد: توزیع سرانه آموزشی باید مبتنی بر جمعیت باشد و موضوع مهاجرت و حضور اتباع، نیز در برنامهریزیها مورد توجه قرار گیرد تا کمبود مدارس و ناهمترازی در برخی شهرستانها به ویژه مسکنهای مهر رفع شود.
علاءالدین ازوجی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران و دبیر شورای برنامهریزی استان تهران نیز در این نشست اظهار کرد: دستگاههایی که در سال جاری موفق به جذب اعتبارات تخصیصی شوند، در سال آینده از اعتبارات بیشتری برخوردار خواهند شد.
وی همچنین از دستگاههای اجرایی خواست تا اقدامات و انتفاع تعبیه شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، طرحهای ملی، استانی و متمرکز کشوری را به دبیرخانه شورای برنامهریزی اعلام کنند و ادامه داد: اکنون ۸۴۹ طرح احداثی و توسعهای و ۶۰۱ پروژه مستمر، تعمیر، تجهیز و مطالعاتی به صورت نیمهتمام در سطح استان تهران وجود دارد که بخشی از آنها با تعیین اولویتبندی، طی امسال و سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
در ابتدی این نشست، حشمت الله سلیمانی معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران نیز به تشریح توزیع اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای استان تهران در سال ۱۴۰۲ پرداخت.
وی همچنین الزامات و اولویتهای بودجه، تخصیص و مقایسه بودجه کشور با بودجه استان تهران را بیان کرد و طرحهای استانی ویژه را بالغ بر ۱۵ مورد برشمرد.
گفتنی است در این جلسه تبدیل ۱۰۴ روستا به عنوان دستگاه اجرایی موقت مورد تصویب قرار گرفت و در ادامه بودجه اعتبارات هزینهای و تملک دارایی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر ارائه پیشنهادات اصلاحی در مورد بودجه تاکید شد.