کد خبر: ۲۰۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵

جزئیات سند مهم ۵ ساله

رئیس‌جمهور گفت: ده‌ها سال است که در کشور برنامه نوشته می‌شود، ولی سخن در اجرای برنامه است؛ نسبت به علت عدم اجرای بخشی از قسمت‌های برنامه‌های قبلی آسیب‌شناسی کردیم و با نگاه خوشبینانه حدود ۴۰درصد از برنامه‌ها اجرا شده است.
جزئیات سند مهم ۵ ساله

مخاطب24:آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی که به‌منظور تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه حضور یافته بود، طی سخنانی درباره روند تدوین این برنامه اظهار داشت: سیاست‌های ابلاغی در اواخر شهریور سال ۱۴۰۱ نسبت به برنامه هفتم از سوی مقام معظم رهبری به دستگاه‌ها ابلاغ شد و سازمان برنامه و بودجه درگیر بودجه ۱۴۰۲ بود که کار برنامه هفتم از دی‌ماه در این سازمان آغاز شد و پیش‌نویس تا اسفندماه تهیه شد.


رئیسی: ارتباط با کشور‌های همسایه در جهت توسعه مکران پیگیری شود
وی افزود: این برنامه در جلسات دولت در فروردین و اردیبهشت مورد بررسی قرار گرفت و بعد از رفت‌و‌برگشت‌ها امروز تقدیم مجلس خواهد شد. دیدگاه‌ها و نظرات بسیاری از صاحب‌نظران در تدوین برنامه گرفته شده و شش برنامه قبلی قابل ارزیابی است و تجارت آن در نظر گرفته شده است. ده‌ها سال است که در کشور برنامه نوشته می‌شود، ولی سخن در اجرای برنامه است؛ نسبت به علت عدم اجرای بخشی از قسمت‌های برنامه‌های قبلی آسیب‌شناسی کردیم و با نگاه خوشبینانه حدود ۴۰ درصد از برنامه‌ها اجرا شده است.


رئیس‌جمهور عنوان کرد: اساس برنامه الهام‌گرفته از سیاست‌های ابلاغی، استفاده از تجارب برنامه‌های گذشته بود. در برنامه دو نگاه قابل توجه وجود دارد؛ یکی نگاه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها یعنی با توجه به همه ظرفیت‌های خصوصی و دولتی برنامه نوشته‌ایم. دوم اینکه برنامه باید در جهت حل مشکلات و رشد و توسعه نوشته شود.


رئیسی ابراز کرد: ممکن است برخی دستگاه‌ها و شهر‌ها بگویند «چرا به شهر و ادارۀ ما توجه نشده است؟»، این نگاه که برنامه را محل اصلاح قوانین و مسائل موجود قرار بدهیم، درست نیست؛ البته دغدغه این عزیزان به‌حق است، ولی جای آن، این‌جا نیست. مشکلات و مسائل موجود باید در سایر قوانین جاری دنبال شود و نباید تمامی مسائل ریز و درشت در برنامه آورده شود.

وی با بیان اینکه مسئله‌محوری و نگاه به اولویت‌ها مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم سه سند داریم؛ یکی مستندات، تحلیل‌ها و راهکار‌های تحلیلی است، دوم سند برنامه است که برنامه‌ها، مسائل و احکام پیش‌بینی‌شده در آن آورده شده و این لایحه برنامه هفتم است که تقدیم می‌شود. سند سوم مربوط به مقرراتی است که برداشت دولت است که نیازی به قانون ندارد و دولت می‌تواند به آن عمل کند؛ این سند قابل مراجعه است، اما برای گرفتن رأی تقدیم مجلس نمی‌کنیم، ولی اطلاع مجلس از آن، مفید خواهد بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: از جمله نکات مهمی که در برنامه دیده شده، مردم‌محوری است؛ اگر در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش مردم را درست تعریف کردیم و به آنان میدان دهیم و نقش دولت هدایت، حمایت و نظارت باشد.

رئیسی با تذکر اینکه "در کشور در حوزه‌های بودجه، برق، آب، بودجه و انرژی ناترازی داریم"، گفت: در آغاز کار دولت با ناترازی‌هایی مواجه بودیم؛ در برق ۲۲ هزار مگاوات کسری داشتیم و در این مدت ۷ هزار مگاوات اضافه شد و برای ۳۵ هزار مگاوات برنامه‌ریزی شده است، کار‌ها آغاز شده است و برق صنعت را از خانگی جدا می‌کنیم تا شاهد قطعی برق و کاهش تولید نباشیم، این‌ها با مدیریت حل می‌شود تا در برق خانگی خاموشی نداشه باشیم. در حوزه آب، برق، گاز و نفت اقدامات مهمی آغاز و انجام شده است و به مردم گزارش داده خواهد شد که ناترازی‌ها جبران می‌شود، در این حوزه‌ها عقب‌ماندگی داریم.

وی با تأکید بر لزوم پرداختن به حوزه ترانزیت و اقتصاد دریا، گفت: این مسئله در برنامه آورده شده است؛ ارتباط ما با دریا بیش از ۳ هزار کیلومتر است و آن‌چنان که باید تاکنون از این ظرفیت استفاده نکرده‌ایم. امنیت غذایی از دیگر حوزه‌های مهم پیش‌بینی‌شده در برنامه است؛ مسئله استقلال در نهاده‌های دامی دنبال می‌شود تا با استفاده از ظرفیت‌های کنونی به استقلال برسیم.

رئیس‌جمهور با توجه به وعده دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال، گفت: عده‌ای می‌گویند "شما قول داده‌اید که سالی یک میلیون مسکن بسازید"؛ بنده جواب می‌دهم که این قانون کشور است و باید ساخته شود و آن‌هایی که در گذشته نساختند، باید جواب دهند. این مصوبه مجلس، نیاز کشور و وعدۀ ماست؛ ما این مهم را دنبال خواهیم کرد و می‌خواهیم مجلس شورای اسلامی همکاری‌های لازم را مانند گذشته داشته باشد.

رئیسی با یادآوری اینکه در برنامه هفتم درخصوص مسئله رشد جمعیت پیش‌بینی‌های خوبی انجام شده است، تصریح کرد: مسئله سلامت، آموزش، آموزش عالی، ارتقای علم از جمله موارد دیگر در برنامه هفتم توسعه است.

وی بیان کرد: مهم‌ترین بخش این برنامه، تحول نظام اداری است؛ اگر ادارات چابک و فعال نباشند این موارد و مصوبات اجرایی نمی‌شود. اجرای همۀ این برنامه‌ها در گروی سازمان اداری فعال و جهادی است؛ مشکلات اداری و نظام بروکراسی همه را رنج می‌دهد.


افزایش بهره‌وری از محور‌های مهم برنامه هفتم است و اگر بهره‌وری افزایش نیابد و رشد سرمایه‌گذاری نداشته باشیم، به رشد اقتصادی دست نمی‌یابیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در این حوزه سه نکته مد نظر است؛ یکی پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت طبق سند آمایش سرزمینی که بر مبنای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و جذب سرمایه‌های مردم و فعالان اقتصادی است. نکته دوم تحول علمی، اجتماعی و فرهنگی است و نکته سوم نیز ارتقای نظام مدیریت کشور و اصلاح نظام اداری است، این موارد با افزایش بهره‌وری امکان‌پذیر است.

رئیسی گفت: این برنامه با نگاه مهار تورم تدوین شده است؛ برای مهار تورم باید رشد نقدینگی و پایه پولی کنترل شود. بانک‌های موجود در کشور سه دسته هستند؛ یکی بانک‌های سالم و خوب، دوم بانک‌های دارای مشکل، اما دارای امکان اصلاح و احیا و سوم بانک‌هایی که امکان اصلاح‌شان وجود ندارد. ما نسبت به دسته سوم اقدام کرده‌ایم و آن‌ها را از گردونه نظام بانکی حذف می‌کنیم تا وضعیت نظام بانکی مساعد شود، با مجموعۀ بانکی که حاضر نیست به مقررات تن دهد و پولش به تولید نمی‌آید، نمی‌توانیم ادامه دهیم، این عرصه باید متحول شود و این اقدام شروع شده است. اقدامات دولت باید همراه با کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی باشد تا به مهار تورم دست یابیم.

وی درباره تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه، ابراز کرد: یک پایۀ تورم مسئله کسری بودجه است؛ سال گذشته با همکاری مجلس تلاش کردیم منابع و مصارف با هم هم‌خوانی داشته باشد و کسری آن‌چنانی نداشته باشیم و این مسئله حاصل شد. در ابتدای دولت ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم، ولی برای ایجاد منابع، بدون استقراض از بانک مرکزی تلاش شد کسری بودجه جبران شود و امسال هم بنا داریم کسری بودجه نداشته باشیم.

رئیس‌جمهور گفت: در این دولت برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری گام‌های خوبی برداشته شده و در برخی مناطق دراین‌باره خوب کار شده است و باید اشتغال واقعی داشته باشیم که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و هست.

رئیسی عنوان کرد: در برنامه هفتم نسبت به انرژی، ترانزیت، گردشگری، کشاورزی، صنعت و معدن و اقتصاد دیجیتال پیش‌بینی کردیم و تلاش کردیم آن‌چه دارای اهمیت، اولویت و اساس مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است ذکر شود. امیدواریم ضمن تجربه برنامه‌های گذشته، این برنامه به‌صورت برنامه‌ای قابل اجرا، قابل سنجش و قابل نظارت تصویب شود.

وی خاطرنشان کرد: اعضای دولت آمادگی دارند در هر کمیسیونی درباره برنامه هفتم حاضر شوند و توضیحات لازم را تبیین کنند؛ تصمیم با مجلس است و امیدواریم در زمان مناسب نهایی و به دولت ابلاغ شود.

رئیس‌جمهور گفت: بنای ما این بوده است که سازمان برنامه و بودجه، فقط درباره (تدوین) مسئله بودجه فعال نباشند و نسبت به اجرای «بند به بند» برنامه پیگیری کنند و مجلس و مردم را در جریان قرار دهند.

رئیسی در پایان از رأی اعتماد مجلس به صحرایی برای آموزش و پرورش و علی‌آبادی برای وزارت صمت قدردانی و بیان کرد: معرفی آقای نیکبخت بعد از بررسی‌های بسیار بنده نسبت به گزینه‌های مختلف انجام شده است و صلاحیت علمی و عملی را در او دیده‌ام و تأیید می‌کنم. بنده دیدم او از کف وزارت جهاد و از نیکشهر و سیستان و بلوچستان به معاونت وزیر رسیده است و صلاحیت وزارت را دارد؛ امیدواریم با کمک دولت و مجلس در این وزارتخانه موفق شود.

منبع: تسنیم

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟ چه چیز‌هایی را نباید به ChatGPT بگویید؟
در ماه‌های اخیر چت‌جی‌پی‌تی به یکی از ابزار‌های محبوب برای پاسخ به سوالات و کمک در امور مختلف روزمره تبدیل شده است. در حالی که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد، برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند همه چیز را نباید با آن در میان گذاشت
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه
مصرف زردآلو سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع یبوست می‌شود
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟ نحوه اجرای طرح ترافیک تهران امسال تغییر می‌کند؟
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: این طرح هنوز در شورای ترافیک تهران تصویب نشده است، اما بعد از تصویب باید نسبت به آماده سازی زیرساخت‌های اجرای این طرح اقدام شود البته با توجه به اینکه هوش مصنوعی و علوم داده به نحوی پیشرفت کرده که امکان رهگیری خودرو‌ها وجود دارد تأمین و ایجاد زیرساخت‌ها کار سختی نیست.
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
برگزیده
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
مخالفت ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین مخالفت ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت رئیس‌جمهور این کشور پیشنهاد همتای روسی خود را جهت تشکیل دولت یا حاکمیتی موقت در اوکراین تحت نظارت سازمان ملل و چندین کشور دیگر رد کرده است.
پوتین چگونه به قدرت رسید؟ پوتین چگونه به قدرت رسید؟
پوتین، چهره‌ای نسبتاً ناشناخته در سیاست روسیه، در مدتی کوتاه به یکی از قدرتمندترین افراد این کشور تبدیل شد. داستان محبوبیت او از زمانی آغاز می‌شود که به‌عنوان نخست‌وزیر، با موجی از بمب‌گذاری‌های مرگبار در ساختمان‌های مسکونی مواجه شد. ترور‌هایی که بلافاصله به چچنی‌ها نسبت داده شدند و بهانه‌ای شدند برای آغاز جنگ دوم چچن.
صفحه خبر بالای تصاویر