کد خبر: ۱۹۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳

فواید تجربه ایران در مقابله با یکجانبه گرایی برای بریکس

وزیر امور خارجه در مقاله‌ای نوشت: تجربه ایران در مقابله با یکجانبه گرایی افسارگسیخته، یک دارایی کم نظیر برای بریکس خواهد بود و عضویت در این گروه، جمهوری اسلامی ایران را از ظرفیت جدیدی در دیپلماسی اقتصادی چندجانبه بهره مند خواهد ساخت.
فواید تجربه ایران در مقابله با یکجانبه گرایی برای بریکس

امیرعبداللهیان: تجربه ایران دارایی کم نظیری برای بریکس خواهد بود

مخاطب۲۴ : به نقل از فارس ؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقاله‌ای با عنوان «بریکس و سیاست چندجانبه گرایی جمهوری اسلامی ایران» در روزنامه تهران تایمز نوشت: شهر کیپ تاون در آفریقای جنوبی در روز ۱۲ خردادماه جاری میزبان نشست وزرای امور خارجه کشور‌های دوست بریکس بود. اینجانب به دعوت دکتر پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در این نشست شرکت کردم و طی سخنرانی در نشست و نیز در ملاقات با همتایان خود از کشور‌های عضو بریکس، به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص بریکس و اهداف و برنامه‌های آن پرداختم.

 

در این مقاله آمده است: پنج کشور عضو بریکس بیش از یک پنجم تولید ناخالص داخلی، ۴۰ درصد جمعیت (بیش از سه میلیارد نفر) و ۳۰ درصد مساحت جهان را شامل می‌شوند. با گذشت ۱۵ سال از تاسیس بریکس، این گروه توانسته است جایگاه خود را به عنوان یک ائتلاف مهم از اقتصاد‌های نوظهور و خط مقدم کشور‌های جنوب در مقابله با نظام‌های اقتصادی و مالی جهانی مطرح کند. رویکرد‌های اخیر کشور‌های عضو در قبال برخی روند‌های غالب در جهان و اقداماتی که از جمله برای مقابله با هژمونی دلار و مخالفت با یکجانبه گرایی در عرصه اقتصاد و تجارت جهانی در پیش گرفته‌اند مورد اقبال بسیاری از کشور‌ها قرار گرفته است به گونه‌ای که تعدادی از کشور‌ها خواستار عضویت در آن شده‌اند.

در مقاله وزیر امور خارجه عنوان شده است: دولت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دکترین سیاست خارجی متوارن از جمله دیپلماسی اقتصادی را مورد توجه جدی سیاست خارجی خود قرار داده است. چندجانبه گرایی به عنوان یکی از ابزار‌های محوری در پیشبرد دیپلماسی اقتصادی مدنظر دولت دکتر رئیسی است. حضور فعال ما در سازمان‌های اقتصادی منطقه‌ای ناشی از همین توجه به اهمیت چندجانبه گرایی است. عضویت اخیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای- که بزودی مرحله نهایی عضویت دائم تکمیل می‌شود - یک دستاورد مهم دیگر در این عرصه است. سازمان همکاری شانگ‌های قطعا با عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران تقویت خواهد شد، کما اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز با عضویت در این سازمان، بیش از پیش از مزایای چندجانبه گرایی بهره‌مند خواهد شد.

* عضویت در بریکس می‌تواند یک گام محکم دیگر در پیشبرد و تقویت چندجانبه گرایی جمهوری اسلامی ایران باشد

رئیس دستگاه دیپلماسی در این مقاله با ذکر این نکته که عضویت در بریکس می‌تواند یک گام محکم دیگر در پیشبرد و تقویت چندجانبه گرایی جمهوری اسلامی ایران باشد، افزوده است: در ماه ژوئن سال گذشته نامه‌ای را برای همتایان خود در پنج کشور عضو فرستادم و ضمن اشاره به مزایای متقابل، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در بریکس را اعلام کردم. عضویت جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل فراوان نظیر منابع انرژی سرشار و موقعیت جغرافیایی و مواصلاتی کم نظیر و نیز نیروی انسانی ماهر و دستاورد‌های علمی و دانش بنیان قطعا ارزش افزوده قابل توجهی را برای بریکس به همراه خواهد داشت.

به باور امیرعبداللهیان، تجربه گران، ولی ارزشمند ایران در مقابله با یکجانبه گرایی افسارگسیخته، یک دارایی کم نظیر برای بریکس خواهد بود. متقابلا، عضویت در بریکس، جمهوری اسلامی ایران را از ظرفیت جدیدی در دیپلماسی اقتصادی چندجانبه بهره‌مند خواهد ساخت.

در این مقاله همچنین آمده است: تعداد کشور‌هایی که در کنار جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مندی خود را به عضویت در بریکس اعلام کرده‌اند و برخی از آن‌ها در نشست کیپ تاون حضور داشتند بیانگر اهمیت روزافزون اهدافی است که بریکس به دنبال تحقق آنهاست. همانطور که در سخنرانی خود در نشست دوستان بریکس تصریح کردم یک «بریکس گسترش یافته» می‌تواند الگو‌های موثری از «حکمرانی شمولی و جمعی» «همکاری نوین جنوب - جنوب» و «ائتلاف جدید اقتصاد‌های نوظهور» را به جهان عرضه کند؛ الگو‌هایی که قطعا در اصلاح نظامات کنونی در جهان نقش ایفا خواهند کرد.

در مقاله مذکور عنوان شده است: در حال حاضر عضویت در بریکس در دستورکار اعضای بریکس شامل هند، آفریقای جنوبی، برزیل، روسیه و چین قرار گرفته است. همچنین، شرکای ما در بریکس در حال تدوین معیار‌های عضویت هستند (البته همانطور که در گفتگو با همتایان خود از کشور‌های عضو بریکس تصریح کردم هر معیاری که ملاک عضویت در بریکس قرار گیرد جمهوری اسلامی ایران منطقا یکی از کاندیدا‌های اصلی برای عضویت خواهد بود.)

* جمهوری اسلامی ایران صرفا منتظر عضویت رسمی در بریکس نمی‌ماند و راه‌های شراکت با این بلوک مهم جنوب را مدنظر قرار خواهد داد

وزیر امور خارجه در این مقاله می‌افزاید: در سخنان خود و رایزنی‌ها برای تحقق عضویت ایران در بریکس تأکید کردم که البته جمهوری اسلامی ایران صرفا منتظر عضویت رسمی در بریکس نمی‌ماند و راه‌های شراکت با این بلوک مهم جنوب را مدنظر قرار خواهد داد. روابط سیاسی ما با هر پنج کشور عضو در بهترین سطح قرار دارد و تعاملات اقتصادی و تجاری دوجانبه ما با تک تک اعضا رو به گسترش است. ما در جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن هستیم فضا‌های همکاری چندجانبه جدیدی را فراهم سازیم. بزودی وزرات امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نشستی را در تهران با دعوت از کشور‌های عضو بریکس برگزار خواهد کرد و راه‌های گسترش تعاملات را بررسی خوهیم کرد. اینجانب نیز از فرصت‌هایی که در پیش است از جمله ملاقات‌هایی که با همتایان خود از کشور‌های عضو بریکس در مناسبت‌های مختلف خواهم داشت برای این منظور بهره خواهم برد.

در پایان این مقاله آمده است: دستورکار ما در پیگیری دیپلماسی پویا این است: «ما هر جا که منافعی برای ملت عزیز ایران باشد آن جا هستیم.» با آرزوی بهترین‌ها و خبر‌های خوش و شادی آفرین.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان چهارشنبه در رأس هیأتی برای شرکت در نشست گروه بریکس پلاس به کیپ تاون آفریقای جنوبی سفر کرد و ضمن شرکت و ایراد سخنرانی در این نشست با برخی مقامات شرکت کننده از جمله وزرای خارجه آفریقای جنوبی، امارات عربی متحده، عربستان سعودی، برزیل، هند، کومور، گابن و معاون وزیر خارجه کوبا دیدار و گفتگو کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۱۳ خرداد ماه در توئیتی در این باره نوشت: شرکت فعال و سخنرانی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس ⁧بریکس پلاس⁩ در آفریقای جنوبی و حدود ۱۰ ملاقات مهم و پرمحتوای دوجانبه، بار دیگر پویایی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی را به تصویر کشید. ‏نقش سازنده ⁧ایران⁩ در عرصه بین‌المللی به نفع چندجانبه گرایی افزایش خواهد یافت.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر