فرزندان نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ چه میکنند؟ با قطعی شدن کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری و شروع فعالیتهای انتخاباتی سوالاتی پیرامون بیوگرافی خانواده و فرزندان کاندیدا مطرح میگردد. در ادامه به بررسی فرزندان کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ میپردازیم.
سید ابراهیم رئیسی
خانم علمالهدی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت دارد و دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی است. در کارنامه این استاد دانشگاه، ریاست پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری و انتشار ۱۷ کتاب هم خودنمایی میکند.
در سال ۹۶ که رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری شد، خانم علمالهدی گفت فرزندانش با شنیدن این خبر خیلی گریه کردهاند و سعی در منصرف کردن پدرشان داشتهاند. خود او هم به دلیل ناراحتی از این تصمیم همسرش، چند روز در بیمارستان بستری شد.
حاصل ازدواج خانم علمالهدی با رئیسی، دو دختر است. یکی در دانشگاه تهران دکترای جامعهشناسی میخواند و دیگری لیسانس فیزیک دانشگاه شریف و فوقلیسانس علوم قرآن و حدیث دارد. هر دو دختر رئیسی ازدواج کردهاند و در تهران ساکن هستند.
محسن رضایی
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره خانواده اش گفت: دوتا پسر داشتم یکیشان فوت کردند و دیگری هم دکتری دارد و کارمند مجمع است. سه دختر دارم که دو دخترم خانه دار هستند و دیگری کارمند بانک است.
در بیوگرافی ایشان آمده: همسر محسن رضایی، معصومه خدنگ نام دارد، که رضایی از طریق امام جماعت مسجد جامع احمدیه نارمک، به عنوان عضوی از خانوادهای انقلابی، با او آشنا شد و ازدواج کرد. فرزندانش به ترتیب احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه نام دارند.
فرزند دیگر محسن رضایی، علی رضائی میرقائد همسر هدی طباطبایی و پدر تنها نبیره روحالله خمینی (محمد بنیامین رضایی) میباشد، که در حال حاضر معاون اطلاعرسانی، پروژهش و امور بینالملل دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام میباشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای ۵ دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری، نام ۵ فرزند را در شناسنامه خود میبیند. محسن رضایی البته الان ۴ فرزند دارد. چون یکی از پسرانش «احمد» چند سال قبل در یک حادثه مشکوک در هتل محل اقامتش در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس، در گذشته است. حالا «علی» رضایی به عنوان تنها پسر محسن رضایی یکی از نزدیکترین افراد به او در رقابتهای انتخاباتی است.
سعید جلیلی
سعید جلیلی تنها یک فرزند دارد. از سعید جلیلی ۴۸ ساله و فرزند نوجوانش تا به حال چندین عکس منتشر شده است. عکسهایی که پدر و پسر را در مراسمی همچون راهپیمیایی روز قدس، مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ع) و نماز جمعه تهران شکار کرده است.
او در سال ۱۳۷۱ و پس از دریافت فوق لیسانس با فاطمه سجادی ازدواج کرد. فاطمه سجادی پزشک عمومی است این زوج دارای یک فرزند پسر به نام سجاد هستند که دانشجو دانشجو دانشگاه شریف است.
عبدالناصر همتی
دکتر سپیده شبستری، همسر عبدالناصر همتی، مدتی قبل با حضور در یک برنامه تلویزیونی حسابی سر زبانها افتاد. او که مسئولیت ستاد انتخاباتی همسرش را به عهده دارد، در رشته اقتصاد تحصیل کرده و دکترای مدیریت گرفته است.
عبدالناصر همتی با حضور در برنامه تلویزیونی شبکه دوم سیما در پاسخ به پرسشی درباره محل سکونت فرزندان خود تصریح کرد: فکر میکردم دینداری در تبلیغات حاکم است، ولی متاسفانه احساس میکنم اطلاعات غلطی به مردمی میدهند و این عین بیدینی است، آمدهاند عکس دخترخانم محترمی را در کالیفرنیا را گرفتند و گفتند فامیلی آن همتی است و گفتند دختر همتی در کالیفرنیا زندگی میکند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من دو دختر دارم یکی متخصص کودکان و یکی دانشجوی معماری در داخل کشور است و یک پسر دارم استاد دانشگاه و معمار است؛ بنابراین هر سه نفر در ایران هستند و افتخار میکنم در داخل کشور و برای مردم کار میکنیم.
علیرضا زاکانی
معصومه پاکتچی، همسر علیرضا زاکانی، هم حضور اجتماعی فعالی دارد. او در حوزه علمیه تحصیل کرده و مدیر حوزههای علمیه خواهران استان تهران است. زاکانی چند سال قبل درباره فرزندانش گفته بود: «بنده در دوران دفاع مقدس تصمیم به ازدواج با همسر یک شهید که یک فرزند داشت گرفتم. اکنون سه داماد دارم. دختر اولم در دبیرستان ازدواج کرد، اما دو دختر دیگرم بعد از کنکور ازدواج کردند. ازدواج هیچیک از فرزندانم سیاسی نبوده است.»
در روزهایی اخیر خبری مبنی بر دو تابعیتی دختر دکتر زاکانی مطرح شده است، اما جربان چه بود؟ دختر علیرضا زاکانی به نام مریم زاکانی در سال ۱۳۹۵ از رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف فارغالتحصیل شده است. سپس در رشته «علوم اجتماعی محاسباتی» که معادلی در دانشگاههای ایرانی ندارد؛ در دانشگاه EPFL سوئیس و به جهت سابقه ممتاز تحصیلی به صورت رایگان مشغول به تحصیل شده است.
لازم بهذکر است که وی هیچگونه بورسیه تحصیلی از داخل و خارج ایران دریافت نکرده و هیچ تعهدی نسبت به دانشگاه و کشور محل تحصیل ندارد.
در خصوص تولد نوه علیرضا زاکانی در سوئیس نیز بررسیها نشان میدهد که زمان به دنیا آمدن وی، همزمان با پایان ترم دوم تحصیل دخترشان بوده و، چون تاریخ تولد نوه ایشان تنها دو روز با امتحان آخرشان فاصله داشته عملا امکان تولد کودک در ایران وجود نداشته است. البته ناگفته نماند نه تنها قانون تابعیت بر اساس تولد در خاک کشور سوئیس وجود ندارد و متولدین در این کشور تابعیت این کشور را نخواهند داشت؛ بلکه هیچ امکان دیگری را برای اقامت بلند مدت نیز همراه ندارد.
مریم دو خواهر به نامهای طیبه و زینب دارد. طیبه، فرزند معصومه پاکتچی از همسر اول شهیدش است. طیبه زاکانی فارغالتحصیل دانشگاه تهران است و اطلاعات زیادی از او در دسترس نیست. زینب خواهر تنی او هم در دانشگاه تهران درس خوانده و با برادر مسعود فیاضی (معاون علیرضا زاکانی در مرکز پژوهشهای مجلس) ازدواج کرده است.
امیر حسین قاضیزاده
از همسر امیرحسین قاضیزادههاشمی هم اطلاعات زیادی در دست نیست. اما او در یک گفتوگو درباره ازدواجش گفته بود: «در دوره دانشجویی همسر یکی از همدانشکدهایهایم کارمند اداره بهداشت بودند و با مادر خانم بنده آشنایی داشتند. با واسطه ایشان ما به خواستگاری رفتیم و در سال ۷۶ مراسم ازدواجمان برگزار شد. در آن زمان من ۲۶ ساله بودم و همسرم ۲۴ سال داشت.» حاصل ازدواج قاضیزادههاشمی و همسرش هم، یک دختر ۱۹ ساله و پسری ۱۵ ساله است.
امیر حسین قاضیزاده هاشمی در پاسخ به پویش #فرزندت_کجاست. گفت من ۲ فرزدند دارم که هر دو دانش آموزند.
محسن مهرعلیزاده
مهرعلیزاده درباره ازدواجش گفته است: «من سال ۵۹ سپاهی بودم. دوستم گفت فلانی، نمیخواهی ازدواج کنی؟ من هم به شوخی گفتم هنوز موردش پیدا نشده. گفت خانم من یک همکلاسی دارد اینطور و آنطور است و مشخصاتش را گفت. گفت برویم برای خواستگاری؟ گفتم برویم. با همان لباس خاکی سپاه و جبهه رفتیم. فردا از خانه خودشان تماس گرفت با خانواده خانم خیری، همسرم، قرار گذاشتند. آنها هم دوست من را میشناختند و خیلی به او اعتماد داشتند و رفتیم یک صحبت اولیه کردیم و دیگر این باب آشنایی شد و بعد مراحل بعدی را انجام دادیم.»
محسن مهرعلیزاده دارای سه فرزند به نامهای سعیده و یاسر و علی میباشد.
پسرش یاسر متولد ۱۳۶۰ میباشد فوق لیسانس مکانیک سیالات از دانشگاه صنعتی شریف است و در حال حاضر در مرکز تحقیقاتی سایپا فعالیت دارد
علی متولد سال ۶۲ دانشجوی سال آخر فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی.
سعیده مهرعلیزاده متولد ۱۳۶۶ و لیسانس طراحی دوخت است که سال گذشته به عنوان دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت منطقه آزاد کیش انتخاب شده بود که انتقادات بسیار زیادی را به دنبال داشت چرا که هیچگونه تخصصی در این زمینه نداشته و رشته تحصیلی و همچنین تجربه او هیچ مناسباتی با این انتخاب نداشت او متولد ۱۳۶۶ بود و رشته تحصیلی اش طراحی دوخت میباشد