ظریف: آمادهایم هزینه شویم تا نظام و رهبری حفظ شود
محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در فایل تصویری که وزارت خارجه منتشر کرد با تاکید بر اینکه رهبری نظام استوانه نظام است، تکیهگاه نظام است، گفت: ما آمدهایم تا هزینه بشویم تا نظام، کشور و رهبری حفظ شود و نیامده ایم که رهبری را هزینه کنیم.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ظریف در این فایل که مربوط به سخنرانی وی در تیرماه سال گذشته است، افزود: رهبری نظام استوانه نظام است، تکیهگاه نظام است. ما آمدهایم تا هزینه بشویم تا نظام، کشور و رهبری حفظ شود و نیامده ایم که رهبری را هزینه کنیم اما باید در آینده دانسته شود که این خط فکری غلط نبوده و نباید این کشور تمام مسائل خود را با دنیا تعلیق به محال یا تعویق به آینده کند .
وی با بیان اینکه " در دنیای کنونی هیچ چیز صد درصد مثبت نیست و توقع "حلوا حلوا"کردن از جانب دیگران نداشته باشید"، گفت: خیلی نگران تاریخ نباشید و بیشتر نگرانی ها باید معطوف روز حساب در نزد پروردگار باشد .
ظریف با یادآوری اینکه" آنچه در فضای کشور انفاق می افتد به دلیل جهل ونادانی نیست بلکه به دلیل کفر و به معنای پوشاندن است"، گفت : می دانند و می پوشانند.
وی در ادامه با بیان اینکه "احساس نکیند که نمی دانند بلکه نمی خواهند که بدانند و دستهایشان رادر گوش می گذارند که نشنوند"، افزود: این به این معنی نیست که کار نکنید بلکه باید برای خدا کار کنیم.وی در تشریح عافیت طلبی گفت : اینکه برای حفظ پست،مقام و صندلی خود و جایگاه خود کاری کنید که مشکل رفع نشود.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطر نشان کر: ما دو وظیفه داریم؛ یکی وظیفه کارشناسی و یکی وظیفه اجرایی. در وظیفه کارشناسی تقلید حرام است و در وظیفه اجرایی هم نباید اجتهاد بکنید.
وی افزود: "آقا یک نکتهای را می فرمودند که فلانی (ظریف) میآید مخالفتش را میگوید ولی وقتی من دستوری می دهم میرود عین دستور من را اجرا میکند حتی اگر ۱۸۰ درجه مخالف نظرش باشد".
نخستین واکنش رسمی روسیه به فایل صوتی ظریف
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مورد اظهارات فایل صوتی محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران درباره روسیه گفت که مسکو فقط به مواضع رسمی تهران توجه می کند.زاخارووا روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی در وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو بدنبال گسترش همکاری با ایران است، افزود: عمل را مبنای روابط با شرکای می دانیم نه حرف را.وی تاکید کرد: در قبال فایل صوتی ظریف مواضع رسمی ایران مبنا است.زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: درباره فایل صوتی ظریف موضع رسمی ایران را مبنا قرار می دهیم.وی تصریح کرد: تفسیرهای این موضوع همزمان با مذاکرات ایران در وین فقط به کار آسیب می رساند.سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که این کشور بیشترین حمایت را از توافق هسته ای ایران (برجام) کرده است
«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در
مسکو پیش از این تصریح کرده بود که او به هیچ عنوان در خصوص فایل صوتی گفتوگوی
«محمدجواد ظریف» با مقامهای وزارت خارجه روسیه گفتوگویی نداشته است.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، جلالی در جمع
خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص محتوای اظهارات ظریف در فایل صوتی در خصوص
روسیه گفت: «ما (در دیدار با مقامهای وزارت خارجه روسیه) گفتگوهای معمول داشتیم».
ممنوع الخروجی ۱۵ نفر مرتبط با انتشار فایل صوتی
تعدادی از افراد مرتبط با انتشار فایل صوتی وزیر امور خارجه ممنوع الخروج شده اند.به گزارش ایسنا یک منبع مطلع در قوه قضاییه گفت: ۱۵ نفر از عوامل مرتبط با مصاحبه اخیر خبرنگار ریاست جمهوری با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در پرونده انتشار صوت اظهارات ظریف از سوی دستگاه قضایی ممنوع الخروج شدند. در عین حال برخی رسانه ها اعلام کردند که تعداد افراد ممنوع الخروج 20 نفر می باشد.گفتنی اسامی این افراد هنوز اعلام نشده است اما گمانه زنی رسانه ها حاکی از آن است که افرادی همچون سعید لیلاز، قوچانی و معزی جزو افرادی هستند که در این لیست قرار دارند.
وی در خصوص نامه ظریف به رهبری تصریح کرد: آقای ظریف نامه نوشته که من در انتخابات شرکت نمی کنم. اما آن چه مهم تر از این است در گزارش هایی که دادند نماینده های مجلس و کسانی که با برجام قبلاً هم مشکل داشتند تلاش می کنند این برجام در همین مرحله گفتگو به نتیجه نرسد و یکی از دلایل اصلی این است که اگر برجام به نتیجه برسد در انتخابات می خواهند از آن استفاده کنند. معنی این حرف این است که اگر این برجام ایجاد شود فشار از روی مردم برداشته می شود و قدری آرامش برمی گردد و حرف هایی که علیه برجام و دولت زدند خود به خود خنثی می شود پس نباید به نتیجه برسد. این مشکلی است که الان وجود دارد. خیلی از مسائلی که نمایندگان و یکسری از آقایان که می گویند رای های شفاف شود، روند برخوردها در سیاست هم باید شفاف شود. اگر شفافیت خوب است بالاخره یکسری از مسائلی که مردم باید در سرنوشت خود بدانند شفاف کنند.
او در پاسخ به این سوال، برخی براین باور هستند ظریف نسبت به شهید سلیمانی موضع داشته است گفت: این چنین نیست. در حقیقت با هم دوست و صمیمی بودند و نظرخواهی در جاهایی می کردند و نظرات آنها برتر بود و بر دیپلماسی می چربید. در بحث هایی بخصوص برجام باید مسائل میدانی را مدنظر می گرفتند تا مسائل دیپلماسی! در افغانستان و پاکستان مسائل دیپلماسی بر بحث های دیگر می چربید.
وی درباره نقش نفوذی در پخش فایل صوتی در شبکه ایران اینترنشنال پاسخ داد: البته احتمال این که چنین اخباری دست آنها برسد کار درستی نیست. اگر قصدی داشتند می توانستند برای انتشار به رسانه های داخل کشور بدهند تا منتشر کنند. این که از رسانه ای که علیه نظام کار می کند منتشر می شود جای اما و اگر دارد ولی نهایت قضیه اگر شفاف عمل کنیم، می توانیم دفاع کنیم هر کسی می خواهد پخش کند، چه اشکالی دارد؟ چون شفاف عمل نمی کنیم. این مسائل ایجاد می شود ولی اگر شفاف عمل می کردیم این مسائل ایجاد نمی شد.
پزشکیان در ادامه افزود: این را باید از کسانی پرسید که شفاف عمل نمی کنند. من نمی توانم تحلیل خاصی کنم. خیلی عوامل ممکن است باعث شود اینها شفاف عمل نکنند، بالاخره روندی که الان صداوسیما و رسانه ها و یکسری از برادرها و خواهرها که علیه FATF کار می کنند، اصل قضیه به نظر من دولت را ناکارآمد جلوه دادن است و دید مردم را نسبت به دولت و به کسانی که برای این دولت رای دادند تخریب کردن است والا دلیلی ندارد این میزان در صداوسیما و مجلس و بیرون رسانه هایی که در اختیار اینهاست به شدت تمام مشکلات را به دولت ربط دهند و بحث های تحریم و مسائل جنگ و مشکلات سوریه و غیره را در قبال مدیریت سیستم مورد تجزیه و تحلیل قرار ندهند.
واکنش توئیتری جهانگیری به فایل صوتی ظریف
معاون اول رئیسجمهوری در توییتی نوشت: باید از تلاشهای ظریف و وزارت خارجه برای رفع عزتمندانه تحریمها پشتیبانی همهجانبه ملی کرد.اسحاق جهانگیری در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «امروز فصل به ثمر نشستن خون پاک شهدای میدان به خصوص قهرمان ملی و افتخار همیشه تاریخ ایران سردار شهید سلیمانی عزیز در صحنه دیپلماسی است. باید از تلاشهای ظریف و وزارت خارجه برای رفع عزتمندانه تحریمها پشتیبانی همهجانبه ملی نمود. همدل و متحد باشیم برای منافع و اقتدار ایران و بهبود زندگی مردم.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز در جلسه هیئت دولت با اشاره به انتشار فایل صوتی ظریف در رسانه سعودی اینترنشنال اظهار داشت: این فایل توسط کثیفترین برنامه و شبکهای که سراسرش ضداسلام و ضدایران است منتشر شده است.
وی افزود: شبکهای که پولش را عربستان سعودی تأمین میکند و همه میدانند آدمهایی که دروغ و راست را به هم میبافند تا در جامعه ایجاد اختلاف کنند و وحدت جامعه را از بین ببرند و گروهی را مقابل گروهی قرار دهند.
رئیسجمهور تصریح کرد: الآن دوره عصبانیت اسرائیل و ارتجاع منطقه و تندروهای آمریکا است، خب، میبینند مسیری را که پیشبینی کرده بودند بههم خورده است. ترامپ چرا به دام افتاد؟ ترامپ تنها رئیسجمهوری آمریکایی بود که برای صهیونیستها مزدوری کرد و البته رؤسای جمهوری دیگر با اسرائیلیها رفیق بودند اما هیچکدام مزدور نبودند.
روحانی گفت: ترامپ در داستان برجام مزدور صهیونیستها شد، کسی که ترامپ را تحریک کرد که از برجام خارج شود رژیم صهیونیستی بود، در ماجرای قدس که پایتختها به قدس منتقل شود، این جنایت را صهیونیستها انجام دادند و این مزدور آنها بود. در خروج از برخی از سازمانهای بینالمللی بهبهانه فلسطین، با تحریک و فرمان صهیونیستها و مزدوری او این کار انجام شد همه تلاش خود را انجام دادند برای اینکه ایران را با مشکل مواجه کنند.
وی بیان کرد: البته مشکل آنها، ایران نیست بلکه ظلم و تجاوز آنهاست، دست از تجاوز بردارند، سرزمین دیگران را که غصب کردهاند رها کنند، ملت فلسطین به سرزمین خودشان برمیگردد، کسی با آنها کاری ندارد، آنها جنایت کردند و غصب کردند. برای ما یهودی و مسیحی و سایر ادیان فرقی نمیکند، بحث ما یهود نیست، بحث گروهی است که جنایت میکنند.
روحانی ادامه داد: ماجرای شهادت سردار سلیمانی کار اسرائیل بود ولی ترامپ قاتل و آمر بود اما اسرائیل در پشتپرده، او را تحریک کرد تا سرداری [را ترور کند] که زندگی خود را بهنفع منطقه گذاشت و روزهایی که کسی جرئت نمیکرد وارد میدان داعش بشود و روزهایی بود که نهتنها حرم اهل بیت(ع) در خطر بود و حتی بغداد و منطقه سبز هم در خطر بود و کسی که شب و نیمهشب و تنها به عراق و عتبات و بغداد رفت و توطئه صهیونیستها و آمریکا را خنثی کرد، سردار سلیمانی بود. آثار مجاهدتهای شهید سلیمانی فقط منحصر در ایران نیست و در افغانستان، عراق، لبنان، سوریه و یمن بهخوبی مشاهده میشود. آنها توطئه کردند تا ایران را تنها قرار دهند و امروز عصبانی هستند چون آنچه بافته بودند از بین رفت.
وی تصریح کرد: امروز همه 1+4 و حتی آمریکاییها فهمیدهاند که راهی جز تسلیم شدن در برابر قانون و مقررات بینالمللی و حقانیت ایران ندارند و باید تسلیم ایران بشوند. من بهعنوان فردی که از آغاز ماجرای هستهای بهصورتی در این ماجرا حضور داشتم و مسیر سختی بوده است و این مسیر با تلاش و فداکاری و قهرمانی طی شد و یک فرد آگاه و آشنای به مسائل مانند دکتر ظریف در صدر این حرکت بود و همه تلاش کردیم و توطئه را شکاندیم و توطئه اسرائیل و تندروها را در سال 94 شکاندیم و مردم از سال 94 تا 96 احساس راحتی کردند و یک آدم نادان بهنام ترامپ رویکار آمد و صهیونیست ها بر او سوار شدند و توطئه را تکرار کردند؛ و امروز بعد از یک فشار، همه فهمیدند راهی جز تسلیم شدن در برابر ایران ندارند و اینحا باید یک بهانه پیدا کنند.
رئیسجمهور گفت: دزدیدن یک سند و نوار باید بررسی شود که چرا در این مقطع و بهنظر من شاید این نوار یک هفته پیش هم میشد که افشا بشود و درست در زمانی که وین در اوج موفقیت است، آن را پخش میکنند تا درون کشور اختلاف کنند و وزارت اطلاعات باید این موضوع را بررسی کند. ما با وحدت پیروز میشویم و با دعوا و چنددستگی نمیتوانیم تحریم و مشکلات را برداریم.
روحانی در ادامه گفت: دولت در سال آخر خود مانند همه دولتها که معمولاً دستاوردها را در مجموعه و کتابی، ثبت و ضبط میکنند، این کار را انجام میدهد؛ به این علت که هم مردم و هم بعدیها مطلع شوند و هم محققین به آن دسترسی داشته باشند. بهزودی هفت جلد بهعنوان روزشمار منتشر میشود و یک جلد هم در آینده منتشر خواهد شد، سه جلد کتاب بهعنوان دستاوردهای دولت و دو جلد کتاب بهعنوان جهش تولید. کار دیگری هم انجام میشود و اینکه بود که وزرا و مسئولان اقدامات، مشکلات و کارهایی را که انجام دادند و مسیرهایی که طی شد و با فشارهایی مواجه بودند در جایی بیان کنند؛ بخشی از این صحبتها، غیرقابل نشر و طبقهبندی شده است و بخشی هم منتشر خواهد شد.
وی عنوان کرد: در شورایعالی امنیت ملی و ریاست جمهوری سخنان زیادی بیان میشود که طبقهبندی شده است؛ این یکی از افتخارات ماست که مسئولان میتوانند نظراتشان را آزادانه مطرح کنند و البته برخی از نظراتی که بیان میشود بهگونهای نیست که منتشر شود، چون دشمنان از آن سوءاستفاده میکنند؛ در تمام دنیا هم همینطور است و استثنا هم وجود ندارد.
رئیسجمهور گفت: این فایل قرار بوده است بهشکل محرمانه باشد و بخشی از آن منتشر شود و بخشی نیز بهعنوان سند محرمانه باقی بماند. اینجا یک سرقت صورت گرفته است؛ فرد یا جمعی و یا گروهی این کار را انجام دادهاند که وزارت اطلاعات باید تمام توان خود را بهکار بگیرد و بفهمد این فایل چگونه سرقت شده است و اگر فردی تقصیر یا قصور داشته است، باید با آن قاطعانه برخورد شود. مطالب منتشرشده، برخی از آنها نظرات دولت یا رئیسجمهور نیست و ممکن است هر فرد یا وزیری نظر و نکاتی داشته باشد که بخواهد محرمانه باقی بماند.
روحانی تصریح کرد: میدان و دیپلماسی دو صحنه مقابل یکدیگر نیستند و اگر کسی فکر میکند یا میدان یا دیپلماسی، یا میدان مبارزه پیروز شود یا مذاکره پیروز شود، یا سیاست خارجی پیروز شود یا سیاست دفاعی، این حرف دقیقی نیست. من 16 سال دبیر شورایعالی امنیت ملی بودم و 32 سال هم در این شورا حضور داشتم. ما مسائل مهمی در این شورا داشتیم وتصمیمات مهمی گرفته شد و مردم خیلی از آنها را نمیدانند؛ درباره مسائل مهم اختلافنظر داشتیم و موضوعی بوده است که هفت جلسه شورای امنیت ادامه دادیم تا به جمعبندی برسیم. من خودم در تجربه دفاع مقدس، هم در میدان بودم و هم در دیپلماسی. من هم فرمانده پدافند هوایی و هم رئیس قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) بودم، در شورایعالی دفاع شرکت میکردم و عضو شورایعالی پشتیبانی جنگ و هم رئیس آن بودم. رئیس کمیسیون دفاع مجلس بودم و هم در بحثهای سیاسی مربوط به جنگ حضور داشتم و در صحنه جنگ هم بودم.
وی با ابراز اینکه میدان و دیپلماسی مانند دو بازو هستند که باید به یکدیگر کمک کنند، خاطرنشان کرد: کشور ما دارای چارچوب دقیقی است، تمام مسائل پیچیده سیاست خارجی و سیاست دفاعی در شورایعالی امنیت ملی بررسی میشود، چه کار سیاسی مهم انجام دهیم و چه عملیات بخواهیم انجام دهیم، در شورایعالی امنیت ملی بررسی میشود.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: مقامات لشکری و کشوری در این شورا کنار یکدیگر هستند و درباره مسائل مختلف تصمیمگیری میکنیم و مسائل نیز در نهایت به تأیید مقام معظم رهبری میرسد. در مسائل مهم منطقه در شورای امنیت ملی بحث شد و بعد از تصمیمگیری، اقدام شد؛ شهید سلیمانی شخصیت ویژهای بود و من حدود 36 سال با او بودم و رفتوآمد و جلسات داشتیم.
روحانی گفت: سردار سلیمانی فردی باهوش، مخلص، فداکار و متواضع بود اما در عین حال روی نظرات خود هم صلابت داشت و و در شورای امنیت ملی بحثهای زیادی داشتیم و او پافشاری میکرد و وقتی نظرات اعضا را میشنید، بنابرآن نظرش را جابهجا میکرد. ما چنین شخصیتهایی در میدان داشتیم و همین شخصیتها در مقام دیپلماسی هم حضور داشتند و اتفاقاً بهترین مشاور برای سیاست خارجی در منطقه شهید سلیمانی بود و اگر میخواستیم درباره سیاست خارجی در منطقه با فرد آشنای دقیقی صحبت کنیم، آن شخصیت شهید سلیمانی بود.
وی گفت: نباید در اینجا بگوییم که یک بخش، بخش سیاسی و دیپلماتیک و بخش دیگر هم فعالیت نظامی؛ این دو کنار هم است و این موضوع تنها در میدان دفاعی و نظامی نیست و بلکه در بخش اقتصادی هم همینطور است و بخشی که سیاستگذاری میکند و آن بخشی که در بازار عمل میکند باید کنار یکدیگر باشند؛ ممکن است این دو بخش با یکدیگر اختلاف نظر هم داشته باشند ولی در مرکز، نظرات با هم تلفیق میشود و به نتیجه میرسد.
رئیسجمهور تصریح کرد: از طرف خود و همه اعضای دولت به ملت ایران میگویم که ما به همه نیروهای مسلح، سپاه، ارتش و بسیج و نیروی انتظامی احترام میگزاریم، این عزیزان برای حفظ کشور و امنیت، قدرت و توانمندی کشور بهصورت شبانهروز تلاش میکنند. این نیروها در دفاع مقدس، دفاع از حرم و در داخل کشور در صحنه بودند و در مسائلی مانند سیل، زلزله و کرونا مخلصانه به میدان آمدند. هیچگونه فاصلهای بین دولت و سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی نیست و هم ما و هم نیروهای مسلح فعالیت خود را در چارچوب قانون انجام میدهیم.
روحانی با بیان اینکه "ما با نیروهای مسلح در بسیاری از جلسات کنار همدیگر هستیم و بحث و گفتوگو داریم"، تصریح کرد: سردار سلیمانی مورد احترام همه ماست؛ بارها به او میگفتم مثلاً "به فلان سفری که میروید خطرناک است" و او میگفت "باید بروم". مردم بدانند که سردار سلیمانی تنها در منطقه فعالیت نظامی نمیکرد و فعالیت دیپلماتیک هم میکرد و با یک مرجع تقلید، رئیسجمهور و وزیر خارجه ملاقات و بحث میکرد و واقعاً شخصیت جامعی بود. ما به چنین فردی فخر میکنیم و همچنین شخصیتی مورد افتخار مردم هم هست، ضمناً به کادر دیپلمات کشور نیز افتخار میکنیم و آنها امروز هم در صحنه هستند.
وی گفت: نگذاریم دشمن مسائل را بزرگنمایی کند، البته دشمنان دنبال اختلاف هستند و ما نباید اجازه این را بدهیم. از صداوسیما، روزنامهها، مسئولین سیاسی، نمایندگان مجلس، قوه قضائیه و سایر بخشها میخواهیم که اگر در این ماجرا گرهای ایجاد شده است با صبر، حوصله و دقت آن را باز کنیم و نگذاریم دشمن سوءاستفاده کند.
رئیسجمهور اظهار داشت: شرایط کنونی ما خاص است و هنوز جنگ اقتصادی، کرونا و خشکسالی را داریم و باید خود را برای یک انتخابات مهم آماده کنیم و همگی وظایف سنگینی داریم. آمریکا و صهیونیستها و ارتجاع منطقه بدانند که کشور ما آنطور که آنها میخواهند دچار اختلاف و شکاف نخواهد شد، اگر هم مسئلهای باشد که نتوانست حل بشود، مقام معظم رهبری فصلالخطاب است و ایشان نیز طبق قانون اساسی و احکام شرعی فصلالخطاب ماست و همیشه به دولت کمک کرده و الآن هم ایشان چارچوب را در مسئله هستهای مشخص کردهاند و ما نیز طبق همان عمل میکنیم و انشاءالله ملت ما به اهداف خود خواهد رسید و دشمنان نیز موفق نخواهند شد.
به گزارش تسنیم، روحانی در بخش ابتدایی سخنانش نیز گفت: امام حسن(ع) را باید امام صلح، صبر و وحدت امت اسلامی بدانیم. امام حسن مجتبی(ع) در شرایط سختی بار امامت و خلافت را توأمان بهعهده گرفت. وقتی بیوفایی عدهای از یارانی که بهزبان خود را از دوستداران میدانند و در عمل خود را عقب میکشند و در مسیر ایستادگی نیستند، چه مشکلاتی را برای جامعه ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: امام خمینی(ره) درباره امام حسن مجتبی(ع) جملهای دارد مبنی بر اینکه شرایط سخت بعد از مولا علیبن ابیطالب(ع)، دوران امام حسن(ع) و حتی حادثه کربلا بهدلیل مقدسمآبان احمق در نهروان بود، یعنی عدهای مقدسمآب که در ظاهر اهل نماز و دعا بودند اما با جهالت و نادانی برابر مولا ایستاده در نهروان شمشیر کشیدند.
رئیسجمهور تصریح کرد: امام بزرگوار میگوید که اگر نهروان نبود این مشکلات زمان امام حسن(ع) و حادثه کربلا اتفاق نمیافتاد. وظایف ما بسیار سنگین است. همه افرادی که خودشان را علاقهمند به کشور و انقلاب، اسلام و ایران میدانند، باید حواسشان را جمع و در مقاطع حساس تاریخی باید بهگونهای عمل کنند که مصالح و منافع اسلام مدنظر باشد.
روحانی ادامه داد: آنچه برای امام حسن(ع) مهم بود مصلحت، وحدت و منافع دنیای اسلام بود و آنچه برای امام حسین(ع) مهم بود، این بود که امت اسلامی در مسیر اسلامی و حق حرکت کند و انحرافی ایجاد نکند. امام حسن(ع) مبارزه کرد که وحدت و اصل امت اسلامی باقی بماند و امام حسین(ع) جنگید که امت اسلام انحراف پیدا نکند یعنی یک هدف را در دو مسیر دنبال کردند.
وی با بیان این مطلب که وقتی شرایط جامعه سخت میشود و به صبر و تحمل یا مبارزه و شمشیر نیاز میشود، قرآن مجید میفرماید خداوند به برخی امتها و ملتهای مسلمان دو بار اجر میدهد بهدلیل صبر، ایستادگی و مقاومتشان، اظهار داشت: آنهمه حرف ناروا به امام حسن(ع) زده شد و ایشان خم به آبرو نیاوردند، صلح سختتر از جنگ است، ظاهرش این است که جنگ سخت است ولی سختی جنگ کوتاه است اما صلح یک صبر مداوم تا پایان عمر میخواهد، زخمزبانها است که از زخم شمشیر بدتر است، تحریفها و تخریبها است.
رئیسجمهور اضافه کرد: این کار برای امام حسن(ع) هم شد و حتی بعد از جنگ، برخی از یاران امام حسن(ع) حرفها و سخنانی زده شد و به ایشان گفتند "تو ما را ذلیل کردی و عزت ما از بین بردی" و امام صبر و تحمل کرد.
به گزارش همشهریآنلاین، محمدجواد ظریف دقایقی پیش در حساب کاربریاش در اینستاگرام نوشت: «به هنگام ورود به بغداد بار دیگر در شهادتگاه دوست دیرینهام شهید پرافتخار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و یارانشان حضور پیدا کردم و یک بار دیگر در کنار نماد زبونی و استیصال جنایتکارانه ترامپ به دلاوران این مرزوبوم افتخار کردم.
ظریف افزود: «ولی بسیار تاسف خوردم که چگونه یک بحث نظری محرمانه پیرامون ضرورت همافزایی دیپلماسی و میدان، به منظور استفاده دولتمردان بعدی از تجربیات گرانبهای ۸ سال گذشته، به یک کشمکش داخلی تبدیل میشود و آسیبشناسی صادقانه و مشفقانه برخی روندها به مثابه انتقاد شخصی معرفی میگردد.»
وی ادامه داد: «افتخار رفاقت عمیق و همکاری با حاج قاسم بیش از دو دهه ادامه داشته و رابطه قلبی و کاری ما تا هنگام شهادت ایشان نه تنها کمرنگ نشد بلکه همواره تعمیق یافت. نهتنها امروز و در محضر مردم بزرگ ایران، بلکه در بیش از دو دهه گذشته، در داخل یا خارج، در پشت درهای بسته و یا در علن، صلابت، انسانیت، صلح طلبی و شجاعت شهید سلیمانی را در جهان فریاد زده و مکرر یادآوری کردهام که اگر صلحی در افغانستان و عراق برقرار شده است و اگر تروریسم داعش شکست خورده است، بیش از هرچیز مرهون درایت و شجاعت سردار سلیمانی و رشادت و ایثار مردم این سرزمینها بوده است. »به گزارش تابناک به نقل از فرارو، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری شب گذشتهاش مواضع این کشور را درباره رخ دادهای اخیر از جمله انتشار یک فایل صوتی از اظهارات وزیر امور خارجه ایران تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در کنفرانس خبری شب گذشته اش در پاسخ به این سوال که چه نظری راجع به فایل صوتی منتشر شده از اظهارات محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دارد که در آن درباره نقش سپاه پاسداران ایران در سیاست خارجی ایران و تلاش روسیه در دوران مذاکرات هستهای در دولت اوباما برای کارشکنی در مذاکرات هستهای مطرح شده است، گفت: ما درباره چیزهایی که ادعا میشود درز کرده اند نظری نمیدهیم. طبعا، نمیتوانیم صحت و دقت آن را تایید کنیم و بنابراین قصد ندارم مستقیما درباره آن چیزی که در آن نوار ضبط شده است نظری بدهم.
پرایس ادامه داد: نکته فراتر این است که ما در هر مذاکرهای بر روند تصمیم گیریهای داخلی همکارانمان کنترلی نداریم. در این زمینه به خصوص، از طریق شرکایمان، چون مذاکرات هنوز غیر مستقیم هستند، با مقاماتی که دولت ایران برای مشارکت در این مذاکرات در وین پیش فرستاده است ارتباط برقرار میکنیم. به مذاکرت دور قبلی [در دولت اوباما]اشاره کردید؛ درباره هر دوی ایران و روسیه میگویم که یک نقطه اثبات کننده وجود دارد که به آن رو میکنیم و این به ما درجهای از اطمینان را میدهد که پتانسیلی وجود دارد و آن خود برجام است.
هر سیاست داخلی و هر تحرک ژئوپلیتیکی که در کار بود و در توافق جولای ۲۰۱۵ به اوج خودش رسید، ما توانستیم در گذشته با موفقیت با ایران در چارچوب گروه ۱+۵ مذاکره کنیم. الان هم دقیقا موضوع همین است. تمرکز ما امروز این است که از طریق مذاکرات غیر مستقیم در وین بدانیم که آیا میتوانیم باز هم این کار را بکنیم یا نه.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره این فایل صوتی مبنی بر این که آیا طبق گفته ظریف جان کری درباره عملیاتهای رژیم صهیونیستی در سوریه مطالبی را در زمان وزیر امور خارجه بودنش به ظریف گفته است که مجاز به گفتنشان نبوده، توضیح داد: باز هم میگویم که این محتوا ظاهرا درز شده است. نمیتوانم درباره صحت، دقت یا هر انگیزهای که پشت این انتشار اطلاعات بوده است صحبتی بکنم. فقط میتوانم این نکتهی کلی را بگویم که اگر بازگردید و به کنفرانس خبری آن موقع نگاهی بیاندازید، خواهید دید که مطمئنا این یک موضوع سری نبوده است و دولتهایی که در مذاکرات مشارکت داشتند علنا درباره آن صحبت میکردند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره این فایل صوتی گفت: اظهار نظر درباره هر گونه فشار سیاسی که ممکن است روی وزیر امور خارجه ظریف وجود داشته باشد، به ما ارتباطی ندارد. تنها بر یک چیز تمرکز داریم و آن دست یابی به یک توافق و اطمینان یافتن از آن است، توافقی که به گونهای قابل راستی آزمایی و دائمی باعث جلوگیری از دست یابی ایران به یک سلاح هستهای شود.
دست یابی ایران به یک سلاح هستهای به نفع آمریکا و شرکای اروپایی نیست و به نفع چین و روسیه هم نخواهد بود؛ بنابراین باز هم به این اشاره میکنم که ما توانستیم در سال ۲۰۱۵ به برجام دست پیدا کنیم و در اوایل ۲۰۱۶ آن را با همان جمع شرکا اجرایی کنیم. فکر میکنم این گواهی است بر این احتمال بالقوه که اگر از جانب ایران تعهدی ببینیم، باز هم بتوانیم آن را انجام دهیم. اما وقتی راجع به قصد روسیه میپرسید، میگذارم که روسها خودشان از جانب خودشان حرف بزنند. فقط این نکته را اضافه میکنم که یک ایران هستهای به نفع مسکو نیست.
اظهارات این مقام آمریکایی در پی این مطرح میشود که سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در ارتباط با فایل منتشر شده از آقای ظریف و مباحثی که در این فایل مطرح شده و انتشار برخی از تحلیلها مبنی بر اینکه این فایل از سوی وزارت خارجه منتشر شده و یا اینکه انتشار این فایل به معنای پایان آینده سیاسی ظریف است، تأکید کرد: تفاسیر شاذ درباره این فایل برای بعدا باشد. آنچه که منتشر شده از ابتدا یک مصاحبه نبوده و قرار هم نبوده یک مصاحبه باشد، یک گفتوگوی رسانهای هم نبوده است و یک گفتگو در چارچوبهای معمول و محرمانهای است که در داخل دولت انجام میشود.
وی با بیان اینکه نظر آقای رئیس جمهور این بوده که برای انتقال سوابق و تجارب برای دولتهای بعدی اعضای کابینه گفتگوهایی برای ثبت در اسناد داشته باشند و نظراتشان را اعلام کنند و این گفتگو در این چارچوب صورت گرفته است، اظهار کرد: تعهد دوجانبه برای حفظ محرمانگی این گفتگوها وجود داشته و وزارت خارجه در هیچ کدام از فرایندهای این گفتگو از جمله انتخاب تیم مصاحبه کننده، عوامل و نگهداری فایلها هیچ نقشی نداشته است و اینکه چه کسانی، چگونه و چرا این فایل را منتشر کرده اند ما نمیدانیم.
خطیب زاده با بیان اینکه به آنچه که آقای ظریف در این گفتگو مطرح کرده اند باید به صورت کلی نگاه شود نه گزینشی ادامه داد: ما از دو شب قبل کم کم مطلع و متوجه شدیم که بخشهایی از این فایل در حال منتشر شدن است و دیروز این موضوع به اوج خود رسید. همان طور که گفتم آنچه که آقای ظریف در این گفتگو مطرح کرده اند را باید به صورت کلی دید و گزینشی نباید برخورد کرد.
وی ادامه داد: آقای ظریف همواره گفته اند که نظراتشان را در پشت درهای بسته شفاف و صریح مطرح میکنند و آنچه که انجام میشود حول قوه عاقله نظام است.
خطیب زاده افزود: در این فایل آقای ظریف به صورت مفصل با تکریم و احترام در مورد آقای سلیمانی صحبت میکند. از نقش ایشان در صلح سازی و طرحهای منطقهای و کمکهایی که ایشان در این زمینه ارائه کرده اند، صحبت میکنند و این کمکها بر کسی پوشیده نیست. یک ذوق زدگی در برخی از رسانهها برای تقطیع صحبتهای آقای ظریف دیده میشود، ولی همان طور که گفتم صحبتهای ایشان در این فایل باید کلی دیده شود.
وی با بیان اینکه آنچه که درباره انتشار این فایل صورت گرفته یک امر غیرقانونی است و مجاری قانونی باید آن را بررسی کنند، اما این مسئله را نیز نشان میدهد که برخلاف آنچه که گفته میشود مسئولان ایرانی در فضای کارشناسی پویا و شفاف هستند. آنچه که اجرا میشود تصمیمات اجماعی نظام است و از دیگر سو باید توجه داشت که هیچ کس در تحلیل مصون از خطا نیست و این چیزی است که آقای ظریف بارها به آن اشاره کرده اند.
ادعای «آشنا» در مورد فایل صوتی ظریف: غیرمحرمانه بود
حسامالدین آشنا بعد از استعفا از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در یک رشته توییت، درباره درز کردن فایل صوتی گفتگوی وزیر امور خارجه و پیامدهای آن توضیح داد.حسام الدین آشنا در یک رشته توییت در حساب کاربریاش درتوییتر نوشت:«مرکز بررسیهای استراتژیک علاوه بر آنکه ارائه خدمات مشاورهای، تحلیلی، نظارتی و آگاهی رسانی تخصصی در حوزههای راهبردی را در دستور کار خود داشته،مسئولیت مستندسازی دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم را نیز بر عهده گرفته است و تا کنون چهار جلد از این مجموعه را آماده انتشار نمودهاست.و در ادامه همین مسیر، در آذرماه ۱۳۹۹ مسئولیت نظارت بر اجرای قرارداد نهاد ریاست جمهوری با شخصی حقیقی برای تولید و تدوین محصول فرهنگی- هنری «کارنامه/آن سوی دولت» نیز بر عهده این مرکز نهاده شدهاست.برنامهی «کارنامه/آن سوی دولت» مطابق ضمیمه قرارداد با هدف ثبت تلاشها، دستاوردها و تجارب وزرا و معاونین رئیس جمهور از طریق گفتگوی صریح، دقیق و نظاممند طراحی و اجرا شدهاست.مقرر شده بود گزیده خروجیهای تصویری و مکتوب برنامه در توافق با مصاحبهشوندگان و با اعمال ملاحظات ضروری، از طریق صدا و سیما، نمایش خانگی، مطبوعات و کتاب در دسترس عموم قرار گیرد و نسخه قابلِ انتشار محدود آن نیز طبق استانداردهای مرسوم، آرشیو شود.تولید این برنامه شامل ۳۳ گفتگو با ۲۸ نفر از وزیران و معاونان رئیس جمهور در ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ با کیفیت استودیویی و استاندارد پخش تلویزیونی به پایان رسیده و اکنون در مرحله پساتولید، تکمیل و اعمال اصلاحات مورد نظر مصاحبه شوندگان قرار دارد.برخی راهزنان حرفهای با شبیخونی سیاسی ، تلاش دارند تا ضرورت این اقدام تاریی زیر سوال برود و با سرقت و انتشار نابهنگام فایلی صوتی، موجب شدهاند تا یک برنامهسازی آموزنده، روشمند و غیر محرمانه، مورد سوء استفاده سیاسی و رسانه ای قرار گیرد و در قامت یک معضل سیاسی و امنیتی جلوهکند.بنده به عنوان یکی از علاقمندان مطالعات سیاستگذاری عمومی خود را موظف به حراست از دستاوردهای قابل توجه همکاران بسیار عزیزم در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری از جمله در شکل دادن به روایتی تفصیلی از تاریخ سیاستی و اجرایی کشور میدانم؛امیدوارم مسئولان ذیربط به جای دراز کردن حکیمباشی، حداقل یک مسیر نفوذ را شناسایی کنند؛ تا مشخص شود رئیس جمهور برای کاوش دقیق، شفاف و بدون ملاحظه در باره چگونگی دستاندازی به این میراث ملی هیچ خط قرمزی ندارد؛ خوش بود گر محک تجربه آید به میان - تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.از درگاه خداوند بلندمرتبه و خطاپوش مسألت دارم بر توفیقات مقام معظم رهبری ، دولت محترم، قوای مسلح و همه خدمتگزاران کشور بیافزاید و همه قصورها و تقصیرها را در خدمت به ملت مظلوم ایران ببخشاید.»
به گزارش مشرق، محمدتقی
کروبی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت که من فایل صوتی ظریف را چند روز پیش از
انتشار آن در ایران اینترنشنال از طریق یکی از دوستان خارج از کشور دریافت کرده
بودم وبا یک روز فاصله همین فایل را از دوست دیگری هم دریافت کردم و متوجه
شدم این فایل مثل آب روان در حرکت است و در حال دست به دست شدن میان جمعی از
فعالان سیاسی.
یک روز بعد شنیدم که این فایل صوتی در اختیار چهرههای
شناخته شده و سرشناس اصلاحطلب داخل هم قرارگرفته است.
تسنیم عصر امروز در خبری اختصاصی اعلام کرده بود که فایل
مذکور در اختیار برخی چهرههای سیاسی اصلاحطلب دست به دست شده و حتی تقی کروبی و
حسین کروبی از فرزندان مهدی کروبی نیز مدتها پیش به این فایل صوتی دسترسی پیدا کردهاند.
علی ربیعی امروز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه کسانی
مسئول لو رفتن فایل صوتی بوده و آیا اعضای دیگری از دولت نیز گفتوگویشان به سرقت
رفته است، گفت: 33 نفر از اعضای دولت در تاریخ شفاهی دولت مشارکت داشتند