مخاطب۲۴ : بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: مقامات کشورهای گروه هفت در آستانه نشست ماه آینده سران این گروه در ژاپن، سرگرم بحث درباره این ایده با هدف همراه کردن اتحادیه اروپا با کشورهایی هستند که تقریبا همه صادرات به روسیه را ممنوع کرده اند. با این حال اجرای چنین تحریمی از سوی اتحادیه اروپا، مستلزم موافقت همه ۲۷ کشور عضو خواهد بود که مشکلات زیادی را در میان کشورهای این بلوک و نگرانیها نسبت به تلافی از سوی روسیه ایجاد میکند.
تحت تحریمهای فعلی علیه روسیه، همه صادرات به روسیه مجاز است مگر این که تحریم شده باشد. اگر ممنوعیت کامل صادرات به روسیه تصویب شود، مکانیزم تحریمها را دگرگون خواهد کرد و همه صادرات ممنوع خواهد شد، مگر این که مواردی مشمول معافیت شوند.
یکی از این منابع آگاه اظهار کرد: غذا، محصولات کشاورزی و دارو مطمئنا از هرگونه ممنوعیت و تحریمها معاف خواهند شد.
اتحادیه اروپا و گروه هفت، پیش از این، بعضی از صادرات به روسیه را ممنوع کرده بودند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا نمیتواند فناوری پیشرفته، فناوری مورد نیاز برای پالایش نفت، تجهیزات صنعت انرژی، فناوری و خدمات، خودروهای لوکس، ساعت و جواهرات و کالاها و فناوری صنعت هواپیمایی و فضایی را به روسیه صادر کند. اما با وجود ممنوعیتهای صادراتی فعلی، روسیه موفق شده است بعضی از این کالاهای صادراتی را از طریق کشورهای دیگر، به صورت غیر مستقیم وارد کند.
بعضی از مهمترین ممنوعیتها علیه روسیه که ضربه زدن به بخش بزرگی از درآمدهای روسیه را مد نظر داشتند، تحریمها علیه واردات نفت خام و سوختهای روسیه به اتحادیه اروپا بوده است. این بلوک، گروه هفت استرالیا و متحدان دیگرشان از پنجم دسامبر، خدمات حمل دریایی محمولههای نفت روسیه به کشورهای ثالث را در صورت خریداری شدن نفت به قیمت بالاتر از ۶۰ دلار در هر بشکه ممنوع کردند. واردات دریابرد فرآوردههای نفتی روسیه به اتحادیه اروپا هم اوایل فوریه ممنوع شد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، جریان صادرات سوختهای روسیه به کشورهای ثالث تحت مکانیزم سقف قیمت مشابه سقف قیمت تعیین شده برای نفت روسیه قرار دارد. این سقف قیمت برای دیزل روسیه، ۱۰۰ دلار در هر بشکه و برای فرآوردههای نفتی ارزان قیمت، ۴۵ دلار در هر بشکه است.|ایسنا