کد خبر: ۱۳۲۴۲
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۲:۱۰
ناسا و آژانس فضایی کانادا ۱۴ فروردین اسامی فضانوردانی را که پس از بیش از نیم‌قرن، فرصت سفر دوباره به ماه را پیدا کرده‌اند، اعلام خواهند کرد.

مسافران جدید سفر به ماه ناسا چه کسانی هستند؟

مخاطب۲۴ : کمتر از یک ماه دیگر، خواهیم فهمید که چه کسانی مسافران جدید سفر به ماه ناسا از زمان عصر آپولو خواهند بود. بیل نلسون، مدیر سازمان فضایی آمریکا در سخنرانی سالانه‌ی خود با عنوان «وضعیت ناسا» در روز پنجشنبه گفت: «روز سوم آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۲)، خدمه‌ی نخستین مأموریت بازگشت به ماه در طول بیش از نیم‌قرن گذشته را اعلام خواهیم کرد.»

براساس بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، ناسا و آژانس فضایی کانادا (CSA)، روز ۱۴ فروردین درجریان رویدادی که ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی (۱۹:۳۰ به وقت ایران) در میدان الینگتون مرکز فضایی جانسون در هیوستون برگزار خواهد شد، اسامی فضانوردان مأموریت بعدی برنامه آرتمیس را اعلام خواهند کرد.

مأموریت مورد بحث که با عنوان آرتمیس ۲ شناخته می‌شود، درحال‌حاضر برای پرتاب در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان یا آذر ۱۴۰۳) برنامه‌ریزی شده است. آرتمیس ۲ مأموریتی تقریباً ۱۰ روزه خواهد بود و در جریان آن، چهار فضانورد ازجمله سه نفر از آمریکا و یک نفر از کانادا به دور ماه پرواز خواهند کرد.

همان‌طور که از نام مأموریت پیدا است، آرتمیس ۲ دومین پرواز فضایی در برنامه‌ی اکتشاف ماه آرتمیس ناسا محسوب می‌شود. در این مأموریت، از موشک اسپیس لانچ سیستم (SLS) و کپسول اوراین استفاده خواهد شد. این دو فضاپیما اواخر سال گذشته‌ی میلادی، آمادگی خود برای پرواز را در طول مأموریت آرتمیس ۱ به نمایش گذاشتند.

آرتمیس ۱ مأموریتی ۲۵ روزه بود که درجریان آن، کپسول اوراین بدون سرنشین به دور ماه فرستاده شد و به زمین بازگشت. این مأموریت نخستین پرواز اسپیس لانچ سیستم، قدرتمندترین موشک پرتاب‌شده تاکنون را رقم زد و دومین پرتاب اوراین پس از پروازی آزمایشی و بدون سرنشین به مدار زمین در سال ۲۰۱۴ محسوب می‌شد. (مأموریت اولیه‌ی اوراین برفراز موشک دلتا ۴ هوی از ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی پرتاب شد.)

درباره‌ی اینکه چه کسانی افتخار سفر به ماه را پیدا کرده‌اند، حدس و گمان‌های مختلفی مطرح شده است. در اوت ۲۰۲۲، رید وایزمن، رئیس واحد فضانوردی ناسا گفت تمام ۴۲ فضانورد فعال ناسا واجد شرایط سفر به ماه هستند. آژانس فضایی آمریکا در دسامبر ۲۰۲۰، گروه منتخبی متشکل از ۱۸ فضانورد را برای برنامه آرتمیس اعلام کرده بود که از بین آن‌ها نام کریستیانا کوک و جسیکا میر، فضانوردان حاضر در نخستین پیاده‌روی فضایی کاملاً زنانه و جسیکا واتکینز، نخستین زن سیاه‌پوست حاضر در مأموریتی طولانی‌مدت که در ایستگاه فضایی بین‌المللی زندگی و کار کرد، به چشم می‌خورد.

کانادا از همان ابتدا عضو برنامه آرتمیس بوده است. در دسامبر ۲۰۲۰، ناسا و CSA از توافقی برای پرواز یک فضانورد کانادایی در آرتمیس ۲ خبر دادند. کانادا همچنین مسئولیت ساخت کانادارم ۳ را برعهده دارد؛ بازوی رباتیکی که به‌عنوان بخشی از برنامه آرتمیس به ایستگاه فضایی گیت‌وی متصل خواهد شد. در مقطعی نامعلوم در آینده یک فضانورد کانادایی دیگر نیز به این سکونتگاه فضایی سفر خواهد کرد. با وجود این اطلاعات، از آنجا که روند انتخاب فضانوردان آرتمیس کاملاً محرمانه است، هنوز هیچ‌کس نام اعضای خدمه‌ی آرتمیس ۲ را نمی‌داند. در نتیجه تا ۱۴ فروردین باید منتظر بمانیم.

اگر آرتمیس ۲ به خوبی پیش برود، ناسا تمرکز خود را به آرتمیس ۳ معطوف خواهد کرد؛ مأموریتی که با انجام آن، نخستین فضانوردان پس از پایان برنامه آپولو، در نزدیکی قطب جنوب ماه روی سطح قمری فرود خواهند آمد. آرتمیس ۳ درحال‌حاضر برای سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است؛ اما همان‌طور که پیش‌تر در زومیت گزارش دادیم، احتمالاً تا پیش از سال ۲۰۲۸ شاهد پرتاب آن نخواهیم بود. درجریان این مأموریت، نخستین زن و نخستین فرد رنگین‌پوست روی ماه قدم خواهند گذاشت.

به‌زودی درباره‌ی آرتمیس ۳ اطلاعات بیشتری خواهیم آموخت. چهارشنبه‌ی پیش‌رو (۲۴ اسفند)، ناسا و شرکت فضایی مستقر در هیوستون به نام اکسیوم اسپیس، نسخه‌ی اولیه‌ی لباسی را که فضانوردان آرتمیس ۳ روی سطح ماه خواهند پوشید، رونمایی خواهند کرد. اکسیوم به‌عنوان بخشی از قراردادی که ناسا در سال گذشته به این شرکت واگذار کرد، مسئولیت ساخت لباس‌های فضانوردی جدید این سازمان را برعهده گرفته است.

آرتمیس ۳ پایان‌بخش برنامه آرتمیس نخواهد بود. ناسا قصد دارد تا پایان دهه ۲۰۲۰ پایگاه تحقیقاتی سرنشین‌داری را در نزدیکی قطب جنوب ماه بسازد. به‌گفته‌ی مقام‌های ناسا، درس‌ها و مهارت‌های آموخته‌شده درطول این تلاش به آژانس فضایی کمک می‌کند تا فضانوردان را به مریخ برساند؛ دستاوردی که احتمالاً در اواخر دهه ۲۰۳۰ یا اوایل دهه ۲۰۴۰ شاهد رقم‌خوردن آن خواهیم بود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
علت فوت دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه شیراز چه بود؟ title
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در خصوص فوت یکی از دانشجویان این دانشگاه گفت: فعلاً این موضوع در دست پیگیری است و جزئیات بیشتر آن متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد
جزئیات مراسم تشییع و خاکسپاری زری خوشکام title
زهرا خوشکام، ملقب به زری خوشکام صبح امروز در سن ۷۷ سالگی دارفانی را وداع کرد
شیطان پرستان تهران دستگیر شدند! title
یک تیم شیطان پرستی در تهران متلاشی شد.
نوشیدنی که برای کودکان مفید نیست! title
در کنار همه گزینه‌های مناسبی که می‌توانید به عنوان نوشیدنی مفید برای کودکان در نظر بگیرید، انتخاب بعضی نوشیدنی‌ها نه تنها هیچ فایده‌ای برای بچه‌ها ندارد، بلکه می‌تواند مضر باشد و سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد
اطلاعیه زندان اصفهان درباره توماج صالحی title
اداره کل زندان اصفهان درباره عدم دسترسی توماج صالحی به تلفن اطلاعیه صادر کرد.
زری خوشکام درگذشت title
زهرا خوشکام بازیگر قدیمی سینما و همسر علی حاتمی از دنیا رفت.
طب ایرانی می‌تواند مکمل پزشکی نوین باشد title
رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از طب ایرانی به عنوان مکمل طب نوین نام برد.
برگزیده
استوری عاشقانه داماد سینمای ایران title
سپند امیرسلیمانی در تازه‌ترین استوری خود، تصویری به همراه همسرش، مونا کرمی منتشر کرد.
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.