به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از بیمه پاسارگاد:“معصوم ضمیری” در آیین رونمایی از بیمه تکمیلی بازنشستگی بیمه پاسارگاد، بیان کرد: این بیمه نامه، یک طرح جدید از همان بیمه نامه عمر و تأمین آتیه بیمه پاسارگاد بوده که این شرکت در ابتدای فعالیت خود با این محصول آغاز به کار کرد.
مدیر عامل بیمه پاسارگاد در مراسم رونمائی از طرح بیمه عمر و تامین آتیه تکمیلی بازنشستگی پاسارگاد به موضوع مهمی اشاره کرد و گفت: ورود شرکتهای بیمه به حوزه مستمری و بازنشستگی نیازمند ترکیب بهینه پرتفوی است؛ چرا که شرکتهای بیمهای که سهم رشته ثالث و درمان در سبد پرتفوی آنها بالاست، باید با احتیاط بیشتری به این حوزه وارد شوند.
وی، یکی از اهداف اصلی تأسیس شرکت بیمه پاسارگاد را توسعه بیمههای زندگی دانست و افزود: بیمه عمر و تأمین آتیه به عنوان یک محصول اختصاصی به صورت مقدماتی و ساده شروع به کار کرد و به تدریج کامل شد و امروز به طرح بیمه تکمیلی بازنشستگی هم رسید.
ضمیری، با اشاره به مراحل تکمیل بیمه عمر و تأمین آتیه، ادامه داد: با توجه به توصیه و تأکید بیمه مرکزی در سال گذشته طرح دیگری با عنوان پرداخت مستمری به بیمه شدگان به این محصول اضافه شد که به صورت انفرادی بود؛ یعنی افرادی که بیمه نامه را خریداری میکردند میتوانستند برای یک دوره معین از شرکت مستمری بگیرند، حتی در کنار مستمریهای دیگری که از صندوقهای دیگر گرفته اند.
وی، اذعان داشت که حدود دو سال پیش طرح تحقیقاتی و مطالعاتی بیمه تکمیلی بازنشستگی بیمه پاسارگاد آغاز شد، زیرا این نوع بیمه نامهها محاسبات پیچیده و دقیقی لازم دارند و نیازمند یک سیستم آی تی پشتیبان قوی هستند که در این دو سال تمامی این تدارکات انجام شد و امروز به عنوان بیمه نامه تکمیلی بازنشستگی یا به عبارت فنیتر بیمه نامه عمر و تامین آتیه با پرداخت مستمری در زمان بازنشستگی عرضه شده است.
مدیر عامل شرکت بیمه پاسارگاد، گفت: بیمه نامه پرداخت مستمری که به صورت انفرادی در جامعه ارائه شد، مورد استقبال هم قرار گرفت و در یکسال اول حدود ۲۵۰ هزار بیمه نامه انفرادی در این بخش به جامعه عرضه شد که نوید این را میدهد که بازار بیمه کشور از این طریق میتواند حضور جدی در رفع نیازهای عمومی جامعه داشته باشد.
ضمیری، تصریح کرد: حدود بیش از ۷ میلیون و ۷۸۵ هزار بیمه نامه به صورت انفرادی صادر شده که از این تعداد در حال حاضر حدود ۶ میلیون بیمه نامه، بیمه نامه زنده است یعنی بازخریدی ها، فوتیها و سررسیدیها از آن حذف شده و ۶ میلیون بیمه نامه در جریان است که حدود ۲۴ درصد بازار هم در اختیار شرکت بیمه پاسارگاد قرار دارد.
مدیر عامل شرکت بیمه پاسارگاد، ادامه داد: شرکت بیمه پاسارگاد از طریق این بیمه نامهها حدود ۴۱ هزار و ۴۴۳ نماینده اختصاصی بیمه عمر تربیت کرده که در بازار میتوانند پشتوانه اجرایی خوبی برای طرح بازنشستگی هم باشند.
وی، در توضیح بیمه نامه عمر و تأمین آتیه به صورت گروهی تحت عنوان بازنشستگی تکمیلی هم، گفت: در این طرح، بیمه شده حق بیمهای را میپردازد و بیمه گزار که همان موسسه کارفرما است در حق بیمه مشارکت میکند و علاوه برآن به صورت اختیاری از مبالغ باز خرید سنوات هم میتوان استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد، اظهارکرد: شرکتهای بیمهای میتوانند در توسعه این بیمه نامه در جامعه در کنار بیمه پاسارگاد قرار بگیرند، اما شرکتهایی که وارد این مسیر میشوند باید از نظر توان مالی و اجرایی مورد بررسی قرار بگیرند، زیرا این طرح یک بیمه نامه بلند مدت است و تعهدات بلند مدت میپذیرد و اداره کردن تعهدات بلندمدت الزاماتی دارد و به هر شرکتی نمیتوان اجازه داد که وارد این عرصه شود.
ضمیری، معتقد است که وقتی صنعت بیمه به این نقطه رسیده که به عنوان بازوی اجرایی دولت در تأمین نیازهای جامعه در کنار مردم قرار بگیرد میتواند در آیین نامه ۶۸ هم یک اصلاحاتی انجام دهد و شرکت بیمه پاسارگاد آمادگی دارد در این اصلاحات تجارب ۱۵ ساله خود را در اختیار بیمه مرکزی قرار دهد تا بتوانیم یک آیین نامه جامع برای اجرای این نوع بیمه نامهها داشته باشیم.
دکتر مجید قاسمی در آیین رونمایی از بیمه تکمیلی بازنشستگی بیمه پاسارگاد، بیان کرد: گروه مالی پاسارگاد در صنعت برق حدود ۵ درصد انرژی فسیلی را تولید میکند و برای اولین بار درکشور حفاری مورب که تکنولوژی بسیار پیچیدهای لازم دارد هم توسط این گروه مالی هم برنامه ریزی و ساماندهی شده است.
دکتر قاسمی، ادامه داد: حدود ۳۸۰ تا ۴۵۰ همت ارزش شرکتهایی از گروه مالی پاسارگاد بوده که در بورس عرضه شده و درکنار آن، این شرکتها در سرمایه گذاریهای بزرگی در کشور، حضور فعالی دارند.
وی تصریح کرد: بنگاههای اقتصادی در این روزها باید درکنار عملکرد مالی خود یک کارنامه هم در راستای مسئولیتهای اجتماعی ارائه دهند و عملکرد مالی شرکتهای بیمهای هم یک مسئولیت اجتماعی است، بنابراین افرادی که در آن مشغول هستند در صنعتی ارایه خدمت میدهند که در راستای جلب رضایت مخاطبین و انجام تعهدات است.
مدیرعامل و نائب رئیس هیأت مدیره بانک پاسارگاد، بیان کرد: مراقبت از جسم و روح کارکنان از مهمترین دغدغههای گروه مالی پاسارگاد بوده به همین دلیل پیشقدم شدیم که اولین کارگروه را با شرکت بیمه پاسارگاد در رابطه با بیمه عمر و تکمیلی بازنشستگی شروع کنیم که امیدواریم کارنامه موفقی از این بابت ارائه دهیم.
وی، تصریح کرد: موضوع امنیت سرمایه انسانی یکی از دغدغههای جدی گروه مالی پاسارگاد بوده به همین دلیل گروه مالی پاسارگاد اصلیترین سرمایه خود را سرمایه نیروی انسانی میداند.
مهندس مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه مراسم رونمائی از طرح بیمه عمر و تأمین آتیه تکمیلی بازنشستگی پاسارگاد بیان کرد: در سال ۹۰ تنها سه تا از شرکتهای بیمه عمومی در حوزه زندگی بیش از ۲۰ درصد پرتفوی داشتند در حالی که امسال پنج شرکت از شرکتهای بیمه عمومی بالاتر از ۲۰ درصد و دو تا از آنها هم بالاتر از ۵۰ درصد سهم دارند ضمن اینکه شرکتهای بیمه تخصصی زندگی هم وارد بازار شدند.
به گفته مهندس بهزادپور حدود ۲۸ میلیون نفر تحت پوشش بیمههای زندگی هستند در حالی که این رقم رد سال ۹۴ حدود ۱۲ میلیون نفر بود.
مهندس بهزاد پور با بیان اینکه تا هدف اصلی راه زیادی باقی مانده، اذعان داشت: یکی از راههایی که به نظر میرسد به توسعه بیمه زندگی میانجامد و چالشی از چالشهای کشور کاسته میشود، ارائه محصولاتی در زمینه مستمری و بازنشستگی است که میتواند به دولت هم کمک کند.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: بیش از ۱۳ درصد منابع مالی کشور صرف تامین کسری صندوقهای بازنشستگی موجود میشود که متأسفانه امسال در بودجه سال ۱۴۰۲ این رقم به ۱۸ درصد و رقمی بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که اگر بخواهد این مسیر ادامه پیدا کند در کمتر از ده سال بیش از ۵۰ درصد منابع مالی دولت صرف تامین کسری صندوقهای بازنشستگی میشود که این میتواند فاجعه آفرین باشد؛ چرا که بسیاری از منابع طرحهای عمرانی را باید کنار بگذاریم تا کسری صندوقها جبران شود.
به گفته وی بخش عمدهای از این چالش به تحولات جمعیتی و پیر شدن ایرانیها باز میگردد و جامعهای که از مستمریهای بازنشستگی باید استفاده کنند در حال افزایش هستند.
مهندس بهزاد پور گفت: حدودا ۲۲ میلیون نفر در صندوق بازنشستگی تحت پوشش هستند که بازار بسیار بزرگی است که میتواند برای شرکتهای بیمه ظرفیت بالقوهای باشد.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر تأمین منابع مالی بازنشستگان در کشور کم کم دارد به یک چالش تبدیل میشود، عنوان داشت: میانگین سن بازنشستگی در کشور ما پایین است در این راستا این بازار میتواند برای صنعت بیمه اولویت باشد چرا که استراتژی توجه به بیمههای زندگی میتواند ما را به ضریب نفوذ مورد نظر برساند.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به طرح جدید بیمه پارسارگاد و موفقیت تجربه حوزه انفرادی این بیمه نامه در سطح جامعه گفت:این محصول با حوصله و دقت قابل توجهی طراحی شده که بذون شک پوشش گروهی آن نیز با موفقیت همراه خواهد بود ضمن اینکه محصول جذابی است که علاوه بر توسعه ضریب نفوذ بیمه، به اقتصاد کشور کمک کرده و میتواند مورد توجه سازمانهای مختلف قرار بگیرد.
در انتهای بخش نخست این جلسه تفاهم نامهای مابین گروه مالی پاسارگاد و شرکت بیمه پاسارگاد برای پوشش بیمه تکمیلی بازنشستگی ۴۰ هزار نفر از کارکنان گروه مالی پاسارگاد توسط مجید قاسمی بنیانگذار گروه مالی پاسارگاد ومعصوم ضمیری مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد در حضور رییس کل بیمه مرکزی امضا شد.
در ادامه این مراسم میر علی مطهری عضو هیات عامل و معاون مدیر عامل در بیمههای اشخاص بیمه پاسارگاد به تشریح جزئیات بیمه نامه عمر و تامین آتیه تکمیلی بازنشستگی (به صورت گروهی) پرداخت و گفت:نظام بازنشستگی جوابگوی سیستم بازنشستگی نیست به همین دلیل شرکتهای بیمه برای ورود بدین حوزه میتوانند اقدام کنند.
وی با بیان اینکه از شهریور ۱۴۰۱ برنامه ریزی برای عرضه طرح بیمه نامه گروهی بازنشستگی در دستور کار پاسارگاد قرار گرفت، گفت:این طرح برای سازمانها، موسسات و شرکتها و اصناف طراحی شده که در این راستا میتوانند برای حمایت از سرمایه انسانی خود بیمه تکمیلی بازنشستگی پاسارگاد را تهیه کنند.
میرعلی مطهری با بیان اینکه بیمه تکمیلی بازنشستگی پاسارگاد از شعار انجمن ژنو یعنی زندگی برای دنیای بهتر وام گرفته، اذعان داشت: در دوره اول این طرح که تشکیل سرمایه و دریافت حق بیمه است افراد تا ۷۰ سالگی میتوانند تحت پوشش قرار بگیرند و برای تشکیل سرمایه حداقل مدت میتواند پنج سال و حداکثر مدت میتواند سی سال باشد. به گفته وی مستمری قابل پرداخت از زمان قطع حق بیمه است که تا سن ۹۰ سالگی میتواند ادامه یابد.
میر مطهری اذعان داشت: حداکثر پوشش در این بیمه نامهها از ۸۰ سال در انفرادی به ۹۰ سال در گروهی افزایش یافته است. عضو هیات عامل و معاون مدیر عامل در بیمههای اشخاص بیمه پاسارگاد متذکر شد:قطعاً در آینده تغییراتی در این طرح انجام خواهد شد از جمله در سال ۱۴۰۲ در نظر داریم که مستمری دائم ارائه کنیم.
وی از مزایای این طرح را صدور بیمه نامه بر اساس میانگین سنی گروه بیمه شدگان برخواند و گفت:امگان طبقه بندی گروه بیمه شدگان بر اساس حقوق و مزایای بیمه شدگان و بر اساس عناوین شغلی آنها از دیگر مزایای این طرح محسوب میشود.
سپس حبیب میرزایی عضو هیأت عامل و معاون مدیرعامل در طرح، توسعه و فناوری اطلاعات بیمه پاسارگاد با ارائه مطالبی در خصوص معرفی سامانه طرح بیمه عمر و تأمین آتیه مکمل بازنشستگی با اشاره به روند تکامل این سامانه از مراحل توسعه بیمه نامه عمر و تأمین آتیه و نحوه عملکرد سامانه به صورت “انفرادی تکمیلی بازنشستگی” و “گروهی تکمیلی بازنشستگی” مطالبی را ارائه داد.
فرآیند صدور بیمه عمر و تأمین آتیه تکمیلی بازنشستگی از جمله مباحثی بود که توسط معاونت طرح، توسعه و فناوری اطلاعات مطرح و در خصوص مراحل استعلام، صدور، الحاقیه، وصول، وام، بازخرید، ابطال، کارمزد، مشارکت در منافع، ذخیره ریاضی و گزارشات این بیمه نامه نکات مهمی بیان شد. همچنین نحوه صدور بیمه نامه تکمیلی بازنشستگی و مراحل انجام توافق نامه انجام شده با گروه مالی پاسارگاد توضیحاتی بیان شد.
در پایان جلسه، میرعلی مطهری معاون بیمههای اشخاص، حبیب میرزایی معاون طرح، توسعه و فناوری اطلاعات، هدیه، ولی زاده مدیر بیمههای عمر و تأمین آتیه و آرزو حق شناس معاون مدیر توسعه سیستمهای عمر و تأمین آتیه به سئوالات مطرح شده توسط مدیران ارشد فروش بیمههای عمر و تأمین آتیه پاسخ دادند.