مخاطب ۲۴،پیشنهاد توسعه «بریکس» یکی از محورهای اصلی این بلوک اقتصادی در سال جاری میلادی خواهد بود و ایران و عربستان سعودی به عنوان دو رقیب منطقه ای در غرب آسیا نیز جزو کشورهایی هستند که رسما درخواست پیوستن به آن را داده اند.
به گزارش عصرایران، وبگاه خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» با انتشار گزارشی درباره توسعه اعضای گروه بریکس، نوشت: به گفته سفیر آفریقای جنوبی در این بلوک اقتصادی، گروه کشورهای بریکس در نظر دارد امسال تصمیم بگیرد که آیا اعضای جدید را بپذیرد و در صورت پذیرفتن اعضای جدید این پذیرش با چه معبارهایی همراه باشد. ایران و عربستان سعودی جزو کشورهایی هستند که رسما درخواست پیوستن به آن را دادهاند.
گسترش گروهی که شامل پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، به نفع پکن خواهد بود، زیرا دومین اقتصاد بزرگ جهان در تلاش است برای مقابله با تسلط کشورهای توسعه یافته در سازمان ملل، صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و سایر نهادهای بین المللی برای خود قدرت دیپلماتیک ایجاد کند.
دولت چین گفتگو در مورد توسعه اعضای بریکس را در زمانی که سال گذشته ریاست این گروه را برعهده داشت آغاز کرد و باعث نگرانی سایر اعضا شد از اینکه احتمال دارد با توسعه اعضای بریکس، نفوذ آنها کمرنگ خواهد شد، به خصوص اگر متحدان نزدیک پکن پذیرفته شوند. تولید ناخالص داخلی چین بیش از دو برابر مجموع هر ۴ عضو دیگر بریکس است.
سفیر «آنیل سوکلال» از آفریقای جنوبی که ریاست دوره ای بریکس را بر عهده دارد گفته که پیشنهاد توسعه بریکس یکی از محورهای اصلی این بلوک اقتصادی در سال جاری خواهد بود
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۰ فوریه گفت که این کشور از توسعه بریکس حمایت می کند، اما همه اعضای بریکس به این اندازه مشتاق نیستند.
مثلا در حالی که برزیل با اصل توسعه موافق است، این کشور همچنان موقعیت خود را در نظر می گیرد و نسبت به گرایش جغرافیایی این گروه به سمت آسیا محتاط است و دوست دارد به جای کشورهای آسیایی، کشورهای آمریکای لاتین به این گروه بپیوندند.
از سوی دیگر هند نیز نمیخواهد کشورها بنا به توصیههای اعضای موجود اجازه عضویت پیدا کنند و میخواهد فرآیندی ایجاد شود تا کشورها برای پذیرش معیارهای خاصی را رعایت کنند.
نگه داشتن این گروه بدون چالش نبوده است. اقتصادهای آفریقای جنوبی و برزیل در دهه گذشته با مشکل مواجه بوده اند، در حالی که حمله روسیه به اوکراین در یک سال پیش، روابط داخلی بین اعضای بریکس را به بوته آزمایش گذاشته است و برای مثال پس از جنگ اوکراین، بانک توسعه ملی بریکس وام های جدید به روسیه را تعلیق کرده است
سوکلال در این رابطه گفت: " اغلب اوقات از من این سوال پرسیده می شود: شما که از جهات مختلف بسیار متنوع هستید، چگونه عمل می کنید؟ "پاسخ من این است که نقاط همگرایی بین ما بسیار بیشتر از واگرایی هاست."
منبع عصر ایران