کد خبر: ۱۰۷۷۹
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۸

خروج اینترنت از اولویت‌های دولت؟

مهدی سمیعی از تحلیل‌گران حوزه فناوری در تشریح لایحه بودجه منتشر شده می‌گوید: یکی از نکات قابل‌توجهی که در بودجه‌بندی امسال وزارت ارتباطات به چشم می‌خورد، آن است که بودجه در نظر گرفته شده برای این وزارتخانه در برخی بخش‌ها وارد سطح خدمات و محتوا شده که از چند نظر می‌تواند مساله‌ساز باشد.
خروج اینترنت از اولویت‌های دولت؟

خروج اینترنت از اولویت‌های دولت؟

مخاطب ۲۴، ماه‌ها از اعمال محدودیت‌های گسترده بر اینترنت کشور می‌گذرد و وزارت ارتباطات تا امروز اقدامی در جهت اجرای مسوولیت خود یعنی تامین ارتباطی باکیفیت و آزاد برای مردم، انجام نداده است. بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ نیز که هفته گذشته منتشر شد، نشان می‌دهد که گویا اینترنت از اولویت‌های دولت خارج شده و ترجیح بر آن است که بودجه سال آینده صرف بخش‌های دیگری شود. بودجه در نظر گرفته شده برای وزارت ارتباطات در سال آتی درحالی افزایش ۱۲ درصدی دارد که این وزارتخانه در سال گذشته شاهد افزایشی ۱۳۴ درصدی در این رقم بود.

 


به گزارش دنیای اقتصاد، این افزایش اندک برای بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در شرایطی پیشنهاد شده که در ماه‌های اخیر قیمت ارز رشد قابل‌توجهی داشته است. گره‌خوردگی صنعت ارتباطات با فناوری‌های پیشرفته روز دنیا، باعث می‌شود که توسعه در این صنعت مستلزم صرف هزینه‌های دلاری باشد و احتمالا مدیران این بخش ناچار به یافتن راه‌های دیگر برای تامین شکاف احتمالی خواهند بود. از دیگر نکات قابل‌توجه بودجه امسال برای بخش ارتباطات آن است که بر توسعه خدمات و محتوا تمرکز زیادی شده؛ این درحالی است که کارشناسان معتقدند سیاست دولت در ایجاد پلتفرم‌های بومی مانند گذشته محکوم به شکست است.
مهدی سمیعی از تحلیل‌گران حوزه فناوری در تشریح لایحه بودجه منتشر شده به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: یکی از نکات قابل‌توجهی که در بودجه‌بندی امسال وزارت ارتباطات به چشم می‌خورد، آن است که بودجه در نظر گرفته شده برای این وزارتخانه در برخی بخش‌ها وارد سطح خدمات و محتوا شده که از چند نظر می‌تواند مساله‌ساز باشد.

وی در ادامه می‌گوید: «اساسا دولت نباید به چنین مواردی مانند پلتفرم‌سازی ورود کند؛ مگر اینکه در دسته خدمات بالادستی باشد. اما متاسفانه تجربه نشان داده که معمولا بخش‌هایی از این بودجه صرف پلتفرم‌سازی‌هایی می‌شود که اساسا مناسب ورود دولت نیست».

سمیعی تصریح می‌کند: «از گذشته تا امروز، هیچ‌وقت ارتباط این وزارتخانه با لایه محتوا شفاف نشده است. گاهی این وزارتخانه صریحا مسوول دانسته می‌شود؛ درحالی که وظیفه‌ای ندارد و همین امر مساله‌ساز است.» کما اینکه مدیران وزارت ارتباطات در دولت پیشین نیز بار‌ها بر این مساله تاکید کرده و می‌گفتند وظیفه مدیریت محتوا باید معطوف به بخش‌های دیگری مانند وزارت ارشاد سازمان تبلیغات اسلامی و نهاد‌هایی از این دست باشد و این وزارتخانه نباید مسوولیتی برای ایجاد جذابیت محتوایی در راستای ترغیب کاربران به استفاده از پلتفرم‌های بومی داشته باشد.

این کارشناس فناوری اطلاعات در بخش دیگری از گفته‌های خود به محدودیت منابع مالی تخصیص یافته به وزارت ارتباطات می‌پردازد و می‌گوید اساسا به نسبت جمعیتی که ایران دارد و مقایسه‌ای کلی با بودجه این بخش در کشور‌های همسایه یا مشابه ما، می‌توان بودجه فعلی را اندک دانست. وی با اشاره به ناکافی بودن این بودجه و سرمایه‌گذاری مختصری که بخش خصوصی در توسعه پروژه‌های مرتبط با این بخش انجام می‌دهد، می‌گوید: در چنین شرایطی، ادعای رقابت با کشور‌های دیگر جهان در حوزه فناوری خیالی واهی است.
منبع دنیای اقتصاد

برچسب ها: دولت بودجه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز انجام داده است.
با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟ با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟
طبق مصوبه حذف یارانه دولت، یارانه نقدی معیشتی بخشی از مردم از این ماه قطع خواهد شد.
صفحه خبر بالای تصاویر