کد خبر: ۱۰۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲

کمربند‌ها را برای پرداخت مالیاتِ بیشتر، ببندید!

اینطور که دولت سیزدهم تصمیم گرفته قرار است درآمد‌های مالیاتی در سال آینده افزایش ۵۹ درصدی داشته باشد و منابع حاصل از مالیات به بیش از ۸۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
کمربند‌ها را برای پرداخت مالیاتِ بیشتر، ببندید!

کمربند‌ها را برای پرداخت مالیاتِ بیشتر، ببندید!

مخاطب ۲۴، بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس دولت‌ها تا ۱۵ آذر ماه مهلت دارند که لایحه بودجه سال بعد را به مجلس تقدیم کنند، اما بدقولی در این مورد بار‌ها از سوی دولت‌های مختلف دیده شده.

 


به گزارش روزنامه هفت صبح، دولت سیزدهم با تاخیر قابل توجهی دیروز لایحه بودجه ۱۴۰۲ را به مجلس داد و بالاخره انتظار رسانه‌ها برای سر در آوردن از نقشه‌های دولت برای سال آینده به سر رسید. به محض منتشر شدن متن کامل لایحه بودجه خیلی‌ها در شبکه‌های اجتماعی شروع به اشاره به نکته‌های مهم آن کردند ما هم نکته‌هایی که فکر کردیم مهم و جالب باشند برایتان استخراج کردیم.

قبل از خواندن این نکته‌ها لازم است بدانید لایحه تازه به دست نماینده‌ها رسیده و کار آن‌ها برای بررسی و تصمیم در مورد آن شروع شده است. از اینجا به بعد نماینده‌ها شروع به چکش کاری بودجه می‌کنند و احتمال اینکه بخش‌هایی از آن تغییر کند اصلا کم نیست حتی در مواردی مجلس به کلیات لایحه بودجه هم رای نمی‌دهد و دولت را مجبور می‌کند در کلیات هم تجدیدنظر کند، اما تا اینجای کار، این شما و این برنامه‌های دولت برای دخل و خرج سال ۱۴۰۲:

 


بد نیست اول از کلیات شروع کنیم یعنی پیش‌بینی‌های دولت برای درآمد‌ها و هزینه‌هایش در سال آینده. از قرار معلوم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده است که سال آینده کل درآمد نفتی دولت حدود ۶۰۰هزار میلیارد تومان باشد یعنی روزانه به طور متوسط ۴/۱ میلیون بشکه نفت و معادل آن گاز صادر شود و قیمت نفت برای سال آینده هم به طور میانگین ۸۵ دلار برای هر بشکه پیش‌بینی شده و جالب اینکه دولت قیمت ۲۳هزار تومانی دلار را برای نرخ محاسبه درآمد حاصل از فروش نفت در نظر گرفته.


این یعنی دولت پیش‌بینی کرده که قیمت دلار در سال آینده ۲۳ هزار تومان باشد. اینکه دولت‌ها نرخ دلار را در بودجه‌بندی سال آینده کمتر از آنچه واقعا پیش‌بینی می‌شود در نظر بگیرند اتفاقی معمول است. با این کار دولت هم سیگنال کاهش نرخ دلار را به بازار می‌دهد و هم در صورت افزایشی شدن قیمت دلار دستش در پوست گردو نمی‌ماند و درآمدهایش بیشتر از آنچه پیش‌بینی کرده بود محقق می‌شود.


بودجه عمرانی برای سال آینده با رشد ۲۶ درصدی نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ به رقم ۳۲۸ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.


اینطور که دولت سیزدهم تصمیم گرفته قرار است درآمد‌های مالیاتی در سال آینده افزایش ۵۹ درصدی داشته باشد و منابع حاصل از مالیات به بیش از ۸۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. جزئی‌تر اینکه سال آینده مالیات بر درآمد ۴۵درصد بیشتر می‌شود. بخش زیادی از این درآمد را، اما قرار است اشخاص حقوقی یعنی صاحبان کسب‌وکار‌ها پرداخت کنند به این صورت که سهم مالیات اشخاص حقوقی در لایحه بودجه سال آینده ۲۹۶هزار میلیارد تومان است که درمقایسه با سال جاری که ۱۳۳هزار میلیارد تومان بوده،۱۲۲درصد رشد را نشان می‌دهد. میزان مالیات بر ثروت هم در لایحه بودجه سال آینده ۳۷ هزار میلیارد تومان مرقوم شده در حالی که این رقم امسال ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
همچنین بر اساس جداول منتشرشده از بودجه ۱۴۰۲ بودجه پیشنهادی دولت برای مرکز خدمات حوزه‌های علمیه بیش از ۶۴۰۰ میلیارد تومان است. این در حالی است که رقم بودجه این نهاد در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. در واقع رقم بودجه این نهاد‌ها در سال آینده حدود ۱۲۸درصد افزایش یافته و به بیش از دو برابر رسیده است.


برای کسانی که می‌خواهند جذب دستگاه‌های دولتی شوند هم یک خبر بد وجود دارد اینکه اختیارات دستگاه‌های اجرایی برای استخدام نیروی انسانی متوقف شده و مجوز استخدام با امضای روسای سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی انجام خواهد شد.


دولت تصمیمش برای افزایش دو ساله سن بازنشستگی را هم با وجود همه مقاومت‌هایی که وجود داشت در لایحه بودجه سال آینده گنجانده است و اگر نماینده‌ها موافقت کنند دو سال به سنوات خدمت همه اضافه خواهد شد.


میزان افزایش حقوق کارمندان دولت موضوعی است که قبل از انتشار کل لایحه بودجه اعلام شده بود، اما حالا که داریم لایحه را بررسی می‌کنیم بد نیست به آن هم اشاره کنیم. طبق تصمیم دولت حقوق کارمندان دولت در سال آینده ۲۰ درصد افزوده خواهد شد، اما این افزایش پلکانی خواهد بود و درآمد‌های بالا ممکن است از کل آن برخوردار نشوند. حداقل حقوق کارکنان دولت ۷ میلیون تومان اعلام شد.
منبع فرارو

برچسب ها: مالیات اقتصاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
استفاده اسرائیل از بمب ممنوعه به یک قهوه‌خانه استفاده اسرائیل از بمب ممنوعه به یک قهوه‌خانه
تحقیقات گاردین نشان می‌دهد که ارتش اشغالگر اسرائیل از بمب ممنوعه در حمله به یک قهوه‌خانه در غرب غزه استفاده کرده است.
دبیرکل حزب الله: هرگز سلاحمان را تسلیم دشمن نمی‌کنیم دبیرکل حزب الله: هرگز سلاحمان را تسلیم دشمن نمی‌کنیم
دبیر کل حزب‌الله با بیان اینکه اسرائیل به عنوان یک غده سرطانی خطری راهبردی برای کل جهان است و باید مقابل آن ایستاد، تاکید کرد این رژیم حق دخالت در امور لبنان را ندارد و ما هرگز سلاح خود را تسلیم دشمن صهیونیستی نمی‌کنیم.
ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد
معاون اول رئیس‌جمهور تصویب‌نامه هیات وزیران در خصوص لغو ممنوعیت ترخیص برنج در ایام برداشت را ابلاغ کرد.
مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟ مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟
جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نه‌تنها تحولات ژئوپلیتیکی و امنیتی گسترده‌ای در پی داشت، بلکه روند روزمره و اقتصاد کشور و مردم را به صورت جدی به خطر انداخت.
هدیه بانک مرکزی به بورس! هدیه بانک مرکزی به بورس!
نظام بانکی سرانجام برای نجات بورس وارد عمل شد؛ خبر بسته حمایتی ۶۰ همتی از سوی بانک مرکزی در شرایطی منتشر شد که چهار روز متوالی صف‌های فروش سنگین، معاملات را قفل کرده بود. با وجود گشایش قفل‌ها، بورس تهران روز چهارشنبه بزرگ‌ترین خروج سرمایه حقیقی تاریخ خود را تجربه کرد و ۱۳همت پول از گردونه دادوستد‌ها خارج شد. در همین روز، ارزش معاملات به بیش از ۲۷همت رسید؛
نرخ بلیت اتوبوس تغییر کرده است؟ نرخ بلیت اتوبوس تغییر کرده است؟
در پی اعلام برخی مسافران در خصوص افزایش نرخ بلیت اتوبوس در برخی مسیر‌ها و پرداخت وجه اضافه به رانندگان در طی مسیر، رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت­‌های تعاونی مسافربری کشور اعلام کرد که هیچ افزایش قیمتی در روز‌های اخیر در بلیت اتوبوس نداشتیم و هرگونه گران‌فروشی در این بخش تخلف است.
زمان ارائه کارت ورود به جلسه آزمون‌های سمپاد و نمونه زمان ارائه کارت ورود به جلسه آزمون‌های سمپاد و نمونه
نتایج امتحانات نهایی و داخلی دانش‌آموزان در تمام مقاطع تحصیلی نه تنها اعلام شده بلکه در حال حاضر، پیش ثبت‌نام‌های پایه‌های اول و هفتم نیز آغاز شده است. همچنین از امروز داوطلبان آزمون سمپاد و نمونه دولتی می‌توانند نسبت به اخذ کارت ورود به جلسه اقدام کنند.
برگزیده
ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد
معاون اول رئیس‌جمهور تصویب‌نامه هیات وزیران در خصوص لغو ممنوعیت ترخیص برنج در ایام برداشت را ابلاغ کرد.
هدیه بانک مرکزی به بورس! هدیه بانک مرکزی به بورس!
نظام بانکی سرانجام برای نجات بورس وارد عمل شد؛ خبر بسته حمایتی ۶۰ همتی از سوی بانک مرکزی در شرایطی منتشر شد که چهار روز متوالی صف‌های فروش سنگین، معاملات را قفل کرده بود. با وجود گشایش قفل‌ها، بورس تهران روز چهارشنبه بزرگ‌ترین خروج سرمایه حقیقی تاریخ خود را تجربه کرد و ۱۳همت پول از گردونه دادوستد‌ها خارج شد. در همین روز، ارزش معاملات به بیش از ۲۷همت رسید؛
اختلال اینترنت ناشی از حملات خارجی است اختلال اینترنت ناشی از حملات خارجی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس گزارش مراجع ذی‌ربط، اختلالات اخیر در اینترنت، ناشی از حملات خارجی است که مراجع امنیتی و اطلاعاتی با حساسیت کامل در حال بررسی آن هستند.
صفحه خبر بالای تصاویر