کد خبر: ۱۰۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲

کمربند‌ها را برای پرداخت مالیاتِ بیشتر، ببندید!

اینطور که دولت سیزدهم تصمیم گرفته قرار است درآمد‌های مالیاتی در سال آینده افزایش ۵۹ درصدی داشته باشد و منابع حاصل از مالیات به بیش از ۸۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
کمربند‌ها را برای پرداخت مالیاتِ بیشتر، ببندید!

کمربند‌ها را برای پرداخت مالیاتِ بیشتر، ببندید!

مخاطب ۲۴، بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس دولت‌ها تا ۱۵ آذر ماه مهلت دارند که لایحه بودجه سال بعد را به مجلس تقدیم کنند، اما بدقولی در این مورد بار‌ها از سوی دولت‌های مختلف دیده شده.

 


به گزارش روزنامه هفت صبح، دولت سیزدهم با تاخیر قابل توجهی دیروز لایحه بودجه ۱۴۰۲ را به مجلس داد و بالاخره انتظار رسانه‌ها برای سر در آوردن از نقشه‌های دولت برای سال آینده به سر رسید. به محض منتشر شدن متن کامل لایحه بودجه خیلی‌ها در شبکه‌های اجتماعی شروع به اشاره به نکته‌های مهم آن کردند ما هم نکته‌هایی که فکر کردیم مهم و جالب باشند برایتان استخراج کردیم.

قبل از خواندن این نکته‌ها لازم است بدانید لایحه تازه به دست نماینده‌ها رسیده و کار آن‌ها برای بررسی و تصمیم در مورد آن شروع شده است. از اینجا به بعد نماینده‌ها شروع به چکش کاری بودجه می‌کنند و احتمال اینکه بخش‌هایی از آن تغییر کند اصلا کم نیست حتی در مواردی مجلس به کلیات لایحه بودجه هم رای نمی‌دهد و دولت را مجبور می‌کند در کلیات هم تجدیدنظر کند، اما تا اینجای کار، این شما و این برنامه‌های دولت برای دخل و خرج سال ۱۴۰۲:

 


بد نیست اول از کلیات شروع کنیم یعنی پیش‌بینی‌های دولت برای درآمد‌ها و هزینه‌هایش در سال آینده. از قرار معلوم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده است که سال آینده کل درآمد نفتی دولت حدود ۶۰۰هزار میلیارد تومان باشد یعنی روزانه به طور متوسط ۴/۱ میلیون بشکه نفت و معادل آن گاز صادر شود و قیمت نفت برای سال آینده هم به طور میانگین ۸۵ دلار برای هر بشکه پیش‌بینی شده و جالب اینکه دولت قیمت ۲۳هزار تومانی دلار را برای نرخ محاسبه درآمد حاصل از فروش نفت در نظر گرفته.


این یعنی دولت پیش‌بینی کرده که قیمت دلار در سال آینده ۲۳ هزار تومان باشد. اینکه دولت‌ها نرخ دلار را در بودجه‌بندی سال آینده کمتر از آنچه واقعا پیش‌بینی می‌شود در نظر بگیرند اتفاقی معمول است. با این کار دولت هم سیگنال کاهش نرخ دلار را به بازار می‌دهد و هم در صورت افزایشی شدن قیمت دلار دستش در پوست گردو نمی‌ماند و درآمدهایش بیشتر از آنچه پیش‌بینی کرده بود محقق می‌شود.


بودجه عمرانی برای سال آینده با رشد ۲۶ درصدی نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ به رقم ۳۲۸ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.


اینطور که دولت سیزدهم تصمیم گرفته قرار است درآمد‌های مالیاتی در سال آینده افزایش ۵۹ درصدی داشته باشد و منابع حاصل از مالیات به بیش از ۸۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. جزئی‌تر اینکه سال آینده مالیات بر درآمد ۴۵درصد بیشتر می‌شود. بخش زیادی از این درآمد را، اما قرار است اشخاص حقوقی یعنی صاحبان کسب‌وکار‌ها پرداخت کنند به این صورت که سهم مالیات اشخاص حقوقی در لایحه بودجه سال آینده ۲۹۶هزار میلیارد تومان است که درمقایسه با سال جاری که ۱۳۳هزار میلیارد تومان بوده،۱۲۲درصد رشد را نشان می‌دهد. میزان مالیات بر ثروت هم در لایحه بودجه سال آینده ۳۷ هزار میلیارد تومان مرقوم شده در حالی که این رقم امسال ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
همچنین بر اساس جداول منتشرشده از بودجه ۱۴۰۲ بودجه پیشنهادی دولت برای مرکز خدمات حوزه‌های علمیه بیش از ۶۴۰۰ میلیارد تومان است. این در حالی است که رقم بودجه این نهاد در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. در واقع رقم بودجه این نهاد‌ها در سال آینده حدود ۱۲۸درصد افزایش یافته و به بیش از دو برابر رسیده است.


برای کسانی که می‌خواهند جذب دستگاه‌های دولتی شوند هم یک خبر بد وجود دارد اینکه اختیارات دستگاه‌های اجرایی برای استخدام نیروی انسانی متوقف شده و مجوز استخدام با امضای روسای سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی انجام خواهد شد.


دولت تصمیمش برای افزایش دو ساله سن بازنشستگی را هم با وجود همه مقاومت‌هایی که وجود داشت در لایحه بودجه سال آینده گنجانده است و اگر نماینده‌ها موافقت کنند دو سال به سنوات خدمت همه اضافه خواهد شد.


میزان افزایش حقوق کارمندان دولت موضوعی است که قبل از انتشار کل لایحه بودجه اعلام شده بود، اما حالا که داریم لایحه را بررسی می‌کنیم بد نیست به آن هم اشاره کنیم. طبق تصمیم دولت حقوق کارمندان دولت در سال آینده ۲۰ درصد افزوده خواهد شد، اما این افزایش پلکانی خواهد بود و درآمد‌های بالا ممکن است از کل آن برخوردار نشوند. حداقل حقوق کارکنان دولت ۷ میلیون تومان اعلام شد.
منبع فرارو

برچسب ها: مالیات اقتصاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز انجام داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر