کد خبر: ۸۸۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۵

آمار جدید از جمعیت جهان

سازمان ملل با یادآوری این نکته که جمعیت جهان در سال ۱۹۵۰ تنها ۲ و نیم میلیارد نفر بود، «این رشد بی‌سابقه» را نتیجه «افزایش تدریجی طول عمر به لطف پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه سلامت، تغذیه، بهداشت شخصی و پزشکی» می‌داند.
آمار جدید از جمعیت جهان

مخاطب ۲۴- به نقل از فرارو؛ بر اساس برآورد رسمی صورت گرفته از سوی سازمان ملل متحد، جمعیت جهان در روز سه‌شنبه ۱۵ نوامبر ۲۰۲۲/ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ از مرز ۸ میلیارد نفر فراتر رفت.

آمار جدید از جمعیت جهان

به گزارش یورونیوز، کارشناسان سازمان ملل متحد ضمن اعلام این موضوع، آنرا نشان دهنده «نطقه عطف مهمی در توسعه انسانی» می‌دانند که یادآور «مسئولیت مشترک جمعی برای محافظت از سیاره زمین» همزمان با برپای کنفرانس آب و هوایی «کوپ۲۷» است.
سازمان ملل همچنین با یادآوری این نکته که جمعیت جهان در سال ۱۹۵۰ تنها ۲ و نیم میلیارد نفر بود، «این رشد بی‌سابقه» را نتیجه «افزایش تدریجی طول عمر به لطف پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه سلامت، تغذیه، بهداشت شخصی و پزشکی» می‌داند.

با این حال کارشناسان معتقدند که رشد جمعیت همچنین چالش‌های بزرگی را برای کشور‌های فقیر در جهان رقم می‌زند.

 

از سوی دیگر، در حالی که زمین تا سال ۱۸۰۰ کمتر از یک میلیارد نفر جمعیت داشت، تنها دوازده سال طول کشید تا جمعیت جهان از ۷ به ۸ میلیارد نفر افزایش یابد.

در این گزارش همچنین به نشانه‌هایی دال بر کندی رشد جمعیت در حال حاضر اشاره شده و آمده است که برای رسیدن جمعیت جهان به ۹میلیارد نفر، حدود پانزده سال زمان نیاز خواهد بود.

آمار جدید از جمعیت جهان

سازمان ملل متحد ضمن اشاره به رکودی قابل پیش بینی تا پایان قرن جاری از یک نقطه اوج در دهه ۲۰۸۰ خبر می‌دهد که طی آن جمعیت جهان به ۱۰.۴ میلیارد نفر خواهد رسید.
«رفتار ما بسیار بیشتر از تعداد ما بر کره زمین تاثیر می‌گذراند»
جمعیت جهان در حالی همزمان با برپایی کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل متحد در شرم‌الشیخ از مرز ۸ میلیارد نفر عبور می‌کند که کارشناسان و فعالان اقلیمی همواره بر نقش کشور‌های ثروتمند در به خطرانداختن «سیاره ما» بواسطه سهم غیرقابل انکار این کشور‌ها در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و گرمایش زمین تاکید کرده‌اند.

کارشناسان سازمان ملل متحد در «کوپ۲۷» بار دیگر دشواری‌های پیش رو برای به تفاهم رسیدن کشور‌های ثروتمند با کشور‌های فقیر در راستای انجام اقدامات بلندپروازانه در جهت کاهش چشم‌گیر گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از فعالجدی مییت‌های انسانی را یادآور شدند.

این در حالیست که کشور‌های فقیر برای مشارکت موثر در این تلاش جمعی خواهان دریافت کمک‌های مالی جهت مقابله با گرمایش زمین و تبعات تغییرات آب و هوایی شده‌اند.
به اعتقاد کارشناسان سازمان ملل «اگر چه رشد جمعیت، تبعات زیست‌محیطی توسعه اقتصادی را تقویت می‌کند»، اما «مصرف منابع مادی و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به ازای هر نفر عموما در کشور‌هایی بالاتر است که درآمد سرانه در آن‌ها بیشتر است و نه کشور‌هایی که جمعیت آن‌ها به سرعت در حال افزایش است.»
جنیفر اسکیوبا، محقق اندیشکده «ویلسون سنتر» در گفتگو با خبرگزاری فرانسه نکته یادآوری شده در بالا را اینگونه خلاصه می‌کند: «رفتار ما بسیار بیشتر از تعداد ما بر کره زمین تاثیر می‌گذراند.»

طبق تخمین‌های کارشناسان سازمان ملل متحد، بیش از نیمی از رشد جمعیت تا سال ۲۰۵۰ تنها در ۸ کشور جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اتیوپی، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و تانزانیا رقم خواهد خورد.

بر این اساس گفته می‌شود که تا پایان قرن، سه شهر پرجمعیت جهان آفریقایی خواهند بود: لاگوس در نیجریه، کینشاسا در جمهوری دموکراتیک کنگو و دارالسلام در تانزانیا.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
مهاجری: احمدی‌نژاد از ۸۲ خود را رئیس‌جمهور می‌دانست مهاجری: احمدی‌نژاد از ۸۲ خود را رئیس‌جمهور می‌دانست
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا فاش کرد که احمدی‌نژاد پیش از شهرداری تهران در سال ۱۳۸۲ خود را رئیس‌جمهور آینده می‌دانست و رفتاری تندخو داشت.
نامه صلح ملانیا ترامپ به پوتین منتشر شد نامه صلح ملانیا ترامپ به پوتین منتشر شد
ملانیا ترامپ در نامه‌ای به پوتین، خواستار حفاظت از کودکان و نسل‌های آینده شد و از او خواست با امضای صلح، جهانی امن‌تر بسازد. این نامه پیش از دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تحویل شد.
شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟ شکست اجلاس آلاسکا: آیا دیپلماسی ترامپ-پوتین به بن‌بست رسید؟
اجلاس آلاسکا با دبدار ترامپ-پوتین بدون توافق بر سر آتش‌بس جنگ اوکراین پایان یافت و ترامپ از دیدار با زلنسکی خبر داد. این شکست، جنگ را طولانی‌تر می‌کند، روابط آمریکا-روسیه را تیره‌تر می‌سازد و جهان را در برابر افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی آسیب‌پذیر می‌کند. آیا این پایان امید‌ها برای صلح است؟
نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟ نبرد نفتی آمریکا و هند: تحریم یا سقوط اتحاد؟
ترامپ هند را با تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر سر خرید نفت روسیه تنبیه کرد و تهدید به تحریم‌های ثانویه کرد. نبرد نفتی آمریکا و هند، امنیت انرژی هند را تهدید می‌کند، بازار جهانی نفت را متلاطم می‌سازد و روابط استراتژیک دوجانبه را به چالش می‌کشد، در حالی که چین بدون مجازات مشابهی عمل می‌کند. آیا این پایان اتحاد هند-آمریکا است؟
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر