کد خبر: ۸۸۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۵

آمار جدید از جمعیت جهان

سازمان ملل با یادآوری این نکته که جمعیت جهان در سال ۱۹۵۰ تنها ۲ و نیم میلیارد نفر بود، «این رشد بی‌سابقه» را نتیجه «افزایش تدریجی طول عمر به لطف پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه سلامت، تغذیه، بهداشت شخصی و پزشکی» می‌داند.
آمار جدید از جمعیت جهان

مخاطب ۲۴- به نقل از فرارو؛ بر اساس برآورد رسمی صورت گرفته از سوی سازمان ملل متحد، جمعیت جهان در روز سه‌شنبه ۱۵ نوامبر ۲۰۲۲/ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ از مرز ۸ میلیارد نفر فراتر رفت.

آمار جدید از جمعیت جهان

به گزارش یورونیوز، کارشناسان سازمان ملل متحد ضمن اعلام این موضوع، آنرا نشان دهنده «نطقه عطف مهمی در توسعه انسانی» می‌دانند که یادآور «مسئولیت مشترک جمعی برای محافظت از سیاره زمین» همزمان با برپای کنفرانس آب و هوایی «کوپ۲۷» است.
سازمان ملل همچنین با یادآوری این نکته که جمعیت جهان در سال ۱۹۵۰ تنها ۲ و نیم میلیارد نفر بود، «این رشد بی‌سابقه» را نتیجه «افزایش تدریجی طول عمر به لطف پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه سلامت، تغذیه، بهداشت شخصی و پزشکی» می‌داند.

با این حال کارشناسان معتقدند که رشد جمعیت همچنین چالش‌های بزرگی را برای کشور‌های فقیر در جهان رقم می‌زند.

 

از سوی دیگر، در حالی که زمین تا سال ۱۸۰۰ کمتر از یک میلیارد نفر جمعیت داشت، تنها دوازده سال طول کشید تا جمعیت جهان از ۷ به ۸ میلیارد نفر افزایش یابد.

در این گزارش همچنین به نشانه‌هایی دال بر کندی رشد جمعیت در حال حاضر اشاره شده و آمده است که برای رسیدن جمعیت جهان به ۹میلیارد نفر، حدود پانزده سال زمان نیاز خواهد بود.

آمار جدید از جمعیت جهان

سازمان ملل متحد ضمن اشاره به رکودی قابل پیش بینی تا پایان قرن جاری از یک نقطه اوج در دهه ۲۰۸۰ خبر می‌دهد که طی آن جمعیت جهان به ۱۰.۴ میلیارد نفر خواهد رسید.
«رفتار ما بسیار بیشتر از تعداد ما بر کره زمین تاثیر می‌گذراند»
جمعیت جهان در حالی همزمان با برپایی کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل متحد در شرم‌الشیخ از مرز ۸ میلیارد نفر عبور می‌کند که کارشناسان و فعالان اقلیمی همواره بر نقش کشور‌های ثروتمند در به خطرانداختن «سیاره ما» بواسطه سهم غیرقابل انکار این کشور‌ها در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و گرمایش زمین تاکید کرده‌اند.

کارشناسان سازمان ملل متحد در «کوپ۲۷» بار دیگر دشواری‌های پیش رو برای به تفاهم رسیدن کشور‌های ثروتمند با کشور‌های فقیر در راستای انجام اقدامات بلندپروازانه در جهت کاهش چشم‌گیر گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از فعالجدی مییت‌های انسانی را یادآور شدند.

این در حالیست که کشور‌های فقیر برای مشارکت موثر در این تلاش جمعی خواهان دریافت کمک‌های مالی جهت مقابله با گرمایش زمین و تبعات تغییرات آب و هوایی شده‌اند.
به اعتقاد کارشناسان سازمان ملل «اگر چه رشد جمعیت، تبعات زیست‌محیطی توسعه اقتصادی را تقویت می‌کند»، اما «مصرف منابع مادی و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به ازای هر نفر عموما در کشور‌هایی بالاتر است که درآمد سرانه در آن‌ها بیشتر است و نه کشور‌هایی که جمعیت آن‌ها به سرعت در حال افزایش است.»
جنیفر اسکیوبا، محقق اندیشکده «ویلسون سنتر» در گفتگو با خبرگزاری فرانسه نکته یادآوری شده در بالا را اینگونه خلاصه می‌کند: «رفتار ما بسیار بیشتر از تعداد ما بر کره زمین تاثیر می‌گذراند.»

طبق تخمین‌های کارشناسان سازمان ملل متحد، بیش از نیمی از رشد جمعیت تا سال ۲۰۵۰ تنها در ۸ کشور جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اتیوپی، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و تانزانیا رقم خواهد خورد.

بر این اساس گفته می‌شود که تا پایان قرن، سه شهر پرجمعیت جهان آفریقایی خواهند بود: لاگوس در نیجریه، کینشاسا در جمهوری دموکراتیک کنگو و دارالسلام در تانزانیا.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر