کد خبر: ۸۶۱۲
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

درمان آنفلوانزا اصلا آنتی بیوتیک نیاز ندارد!

ما اصلا آنتی بیوتیک را برای درمان آنفلوانزا لازم نمی‌دانیم؛ ما برای این بیماری سرم، قرص و دارو‌های مشخص را پیش بینی می‌کنیم و درباره آنفلوانزای بدون عارضه و بستری، اصلا آنتی بیوتیک محل اعراب ندارد. اینکه عده‌ای بی رویه و به اصرار بیمار و یا سلایق شخصی از آنتی بیوتیک برای درمان آنفلوانزا استفاده می‌کنند، اشکالی است که باید پیشگیری و از آن جلوگیری شود.
درمان آنفلوانزا اصلا آنتی بیوتیک نیاز ندارد!

«ما اصلا برای درمان این بیماری آنتی بیوتیک را لازم نمی‌دانیم؛ اینکه عده‌ای بی رویه و بنابر سلیقه آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند، اشکال است»!

درمان آنفلوانزا اصلا آنتی بیوتیک نیاز ندارد!

مخاطب ۲۴- به نقل از تابناک؛ به فاصله چند هفته از شیوع آنفلوانزا در کشور و مشکلاتی که برای شمار زیادی از هموطنان مان به دنبال داشت، دکتر شهنام عرشی، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری، پاسخگوی سوالات خبرنگاران در این خصوص بود و تاکید داشت که شیوع آنفلوانزا در کشورمان چهار هفته زودتر از هر سال رقم خورده و این موضوع پیش بینی شده بود.

وی در آغاز این نشست، با اشاره به اینکه تعداد موارد بستری و مرگ و میر کووید-۱۹ در کشورمان به حداقل رسیده، در خصوص شیوع ویروس کرونا گفت: بر اساس آمار‌های رسمی، هیچ شهر قرمزی در نقشه کرونایی کشور وجود ندارد و اکنون استان فارس و شهر شیراز در صدر مبتلایان کرونا قرار دارند. بر اساس نمودار‌های موجود وزارت بهداشت، در پیک هفتم با توجه به آمار بالای واکسیناسیون، قدرت ویروس کاهش و ایمنی جمعی افزایش داشته و به همین جهت، ابتلا و مرگ و میر به مراتب کاهش یافته است.
عرشی در ادامه به شیوع سویه جدید کرونا در دو کشور آلمان و فرانسه اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه عمدتا سویه‌های جدید با یک ماه تاخیر به کشور می‌رسد، همچنان نگرانی‌های ما پایدار است و پیش بینی می‌شود در اواخر پاییز و اوایل زمستان پیک جدید نه به شدت پیک‌های قبلی در کشور به وجود بیاید. توصیه وزارت بهداشت با توجه به ریشه کن نشدن ویروس کرونا، همچنان استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌های اجتماعی است.

وی افزود: طبق اعلام مجامع جهانی به دلیل کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، همچنان پیش بینی خاصی به جهت اتمام ویروس کرونا نداریم؛ اما به جهت آمار بالای واکسیناسیون روند پیک در کشور به حالت کنترل رسیده است. در حال حاضر حدود ۱۵۵ میلیون دوز واکسن در کشورمان تزریق شده و ۹۰ درصد از گروه سنی بالای ۱۲ سال، دوز نخست و ۸۵ درصد از همین گروه سنی دوز دوم را دریافت کرده اند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه نشست در خصوص شیوع آنفلوانزا در کشورمان، شیوع این بیماری را از نظر تناسب زمانی زودتر از سالیان گذشته خواند و تاکید کرد: آمار آنفلوآنزا نوع A تقریبا از اواخر مهرماه و چهار هفته زودتر از حد معمول افزایش یافت. البته تا این لحظه اتفاق غیرمترقبه‌ای به نسبت آمار‌های ابتلا و مرگ و میر ده سال اخیر در کشور رخ نداده و به سیاق سال‌های پیشین، روند شیوع آنفلوآنزا در کشور به وقوع پیوسته است.

وی با بیان اینکه بین سی تا چهل مورد مرگ و میر آنفلوآنزا از ابتدای امسال تاکنون داشته‌ایم، گفت: به رغم اینکه امسال آنفلوآنزا نوع A زودتر از گذشته رخ داده، همچنان انتظار است تا بهمن ماه و یا اسفندماه ادامه داشته باشد؛ بنابراین، واکسیناسیون برای ایمنی در برابر آنفلوآنزا بسیار موثر بوده و بهترین زمان تزریق واکسن نیز مهرماه و آبان ماه است.
عرشی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان تزریق واکسن آنفلوانزا در ایران گفت: ما سالانه حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا را در سیستم‌های بهداشتی و درمانی و مراکز بهداشت و برای تزریق به زنان باردار توزیع می‌کنیم و به میزان ۳ تا ۴ میلیون دوز نیز در داروخانه‌ها توزیع می‌شود که خود بیماران مزمن به داروخانه مراجعه و واکسن را خریداری می‌کنند. در سال جاری حدود ۴۵۰ هزار دوز پیش بینی شده بود که تاکنون حدود ۲۵۰ هزار دوز از آن‌ها تزریق شده است.

وی در ادامه درباره نگرانی از شیوع آنفلوانزای پرندگان گفت: ویروس آنفلوانزای پرندگان در سال ۹۶ بسیار وسیع شیوع یافت، اما خوشبختانه امسال درگیری خاصی را شاهد نبودیم و مهار شده است؛ هرچند همواره مراقبیم سویه‌های خطرناک پرندگان وارد اجتماع انسانی نشود، چرا که این ویروس به شدت قوی است.

 

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره عدم رعایت استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس گفت: ما در هیچ مرحله‌ای از پاندمی بر عدم رعایت و نیاز پروتکل‌های بهداشتی صحبت نکردیم و همچون گذشته بر استفاده از ماسک در فضا‌های بسته توصیه جدی داریم، چراکه افراد در صورت عدم رعایت، خود و دیگران را به ورطه بیماری می‌اندازند.


وی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری وبا در کشور گفت: امسال به دلیل شیوع زودهنگام وبا در کشور خصوصا از مرز‌های غربی و کشور عراق بسیار نگران بودیم، اما خوشبختانه با مراقبت‌های گسترده از سوی همکاران ما در حوزه دانشگاه ها، تنها ۳۸۰ مورد بیماری در کشور شناسایی و بیماری مهار شد و همکاران ما موفق شدند از وقوع یک پاندمی مرگبار جلوگیری کنند.
عرشی در پاسخ به سوال «تابناک» در خصوص چرایی کمبود دارو در کشور به رغم پیش‌بینی شیوع آنفلوانزا گفت: بر اساس روندی ده ساله، پیش بینی این بیماری روند روتینی است که هر ساله رقم می‌خورد و در سال‌های اخیر به دلیل بروز کرونا و رعایت‌هایی که صورت می‌گرفته، شیوع کمتری را به دنبال داشت و اکنون که مراقبت‌ها کمتر شده، پیش بینی می‌شد دوباره شدت بگیرد. اما اینکه آنتی بیوتیک کم شده یا مواردی از این دست، به پیش بینی و حوزه بهداشت و سلامت مرتبط نیست.

وی افزود: ما اصلا آنتی بیوتیک را برای بیماری آنفلوانزا لازم نمی‌دانیم؛ ما برای این بیماری سرم، قرص و دارو‌های مشخص را پیش بینی می‌کنیم و درباره آنفلوانزای بدون عارضه و بستری، اصلا آنتی بیوتیک محل اعراب ندارد. اینکه عده‌ای بی رویه و به اصرار بیمار و یا سلایق شخصی از آنتی بیوتیک برای درمان آنفلوانزا استفاده می‌کنند، اشکالی است که باید پیشگیری و از آن جلوگیری شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه گفت: دارو و درمان آنفلوانزا مشخص است و از اصلی‌ترین داروی ضد ویروسی که برای آنفلوانزا تجویز می‌شود، به تعداد میلیون‌ها عدد داریم که اوایل برای کرونا هم استفاده می‌شد و به مقدار انبوه تولید شده و حتی ممکن است تاریخ انقضایش نزدیک باشد. درباره دارو‌های جانبی مثل شربت سرماخوردگی و موارد دیگر، دوستان ما در غذا و دارو صاحب نظر هستند و آن‌ها می‌توانند جواب بدهند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر