کد خبر: ۸۴۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲
سفیر اسبق ایران در انگلستان در گفت‌وگو با مخاطب ۲۴:

تحریم آمریکا و کانادا توسط ایران صرفاً یک تهدید است

سفیر اسبق ایران در انگلستان گفت: تحریم آمریکا و کانادا یک تهدید است که توسط مقامات ایرانی مطرح شده است مگر آنکه ابزار کافی برای تحریم را در اختیار داشته باشند.
تحریم آمریکا و کانادا توسط ایران صرفاً یک تهدید است

مخاطب۲۴ - مهرداد صداقت؛ اخیراً سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد، ایران به زودی اشخاص و نهادهای آمریکایی و کانادایی را به دلیل حمایت از تروریسم، تحریم می‌کند. این موضوعی است که مورد توجه رسانه‌ها و تحلیلگران سیاسی قرار گرفت و با واکنش‌های مختلفی نشان دادند اما موضوعی که در این میان مهم است الزامات روابط بین الملل و مولفه‌های قدرت سیاسی و اقتصادی است که کشورها در عرصه بین‌المللی روابط خود را بر آن مبتنی می‌کنند. از سویی اگر به تحریم به عنوان یک ابزار بنگریم باید دید آیا شرایط استفاده از چنین ابزاری وجود دارد یا خیر و اساساً کشوری که دیگری را تحریم می‌کند باید در چه موقعیت و جایگاه قرار داشته باشد که تحریم و موثر واقع شود آیا وقتی مقامات جمهوری اسلامی اعلام می‌کنند برخی از نهادهای آمریکا و کانادا را تحریم می‌کنند در این قدرت و موقعیت قرار دارند و چنین اظهارنظری تا چه میزان عملیاتی و موثر خواهد بود؟

تحریم آمریکا و کانادا توسط ایران صرفاً یک تهدید است

 سیدجلال ساداتیان دیپلمات پیشکسوت ایرانی درباره اهمیت و ضرورت ارتباط با دنیا چنین می‌گوید: دنیای امروز دنیای افکار عمومی و دنیای دیپلماسی است، دیپلماسی نیازمند پشتیبان‌هایی است که در مذاکرات همچون ابزاری قدرتمند برای طرفین محسوب می‌شود. در واقع دیپلماسی فقط گفتگو نیست، به طور کلی این مولفه‌ها به عنوان کدهای ژئوپلتیک معروف هستند.

وی ادامه می‌دهد: عناصر تاثیرگذار در ژئوپلیتیک هر کشور مجموعه گسترده‌ای است مانند آنکه مردم پشتوانه آن حکومت و حاکمیت باشد از دیگر عناصر می‌توان به مواردی چون سرزمین، داشتن سواحل قابل توجه، منابع زیرزمینی از جمله انرژی، قدرت نظامی، صنایع پیشرفته کشاورزی تامین کننده نیازمندیهای کشور، سطح دانش و دانش آموختگی، داشتن فلسفه وجودی یعنی دلایلی که یک کشور را سر پا نگه میدارد، اشاره کرد. از این قبیل عناصر دیگر نیز وجود دارد که قابل شمارش است که اینها پشتوانه‌های یک کشور است.

سفیر اسبق کشورمان در انگلستان خاطر نشان می‌کند: این کدهای ژئوپلتیک بر اهمیت هر کشور می‌افزاید. وقتی کشورها به پشتوانه دیپلماسی عمومی در عرصه بین المللی حضور دارند کارشان پیش می‌رود اما پشت کردن به کشورهای دیگر و پرهیز از گفتگو مطلب قابل توجهی نیست و اگر کشوری خودش را در چنین موقعیتی قرار دهد و با دیگران قهر کند تاثیرات خاص خودش را خواهد دید.

ساداتیان با بیان اینکه امروز همه کشورها، همه عناصر قدرت که صرفاً قدرت حکومتی نیست را به کار می‌گیرند، می‌گوید: عناصر قدرت شامل شرکت‌های اقتصادی بزرگ نیز هست. هر آنچه درون سرزمین‌ها موجب اقتدار است به بازوهای بین‌المللی تبدیل شدند و تاثیر گذارند و در نتیجه اگر کشوری فکر کند صرفاً با قدرت نظامی خودش می‌تواند همه چیز را حل و فصل کند، پیش رود و از تکیه بر اقتصاد، ارتباط گسترده با دیگران، توجه به افکار عمومی دنیا، بی‌نیاز است، غلط است. با توجه به همه این توضیحات آیا جمهوری اسلامی توانسته از همه این عناصر بهره لازم را بگیرد یا خیر، اگر خیر باید در سیاست‌های خود تجدید نظر کند. اگر پاسخ بله است، چقدر خوب ‌که توانسته به خوبی از همه این عناصر استفاده کند.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی خاطر نشان می‌کند: اینکه ما اقتصاد قوی در دنیای ژئوالکونومیک داشته باشیم. در میان کشورهایی که دارای قدرت اقتصادی بالایی هستند و ژئوپلتیک را در کنار دیگر قدرت‌های خود قوی‌تر کرده‌اند. آیا ما از چنان قدرت اقتصادی برخوردار هستیم که بتوانیم دیگران را هم تحت تاثیر قرار دهیم؟ تحریم کنیم و یا آنها را به تحریم تهدید کنیم یا خیر؟ اگر خیر گفت‌وگو و استفاده از ابزار بیشتر یک تهدید است تا آنکه واقعیت داشته باشد.

ساداتیان در رابطه با تحدید به تحریم توسط ایران و ایجاد این سوال که ایران تحریم را موضوعی غیر انسانی می‌داند، می‌گوید: جمهوری اسلامی معتقد است که بیشتر آرمان‌گرا است و واقع‌گرایی نمی‌کند، جنبه‌های اخلاقی‌ را هم رعایت می‌کند اما در دنیای امروز کشورها بیشتر بر واقعیت تکیه دارند و به منافع ملی خودشان را برتر از جنبه‌های اخلاقی نسبت به دیگران می‌دانند. هیچ منافع دائمی و یا تهدید دائمی مطرح نیست! بلکه متناسب با شرایط روز خودشان را تطبیق می‌دهند و اینکه جمهوری اسلامی چقدر می‌تواند بیانات خود را محقق کند، مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

وی که از امضاء کنندگان بیانیه سفرای پیشین ایران است، عنوان می‌کند: سفرای امضاء کننده این بیانیه با دلسوزی متنی را امضاء کردند که در آن درخواست رابطه با دنیا و اصلاح سیاست خارجی را داشتند که بر مسائل داخلی اثر گذار است هر چند سیاست خارجی دنباله سیاست داخلی است. امضاء کنندگان این بیانیه معتقدند، تعامل با دنیا موجب بهبودی وضعیت زندگی مردم ایران خواهد شد و این امر را موجب بازگرداندن اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی دانستند. در حال حاضر با مهاجرت‌های زیاد، ناامیدی‌ها و سرخوردگی‌ها در داخل کشور در کنار رانت‌ها و ... در کشور مواجهیم که همه این موارد به منافع ملی زیان می‌رساند و لازم است نسبت به سیاست‌های داخلی و خارجی تجدید نظر کنیم. تعدادی از سفرای دلسوزانه توصیه‌هایی را برای بهبود فضای سیاسی کشور ارائه کردند.

 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران گروگانگیری مرد ثروتمند افغانستانی در تهران
حالی که متهم راز گروگانگیری میلیاردی را برملا کرده و پلیس در جست‌وجوی گروگان بود، مرد تاجر که از سوی همدستان متهم رها شده بود، نزد پلیس رفت و راز ربودنش را فاش کرد.
راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو راهکاری برای ترمیم کدر شدن چراغ‌های خودرو
کدر شدن چراغ‌های خودرو یکی از عواملی است که باعث کاهش نوردهی می‌شود. چه دلایل و راهکار‌هایی برای پیشگیری از کدر شدن چراغ‌ها وجود دارند؟
آیا شما انسانی جذاب هستید؟ آیا شما انسانی جذاب هستید؟
آیا تا به حال کسی را دیده‌اید که به شما خیره شده باشد و از خود بپرسید: «دارد به چه چیزی نگاه می‌کند؟» حقیقت این است که بسیاری از ما دقیقا نمی‌دانیم چقدر در نظر دیگران جذاب هستیم. ما عادت داریم روی اشکالاتمان تمرکز کنیم و از نکات کوچکی که ممکن است به ما گوشزد کند که جذاب‌تر از آن چیزی هستیم که فکر می‌کنیم، غافل شویم. نتیجه یک تحقیق که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه «مرز‌ها در روانشناسی» منتشر شد، نشان داد که جذابیت یک تجربه چندحسی است.
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر