کد خبر: ۶۸۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵

سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟

کارشناسان هشدار می‌دهند سیاست‌های متناقض غرب در برابر فناوری‌های سبز چین، روند جهانی کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کند و همکاری اقلیمی را تضعیف کرده است.
سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟

به گزارش مخاطب۲۴، در حالی‌که جهان با سرعت به سمت گذار سبز و مقابله با بحران تغییرات اقلیمی حرکت می‌کند، سیاست‌های دوگانه کشور‌های غربی در برابر رشد فناوری‌های سبز چین به مانعی جدی در مسیر همکاری جهانی تبدیل شده است.

کارشناسان می‌گویند غرب که خود را رهبر تاریخی مبارزه با تغییرات اقلیمی و حامی مالی توسعه انرژی پاک در کشور‌های در حال توسعه معرفی می‌کند، امروز در برابر رشد برق‌آسای پکن در تولید خودرو‌های برقی، باتری‌های لیتیومی و مواد انرژی پاک، سیاستی دوگانه و متناقض در پیش گرفته است.

به باور تحلیل‌گران، از یک‌سو کشور‌های غربی نگران‌اند که فناوری‌های سبز چین سلطه آنها بر بازار جهانی انرژی و صنعت را تهدید کند و از سوی دیگر، نمی‌توانند بپذیرند که یک قدرت غیرغربی نقش محوری در هدایت گذار سبز جهانی داشته باشد.

بیشتر بخوانید

این وضعیت باعث شده غرب از چین بخواهد مسئولیت بیشتری در کاهش آلاینده‌ها و حفظ محیط زیست جهانی بر عهده گیرد، اما هم‌زمان تلاش کند نفوذ صنعتی و فناورانه پکن را محدود سازد. چنین تناقضی نه تنها اعتماد جهانی را تضعیف کرده، بلکه روند دستیابی به اهداف توافق پاریس و تعهدات اقلیمی را نیز به تعویق انداخته است.

ناظران معتقدند رقابت ژئوپلیتیکی بر سر فناوری‌های سبز، به‌ویژه در زمینه خودرو‌های برقی و انرژی پاک، جایگزین همکاری اقلیمی شده و نتیجه آن، کند شدن روند جهانی کاهش گاز‌های گلخانه‌ای و تضعیف همبستگی بین‌المللی در برابر بحران اقلیم است.

تحلیل‌ها نشان می‌دهد که تمرکز غرب بر مهار چین به‌جای هم‌افزایی با آن، نه تنها منافع زیست‌محیطی بلکه امنیت انرژی آینده جهان را نیز تهدید می‌کند. به گفته کارشناسان، تنها از مسیر همکاری و تقسیم مسئولیت میان قدرت‌های بزرگ می‌توان به هدف «زمین پاک‌تر» دست یافت.

برچسب ها: تغییرات اقلیمی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت