کد خبر: ۳۰۹۹۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
استانی که حتی از استان‌های شمالی جنگل بیشتری دارد؛

حضور سیستان و بلوچستان در بین ۵ استان با بیشترین اراضی جنگلی + اینفوگرافیک

بررسی همشهری از وسعت اراضی جنگلی و بیابانی ۱۰ استان صدرنشین، نتایج غافلگیرکننده‌ای در بر داشت. براین اساس، «فارس» صدر نشین استان‌های کشور در برخورداری از اراضی جنگلی است و سیستان و بلوچستان هم تنها استانی است که هم اراضی وسیع جنگلی و هم اراضی گسترده بیابانی دارد.
حضور سیستان و بلوچستان در بین ۵ استان با بیشترین اراضی جنگلی + اینفوگرافیک

مخاطب 24- سال‌هاست جنگل‌های ایران با تهدیدات زیادی روبه‌رو هستند. طبق آمار رسمی تنها در یک بازه زمانی ۱۶ساله (۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹) بیش از ۱.۵میلیون هکتار از مساحت جنگل‌های کشور کاسته شده‌است؛ درحالی‌که تغییرات اقلیمی، خشکی آب و هوا، کاهش بارش، ریزگردها، آفت‌ها و امراض از دلایل از بین رفتن درختان و پوشش گیاهان به‌حساب می‌آیند، اما عوامل انسانی همچون قطع بی‌رویه درختان برای صنایع چوب، تولید زغال، آتش‌سوزی، ویلاسازی و... هم نقش زیادی در کاهش مساحت جنگل‌های کشور داشته است.

به‌گفته هادی کیادلیری، رئیس انجمن جنگلبانی ایران، روزانه ۵۰۰هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور به‌دلیل شرایط آب و هوایی و همچنین عوامل انسانی از بین می‌روند. به این ترتیب در ایران سالانه معادل ۹۹هزارو۵۶ هکتار از سطح جنگل‌های طبیعی کاسته می‌شود که سهم هر روز حدود ۲۷۱هکتار است.اجرای طرح کاشت یک‌میلیارد درخت که سال گذشته از سوی سازمان منابع طبیعی کشور مطرح شد، به‌زودی آغاز می‌شود و قرار است سالانه ۲۵۰میلیون اصله نهال در سراسر کشور کاشته شود؛ طرحی که با وجود انتقاد برخی کارشناسان، همراهان زیادی هم دارد که معتقدند این طرح نتایج خوبی در بر دارد.

در حال حاضر براساس آخرین آمار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، مساحت جنگل‌ها در کشور ۱۳.۴ میلیون هکتار است و بیش از ۸۰میلیون هکتار از مساحت کشور را مراتع و ۳۰میلیون هکتار را بیابان‌ها تشکیل می‌دهند. همشهری با بررسی مساحت اراضی جنگلی و بیابان‌های کشور، ۵استان با بیشترین مساحت اراضی جنگلی و ۵استان صدرنشین در مساحت اراضی بیابانی را معرفی می‌کند.

استانی که حتی از استان‌های شمالی جنگل بیشتری دارد | حضور غافلگیرکننده سیستان و بلوچستان در بین ۵ استان با بیشترین اراضی جنگلی + اینفوگرافیک

 

منبع: همشهری آنلاین

برچسب ها: تغییرات اقلیمی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر