کد خبر: ۶۶۴۷۹
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱

ترامپ هزینه ۱۰۰هزار دلاری برای ویزای H-1B وضع کرد

ترامپ با دستور جدید مهاجرتی، هزینه سنگین برای ویزای کاری H-1B تعیین و مسیر ویژه «کارت طلایی» را برای مهاجران ثروتمند معرفی کرد.
ترامپ هزینه ۱۰۰هزار دلاری برای ویزای H-1B وضع کرد

مخاطب ۲۴، به گزارش سی ان ان، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه با امضای یک دستور اجرایی، هزینه‌ای معادل ۱۰۰ هزار دلار برای درخواست ویزای H-۱B تعیین کرد، اقدامی با هدف محدود کردن آنچه دولت او «استفاده بیش از حد از این برنامه» می‌نامد.

ترامپ در دفتر بیضی‌شکل (کاخ سفید) گفت:

«ما به کارگران عالی نیاز داریم و این اقدام عملاً تضمین می‌کند که چنین اتفاقی بیفتد.»

مقام‌ها توضیح دادند که این اقدام شرکت‌ها را به استخدام نیروی کار آمریکایی ترغیب می‌کند، در عین حال که مسیر جذب نیروی کار خارجی متخصص را باز نگه می‌دارد.

طبق این فرمان، ورود تحت برنامه H-۱B تنها در صورت پرداخت هزینه مجاز خواهد بود.

در دستوری جداگانه، ترامپ همچنین مسیر جدیدی موسوم به «کارت طلایی» برای مهاجرت ایجاد کرد که به گفته او صدور سریع‌تر ویزا برای برخی مهاجران را در ازای پرداخت هزینه هنگفت ممکن می‌سازد. بر اساس این سیاست، اتباع خارجی در صورت پرداخت یک میلیون دلار می‌توانند ویزای سریع دریافت کنند، و شرکت‌ها نیز می‌توانند با پرداخت دو میلیون دلار این روند را برای کارکنان خارجی خود تسریع کنند.

این اقدامات تازه‌ترین تلاش‌های دولت برای سخت‌گیری در حوزه مهاجرت و اعمال محدودیت‌های جدید بر انواع خاصی از ورود خارجی‌ها به آمریکا به شمار می‌رود؛ اقداماتی که می‌تواند صنایع متکی بر نیروی کار H-۱B را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد.

ویزای H-۱B یک ویزای کاری است که اعتبار آن سه سال است و امکان تمدید برای سه سال دیگر را دارد. اقتصاددانان می‌گویند این برنامه به شرکت‌های آمریکایی کمک می‌کند رقابت‌پذیری خود را حفظ کرده و کسب‌وکارشان را توسعه دهند، که در نهایت به ایجاد شغل بیشتر در داخل آمریکا منجر می‌شود.

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی، به خبرنگاران گفت که دولت پس از رایزنی با شرکت‌ها، رقم ۱۰۰ هزار دلار در سال به‌علاوه هزینه‌های بررسی را تعیین کرده است. او افزود که ساختار پرداخت هنوز در حال بررسی است؛ اینکه آیا ۳۰۰ هزار دلار به‌طور یک‌جا برای سه سال دریافت شود یا ۱۰۰ هزار دلار به‌صورت سالانه.

موضع ترامپ درباره برنامه H-۱B متغیر بوده و در میان حامیان او نیز اختلاف‌برانگیز است. او در دوره اول ریاست‌جمهوری دسترسی به ویزا‌های کاری خارجی را محدود کرد و بار‌ها برنامه H-۱B را هدف انتقاد قرار داد، اما در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ از اعطای وضعیت قانونی به برخی فارغ‌التحصیلان خارجی دانشگاه‌های آمریکا سخن گفت.

ترامپ سال گذشته نیز از این برنامه دفاع کرد و در مصاحبه‌ای گفت: «من همیشه طرفدار این ویزا‌ها بوده‌ام. به همین دلیل است که وجود دارند.»

اظهارات او پس از آن مطرح شد که کارآفرینان ایلان ماسک و ویوک راماسوامی — که ترامپ ابتدا آنها را برای وزارت جدید کارآمدی دولت برگزیده بود — از برنامه H-۱B دفاع کردند، اقدامی که با انتقاد شدید بخشی از حامیان سرسخت او مواجه شد.

هر سال ۶۵ هزار ویزای H-۱B صادر می‌شود، به‌علاوه ۲۰ هزار ویزا مخصوص دارندگان مدارک عالی از دانشگاه‌های آمریکا. تقاضا معمولاً بیش از ظرفیت است و همین باعث برگزاری قرعه‌کشی می‌شود.

بسیاری از شرکت‌ها برای تأمین نیروی کار خود از این ویزا استفاده می‌کنند، اما بیشترین وابستگی به این برنامه در بخش فناوری است. شرکت‌های بزرگ و کوچک فناوری می‌گویند برای جذب استعداد‌های آموزش‌دیده‌ای که در داخل آمریکا پیدا نمی‌شوند به H-۱B نیاز دارند.

ترامپ پیش‌تر به این برنامه به‌عنوان بخشی از پلتفرم «اولویت دادن به کارگران آمریکایی» حمله کرده بود. او در کارزار ۲۰۱۶ شرکت‌های آمریکایی را متهم کرد که از H-۱B برای جایگزینی کارگران داخلی با نیروی ارزان‌تر خارجی استفاده می‌کنند.

در سال ۲۰۲۵، او چندین بار دسترسی به ویزای H-۱B را محدود کرد که بخشی از تلاش دولتش برای کاهش مهاجرت قانونی و واکنش به شرایط اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا بود.

برنامه موسوم به «کارت طلایی» نیز با هدف تغییر رویکرد آمریکا نسبت به کارگران خارجی طراحی شده است؛ تمرکز بر جذب کارآفرینان و افراد با درآمد بالا. این طرح به ابتکار لوتنیک معرفی شد و بر اساس آن، اتباع خارجی می‌توانند با پرداخت یک میلیون دلار، یا کارفرمایانشان با دو میلیون دلار، سریع‌تر وارد آمریکا شوند.

لوتنیک در دفتر بیضی روند گرین‌کارت موجود را نقد کرد و گفت این روند باعث می‌شود آمریکا «پایین‌ترین بخش نیروی کار جهانی» را جذب کند. او افزود: «ما تنها افراد فوق‌العاده و در بالاترین سطح را خواهیم پذیرفت.»

منبع: سی ان ان

برچسب ها: ترامپ
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
رسمی+ حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ اعلام شد رسمی+ حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ اعلام شد
افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان را به صورت پلکانی معکوس و در بازه ۲۱ تا ۴۳ درصد به همراه اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی برای بازنشستگان، تصویب کردند.
برگزیده
دیدار عراقچی و گروسی + جزئیات دیدار عراقچی و گروسی + جزئیات
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران خبر داده و نوشت: «به تازگی مذاکرات فنی جامعی را با وزیر امور خارجه ایران که در تدارکات مذاکرات مهمی برای روز سه‌شنبه در ژنو است، داشتم.»
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.