کد خبر: ۶۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۶

برای دُز چهارم چه واکسنی بزنیم؟

مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان این که ایمنی بیشتر افراد جامعه حاصل واکسیناسیون و ایمنی طبیعی است، گفت: برای دوز یادآور توصیه به مصرف واکسن‌هایی بر پایه پروتئین نوترکیب است.
برای دُز چهارم چه واکسنی بزنیم؟

به گزارش مخاطب۲۴ _ ۸۰ درصد سبد واکسیناسیون در ایران سهم سینوفارم است و بیشتر افراد در ایران واکسن سینوفارم زده‌اند که واکسن غیرفعال است، تحقیقات نشان می‌دهد دوز بوستر اگر واکسن متفاوت نوترکیب باشد؛ چه واکسن پروتئینی یا نوترکیبی، ایمنی بیشتری ایجاد می‌کند. واکسن‌های پاستوکووک، اسپایکوژن و کوورازی، واکسن‌های پروتئینی هستند که برای دوز چهارم توصیه می‌شوند. چنانچه این واکسن‌ها در دسترس نبودند پیشنهاد متخصصان تزریق واکسن آسترازنکاست و اگر هیچ‌کدام از این واکسن‌ها در دسترس نبودند پیشنهاد می‌شود واکسن مشابه ۳ دوز قبلی تزریق شود.

برای دُز چهارم چه واکسنی بزنیم؟

دکتر سید رضا بنی هاشمی، عضو هیئت علمی موسسه رازی درباره این که آیا واکسن‌های استفاده شده در ایران موجب ایمنی کنونی شده یا هزینه‌های بیشتری را بابت این ایمنی پرداخت کرده‌ایم؟ به خبرنگار همشهری آنلاین گفت: با توجه به آمار مجله لنست درباره تعداد افراد درگیر به ویروس کرونا و مقدار مرگ و میر ناشی از آن می‌توان گفت علت مصونیتی که هم اکنون در کشور شاهد آن هستیم، پدیده ایمنی ترکیبی (hybrid Immunity) است.

 

او با بیان این که بیشترین واکسن‌های تزریق شده در ایران، واکسن‌های ویروس غیر فعال بود که از نظر ایمنی زایی و اثربخشی نمی‌توانست به تنهایی باعث افزایش چنین سطح ایمنی شود تاکید کرد: ابتلای شمار زیادی از مردم به ویروس کرونا عامل دیگر آرام شدن موقتی این ویروس در کشور بوده است.

بنی هاشمی با اشاره به این که ایمنی ترکیبی با گذشت بیش از ۶ ماه ضعیف شده و برای واریانت‌های جدید کارایی مطلوبی ندارد، تاکید کرد: واریانت‌های اومیکرون که به احتمال بسیار زیاد به دلیل رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی و تردد‌های مرزی، به داخل کشور منتقل می‌شود احتمالا از واریانت BA ۴ و یا BA ۵ باشد که توانایی سرایت فوق العاده‌ای دارد، اگرچه شاید این واریانت‌ها به مرگ و میر و بستری‌های طولانی منجر نشوند، اما از خصوصیات آنها، ایجاد عوارض طولانی مدت به ویژه مشکلات ذهنی است.

پژوهشگر حوزه ایمونولوژی و واکسن موسسه رازی، افراد واکسن نزده را در معرض بیشترین خطر ابتلا به واریانت‌های جدید عنوان کرد و گفت: پس از گذشت بیش از ۲ سال از شیوع پاندمی کرونا، سیستم ایمنی همچون سال ۹۸ دست و پا بسته نیست و می‌تواند با کمک حافظه قبلی مقابل این ویروس به خوبی مقابله کند؛ به همین دلیل کسانی که هیچ دوزی از واکسن دریافت نکرده اند خصوصیت ذکر شده را ندارند و در معرض خطر جدی خواهند بود.

بنی هاشمی با بیان این که اگر فردی از سطح بالای ایمنی‌زایی برخوردار باشد می‌تواند این پیک را با کمترین عوارض پشت سر گذارد، محقق شدن این شرایط را دریافت دوز‌های یادآور عنوان کرد و گفت: برای شارژ سیستم ایمنی و با توجه به عفونت‌های مختلف در دوران کرونا و افزایش عوامل التهابی باید در انتخاب نوع واکسن بسیار دقت کرد. ایمنی ایجاد شده بیشتر افراد جامعه ایمنی ترکیبی است که حاصل برخورد با پیکره کامل ویروس و واکسن‌هایی است که از جرم کامل ویروس و یا وکتور‌های ویروسی استفاده شده است. به همین علت برای دوز یادآور توصیه به مصرف پلتفرم پروتئین نوترکیب است.

مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی، در پاسخ به این سوال که آیا باید منتظر نسل‌های جدید واکسن برای زیر واریانت‌های اومیکرون باشیم، بیان کرد: سرعت انتشار ویروس و تجربه سیستم بهداشتی کشور نشان می‌دهد تا مطالعات این واریانت انجام شود و مطالعات واکسن جدید پایان یابد، به صورت طبیعی با واریانت جدید مواجه خواهیم شد. به همین دلیل توصیه می‌شود که با همین واکسن‌های موجود و تزریق دوز‌های یادآور، آمادگی سیستم ایمنی به حداکثر میزان ممکن رسانده شود. بهتر است مردم در دریافت دوز یادآور با واکسن‌های مناسب تاخیر نداشته باشند چرا که کادر بهداشت و درمان به دلیل ناملایمات دوران کرونا توانایی روحی و جسمی سابق را ندارند و جامعه هم بیش از این نمی‌تواند در پاندمی کرونا قربانی بدهد.

منبع: همشهری آنلاین 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
برگزیده
روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری
۱۱ سپتامبر روز جهانی بی‌خبری خوش خبری است.؟  می‌گویند امروز روز جهانی"No  news is good news"  است. به زبان خودمانی همان ضرب المثل معروف فارسی که می‌گوید بی خبری خوش خبری است
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
صفحه خبر بالای تصاویر