کد خبر: ۶۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۶

برای دُز چهارم چه واکسنی بزنیم؟

مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان این که ایمنی بیشتر افراد جامعه حاصل واکسیناسیون و ایمنی طبیعی است، گفت: برای دوز یادآور توصیه به مصرف واکسن‌هایی بر پایه پروتئین نوترکیب است.
برای دُز چهارم چه واکسنی بزنیم؟

به گزارش مخاطب۲۴ _ ۸۰ درصد سبد واکسیناسیون در ایران سهم سینوفارم است و بیشتر افراد در ایران واکسن سینوفارم زده‌اند که واکسن غیرفعال است، تحقیقات نشان می‌دهد دوز بوستر اگر واکسن متفاوت نوترکیب باشد؛ چه واکسن پروتئینی یا نوترکیبی، ایمنی بیشتری ایجاد می‌کند. واکسن‌های پاستوکووک، اسپایکوژن و کوورازی، واکسن‌های پروتئینی هستند که برای دوز چهارم توصیه می‌شوند. چنانچه این واکسن‌ها در دسترس نبودند پیشنهاد متخصصان تزریق واکسن آسترازنکاست و اگر هیچ‌کدام از این واکسن‌ها در دسترس نبودند پیشنهاد می‌شود واکسن مشابه ۳ دوز قبلی تزریق شود.

برای دُز چهارم چه واکسنی بزنیم؟

دکتر سید رضا بنی هاشمی، عضو هیئت علمی موسسه رازی درباره این که آیا واکسن‌های استفاده شده در ایران موجب ایمنی کنونی شده یا هزینه‌های بیشتری را بابت این ایمنی پرداخت کرده‌ایم؟ به خبرنگار همشهری آنلاین گفت: با توجه به آمار مجله لنست درباره تعداد افراد درگیر به ویروس کرونا و مقدار مرگ و میر ناشی از آن می‌توان گفت علت مصونیتی که هم اکنون در کشور شاهد آن هستیم، پدیده ایمنی ترکیبی (hybrid Immunity) است.

 

او با بیان این که بیشترین واکسن‌های تزریق شده در ایران، واکسن‌های ویروس غیر فعال بود که از نظر ایمنی زایی و اثربخشی نمی‌توانست به تنهایی باعث افزایش چنین سطح ایمنی شود تاکید کرد: ابتلای شمار زیادی از مردم به ویروس کرونا عامل دیگر آرام شدن موقتی این ویروس در کشور بوده است.

بنی هاشمی با اشاره به این که ایمنی ترکیبی با گذشت بیش از ۶ ماه ضعیف شده و برای واریانت‌های جدید کارایی مطلوبی ندارد، تاکید کرد: واریانت‌های اومیکرون که به احتمال بسیار زیاد به دلیل رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی و تردد‌های مرزی، به داخل کشور منتقل می‌شود احتمالا از واریانت BA ۴ و یا BA ۵ باشد که توانایی سرایت فوق العاده‌ای دارد، اگرچه شاید این واریانت‌ها به مرگ و میر و بستری‌های طولانی منجر نشوند، اما از خصوصیات آنها، ایجاد عوارض طولانی مدت به ویژه مشکلات ذهنی است.

پژوهشگر حوزه ایمونولوژی و واکسن موسسه رازی، افراد واکسن نزده را در معرض بیشترین خطر ابتلا به واریانت‌های جدید عنوان کرد و گفت: پس از گذشت بیش از ۲ سال از شیوع پاندمی کرونا، سیستم ایمنی همچون سال ۹۸ دست و پا بسته نیست و می‌تواند با کمک حافظه قبلی مقابل این ویروس به خوبی مقابله کند؛ به همین دلیل کسانی که هیچ دوزی از واکسن دریافت نکرده اند خصوصیت ذکر شده را ندارند و در معرض خطر جدی خواهند بود.

بنی هاشمی با بیان این که اگر فردی از سطح بالای ایمنی‌زایی برخوردار باشد می‌تواند این پیک را با کمترین عوارض پشت سر گذارد، محقق شدن این شرایط را دریافت دوز‌های یادآور عنوان کرد و گفت: برای شارژ سیستم ایمنی و با توجه به عفونت‌های مختلف در دوران کرونا و افزایش عوامل التهابی باید در انتخاب نوع واکسن بسیار دقت کرد. ایمنی ایجاد شده بیشتر افراد جامعه ایمنی ترکیبی است که حاصل برخورد با پیکره کامل ویروس و واکسن‌هایی است که از جرم کامل ویروس و یا وکتور‌های ویروسی استفاده شده است. به همین علت برای دوز یادآور توصیه به مصرف پلتفرم پروتئین نوترکیب است.

مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی، در پاسخ به این سوال که آیا باید منتظر نسل‌های جدید واکسن برای زیر واریانت‌های اومیکرون باشیم، بیان کرد: سرعت انتشار ویروس و تجربه سیستم بهداشتی کشور نشان می‌دهد تا مطالعات این واریانت انجام شود و مطالعات واکسن جدید پایان یابد، به صورت طبیعی با واریانت جدید مواجه خواهیم شد. به همین دلیل توصیه می‌شود که با همین واکسن‌های موجود و تزریق دوز‌های یادآور، آمادگی سیستم ایمنی به حداکثر میزان ممکن رسانده شود. بهتر است مردم در دریافت دوز یادآور با واکسن‌های مناسب تاخیر نداشته باشند چرا که کادر بهداشت و درمان به دلیل ناملایمات دوران کرونا توانایی روحی و جسمی سابق را ندارند و جامعه هم بیش از این نمی‌تواند در پاندمی کرونا قربانی بدهد.

منبع: همشهری آنلاین 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر