به گزارش مخاطب۲۴ _ کیومرث مرادی کارگردان نمایش هایی، چون مرغ دریایی من، دیر راهبان، نامههای عاشقانه خاورمیانه، سیمرغ، شهر بدون آسمان، رویای نیمه شب پاییز، الکترا، رومئو و ژولیت، مرگ و شاعر، ژولیوس سزار به روایت کابوس، شکلک، خواب در فنجان خالی، رازها و دروغ ها، صبح طلوع میکند است.
او که موفق به دریافت جایزه از جشنواره تئاتر بین الملل فجر برای عاشقانههای خاورمیانه، جایزه بهترین نمایش خارجی در دهمین جشنواره تئاتر ملی دانشگاه تئاتر دهلی نو برای اجرای نمایش مرگ و شاعر، جایزه بهترین نمایش خارجی در نهمین جشنواره تئاتر ملی دانشگاه تئاتر دهلی نو برای اجرای نمایش "ژولیوس سزار به روایت کابوس"، جایزه بهترین نمایش خارجی در ششمین جشنواره تئاتر ملی دانشگاه تئاتر دهلی نو برای اجرای نمایش "شکلک"، جایزه بهترین کارگردانی برای اجرای نمایش " خواب در فنجان خالی" از جشنواره بین المللی تئاتر فجر در سال، دیپلم افتخار برای اجرای نمایش "افسون معبد سوخته در جشنواره بین المللی رقص و تئاتر کاتاک در هندوستان، جایزه سوم بهترین کارگردانی برای اجرای نمایش "افسون معبد سوخته" در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، جایزه بهترین کارگردانی از نگاه منتقدان تئاتر برای اجرای نمایش هشتمین سفر سندباد در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، جایزه سوم بهترین کارگردانی برای اجرای نمایش "عزیزمایی" در جشنواره تئاتر دفاع مقدس، جایزه سوم بهترین کارگردانی برای اجرای نمایش "صبح طلوع میکند" در جشنواره تئاتر گلریزان بوده معتقد است: معتقد است نمایشنامه مانش اثر نمایشی متفاوتی است که پیرامون مبحث مهاجرت به روی صحنه خواهد رفت.
گوید: این نمایش روایت تلخیهای مهاجرت است وبانگاهی نقادانه به نوع و شرایط زندگی سه شخص مهاجر که برای ادامه گذران روزگار به اقصی نقاط مختلف مهاجرت کرده اند سعی دارد مخاطب را از مخاطرات و معایب ترک وطن صرفا برای داشتن زندگی بهتر آگاه سازد.
کیومرث مرادی کارگردان نمایش "مانش" گفت: این نمایش بر اساس نمایشنامه "اهالی کاله" نوشتهای از پیام لاریان با نگاهی به زندگی مهاجران کاله (شهری در فرانسه) را روایت میکند.
مرادی افزود: ما مشکلات زیادی از لحاظ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی داریم، ولی وقتی نمایش را ببینید به تلخی شرایط انسانهای مهاجر از افغانستان، اندونزی و روسیه پی میبرید. من از طرف دانشگاه با کمپ پناهندهها آشنا شدم و قصههای زیادی از این آدمها میدانم. مهاجرت داستان تلخ ما و همه دنیاست. جهان باید حالش خوب شود.
او افزود: نمایشنامه "اهالی کاله"بر اساس واقعیتی است که در سال ۲۰۱۶ در شهر کاله فرانسه با درگیری پلیس فرانسه به کمپ مهاجران سوریه، اندونزی و افغانستان رخ داد که با توجه به واقعیت قصه از کاراکتر یا شخصیت ایرانی در این اثر استفاده نشده است.
مرادی درباره انتخاب بازیگران ادامه داد: من کارهایم را با حضور بازیگرانم چیدمان میکنم و شانس خوب من است که بازیگران با سه نقش کاملاً متفاوت در این اثر حضور خواهند داشت و همیشه این چالش را برای بازیگر و تماشاگر ایجاد میکنم که آدمهای تکراری در نقشهای تکراری در کار هایم نباشند.
این کارگردان با اشاره به اینکه "مانش" در حوزه مهاجرت سومین اثر نمایشی اوست، گفت: نمایشهای "شهر بدون آسمان" در بخش آف جشنواره آوینیون فرانسه در سال ۲۰۱۰ اجرا شد و بعدها در آمریکا با بازیگران مهاجر روی صحنه رفت.
او افزود: نمایش "نمایشنامههای عاشقانه" برای اولین بار در آمریکا و جشنواره فرهنگی ایتالیا زیر نظر یوجینیو باربا در سال ۲۰۱۹ اجرا شد و در دو سالن متفاوت در ایران به روی صحنه رفت و هم اکنون نمایش "مانش" سومین اثر من در حوزه مهاجرت نوشته شده که از جمعه ۱۷ تیرماه در پردیس شهرزاد اجرا میشود.
وی گفت: عنصر مهاجرت مهم است. چرا که انسان از بودن در جایی که هست، خوشحال نبوده و یک موضوع جهانی و امروزی در تئاتر جهان است. امروزه بخشی از جهان در حوزه اقتصادی و سیاسی ناآرام است و همه مردم دنیا به دنبال آرامش هستند، در مهاجرت برخی به آنچه میخواهند، میرسند، از طرفی عدهای دیگر به آرزوی خود نمیرسد و خیلیها در این راه تباه میشوند که این تباهی قصه مهمی است.
او افزود: نمایش "مانش" اصلا تجاری نبوده و قصه بسیار پیچیدهای دارد و شبیه تئاترهایی که در حال حاضر مد شده نیست. این نمایش سعی دارد با نگاه و قصه مستقل به روی صحنه رود.
نازنین کریمی بازیگر نمایش "مانش" گفت: با بازی در نمایش "مانش" فکر میکنم به لحاظ بازیگری اتفاق جدیدی در بازیگری من به شمار میآید. اولین باری که متن را خواندم، از ایفای چنین نقشی ترسیدم، اما آقای مرادی کارگردان با قوت قلبی که به من دادند نیز سعی کردند من را در پیشبرد این نقش به سمت جلو هدایت کنند.
کریمی با اشاره به نقش لاویا در نمایش مانش بیان کرد:
من هم به مهاجرت فکر میکنم، اما به فاصله ۲۴ ساعت فراموش میکنم. مهاجرت بخش سخت و غمانگیز زندگی انسانهاست، بنابراین مخاطب با دیدن این نمایش با دنیای جدیدی از مهاجرت روبرو میشود.
مهدی حسینینیا بازیگر دیگر این نمایش گفت: همیشه برایم این نکته مهم است که یک اثر نمایشی حرفی برای گفتن داشته باشد تا مخاطب با دیدن آن نمایش و هنگام ترک سالن به آن فکر کند و خوشحالم که با "مانش" یک برگشت خوب به تئاتر داشته باشم.
محمد قدس مجری طرح نمایش "مانش" پیرامون بهای بلیت این اثر گفت: من تهیهکننده و مجری طرح تئاترهای تجاری زیادی بودهام و با توجه به هزینهای که این اجراها دارند هزینه بلیت بالا در نظر گرفته میشد، ولی برای این نمایش با توجه به حمایت موسسه دی سعی کردیم تا تخفیف در نظر گرفته شود و جز چند ردیف صندلی بقیه با قیمتهای مناسبتری در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت و ناگفته نماند برای دانشجویان هم، ردیف دانشجویی با قیمت مناسب در نظر گرفتیم.
وی در ادامه افزود: با طراحی کیومرث مرادی کارگردان این نمایش، نام این نمایشنامه و رویکرد آن تغییر کرده و از نظر اجرایی و فنی نیز سالن شهرزاد برای اجرا انتخاب شد.
گفتنی است: نشست خبری نمایش "مانش" به کارگردانی کیومرث مرادی عصر دیروز چهارشنبه ۱۵ تیرماه با حضور نازنین کریمی و مهدی حسینینیا بازیگر، کیومرث مرادی کارگردان، محمد قدس مجری طرح و فرشاد فزونی آهنگساز این اثر در کافه پردیس تئاتر شهرزاد برگزار شد.