کد خبر: ۶۴۹۷۲
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۹

معاون گروسی یه ایران می‌آید؟

«سفر معاون مدیر کل آژانس به تهران در دستور کار است و احتمالا طی چند هفته آینده انجام خواهد شد. هدف از این سفر، رایزنی جهت تنظیم شیوه نامه جدید برای همکاری ایران-آژانس است و هیچ برنامه‌ای برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای که در جریان حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند در دستور کار قرار ندارد.»
معاون گروسی یه ایران می‌آید؟

مخاطب ۲۴- «اسماعیل بقائی» در ابتدای این گفت‌و‌گو ابراز امیدواری کرد که این سه کشور از این فرصت برای جبران رویکرد‌های غیرسازنده قبلی که موجب مخدوش شدن اعتبار و جایگاه مذاکراتی اروپا و تبدیل آن به بازیگر حاشیه‌ای نیز گردیده است، استفاده کنند.

بیشتر بخوانید

تکرار اعتراض ایران نسبت به مواضع اروپا در قبال تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه با ابراز تاسف از مواضع جانبدارانه سه کشور اروپایی در قبال تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران - که عملا این سه کشور را به‌عنوان توجیه‌گران قانون‌شکنی و تجاوز به دنیا معرفی نمود - تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر نسبت به چنین موضع‌گیری‌های ناشایستی اعتراض کرده و قطعا در نشست امروز (جمعه ۳ مرداد ماه) نیز مراتب اعتراض ایران در این خصوص به طرف‌های اروپایی ابلاغ خواهد گردید و از آنها توضیح خواسته خواهد شد.

تروئیکای اروپایی صلاحیت حقوقی برای استفاده از سازوکار‌های برجام را ندارند

بقائی در پاسخ به سوال دیگری راجع به تهدید مکرر کشور‌های اروپایی مبنی بر استفاده از سازوکار موسوم به «پس‌گشت» (اسنپ بک)، گفت: هیچ توجیهی برای عدم خروج موضوع هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت در موعد مقرر وجود ندارد. ضمن اینکه سه کشور اروپایی اساسا به دلیل مواضع و عملکرد‌های خود در قبال تعهداتشان در برجام، هیچ اهلیت و حقی برای توسل به چنین ساز و کاری ندارند.

به عبارت دیگر سه کشور اروپایی به دلیل نقض مستمر تعهدات خود طبق برجام و موضع‌گیری حمایتی از حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران - که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و تعرض به موضوع اصلی آن یعنی "تایید برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به‌شمول غنی‌سازی بود- آگاهانه جایگاه خود به‌عنوان "مشارکت‌کننده برجام" را مخدوش کرده‌اند و لذا دیگر صلاحیت حقوقی برای استفاده از -یا حتی تمدید- سازوکار‌های برجامی که خود ناقض آن هستند ندارند.

اقدامات جبرانی ایران در واکنش به نقض عهد آمریکا و سه کشور اروپایی بوده است

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه افزود: بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت که در سال ۲۰۱۵ به‌موجب برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ لغو شده است، هیچ توجیه یا مبنای حقوقی، اخلاقی و منطقی ندارد چرا که اولا ایران کماکان عضو برجام است و مجموعه اقدامات جبرانی که یک‌سال بعد از خروج آمریکا از برجام اتخاذ کرد نیز به‌موجب برجام و در واکنش به نقض عهد آمریکا و سه کشور اروپایی بوده است. اساسا سه کشور اروپایی که خود مستمرا مرتکب نقض تعهدات خود در قبال ایران شده‌اند صلاحیت قانونی و منطقی برای متهم‌کردن ایران به نقض همان قطعنامه‌ای که خود ناقض آن هستند، ندارند.

رژیم صهیونیستی برای اروپا تعیین تکلیف می‌کند

بقائی با اشاره به فشار رژیم صهیونیستی بر سه کشور اروپایی در این خصوص، گفت: اینکه رژیم صهیونیستی به‌عنوان تنها دارنده سلاح هسته‌ای در منطقه و به‌عنوان بزرگترین دشمن برجام و عامل اصلی خروج یکجانبه آمریکا از این سند، اکنون در صدد تعیین تکلیف برای اروپا و پیچیده‌کردن بیشتر این موضوع باشد، تعجب‌آور نیست، اما سوال این است که آیا این سه کشور حاضرند بیش از این اعتبار خود را قربانی مطامع شرورانه رژیم صهیونیستی نمایند؟ ضمن اینکه همانطور که عرض شد اساسا سه کشور اروپایی در این رابطه فاقد صلاحیت حقوقی هستند.

صحبت‌کردن از تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ را بی‌معنا و بی‌مبنا می‌دانیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی راجع به گزارش اخیر برخی رسانه‌ها مبنی بر احتمال طرح تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ از سوی اروپا گفت: اساسا وقتی اصل موضوع بازگرداندن تحریم‌ها فاقد هرگونه دلیل و وجاهت قانونی و منطقی است و طرف‌های اروپایی به دلیل عملکردشان صلاحیت و مجوز چنین کاری ندارند، صحبت‌کردن از تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ را نیز به‌طور مضاعف بی‌معنا و بی‌مبنا می‌دانیم و با آن مخالفیم.

رژیم صهیونیستی و آمریکا ایمنی و امنیت تاسیسات هسته‌ای ایران را به شدت مخدوش کردند

بقائی در خصوص آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: توقف همکاری ایران با آژانس نتیجه مستقیم اقدامات غیرقانونی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا است که با نقض منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، ضربه مهلکی به رژیم منع اشاعه زده و با حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، ایمنی و امنیت این تاسیسات را به شدت مخدوش کردند. بر این اساس، جامعه جهانی باید ضمن محکوم‌کردن حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، متجاوزان را به‌خاطر این وضعیت پاسخگو و بازخواست نماید.

مبنا و چارچوب تعامل ایران با آژانس، قانون اخیر مصوب مجلس است

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران کماکان عضو معاهده منع اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان است، اما در وضعیت فعلی (پس از حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران) مبنا و چارچوب تعامل ما با آژانس، قانون اخیر مصوب مجلس است که همکاری با آژانس را منوط به کسب مجوز و هماهنگی لازم با شورایعالی امنیت ملی کرده است.

سفر معاون مدیر کل آژانس به تهران در دستور کار است

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد خبر سفر یکی از مسئولان ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران و احتمال بازدید وی از تاسیسات هسته‌ای اسیب‌دیده، گفت: سفر معاون مدیر کل آژانس به تهران در دستور کار است و احتمالا طی چند هفته آینده انجام خواهد شد. هدف از این سفر، رایزنی جهت تنظیم شیوه نامه جدید برای همکاری ایران-آژانس است و هیچ برنامه‌ای برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای که در جریان حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند در دستور کار قرار ندارد.

برچسب ها: اسماعیل بقائی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت