قطعی آب در تهران، به گزارش مخاطب۲۴، قطعی آب شب گذشته از سوی آبفای تهران بسیاری از مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت را در خاموشی آبی فرو برد، به طوریکه برخی مناطق جنوب شهر تهران بیش از ۱۰ ساعت بدون آب ماند.
قطعی آب شب گذشته از سوی آبفای تهران بسیاری از مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت را در خاموشی آبی فرو برد.
این قطعی آب در جنوب تهران از حوالی ساعت ۲۰:۳۰ در مناطقی، چون ۱۶،۱۷،۱۸ تهران آغاز شد و تا حدود ساعت ۹ صبح ادامه داشت و البته در برخی از مناطق کماکان ادامه دارد.
بر اساس گزارشهای میدانی شهروندان، آب ابتدا دچار افت فشار بوده، اما در عرض نیم ساعت بهطور کامل قطع شد.
«ما ابتدا فکر کردیم فقط در واحد ما آب قطع شده ولی بعد متوجه شدیم همه ساختمان بی آباند و پس از آن فهمیدیم قطعی برای کل منطقه و محلههای اطراف اتفاق افتاده و این موضوع سراسریتر از آن چیزی است که فکر میکردیم.»
در منطقه ۱۶ تهران نیز وضعیت مشابهی گزارش شده است.
یکی از شهروندان ساکن این منطقه به مخاطب۲۴ گفت: «در حالی که هیچ هشدار یا اعلامی دریافت نکرده بودیم، حوالی ساعت ۱۰ شب فشار آب کاهش یافت و سپس به کل قطع شد، تماس با سامانه پاسخگوی آبفای تهران نیز بینتیجه بود؛ بعد از ۵۰ دقیقه پاسخ دادند و گفتند صرفا مشکل افت فشار است در حالی که ما با قطعی کامل مواجه بودیم.»
در بسیاری از ساختمانهای این مناطق، حتی منابع ذخیره آب به دلیل طولانی بودن زمان قطعی و قطع شدن همزمان برق، کارایی خود را از دست داده و پمپهای آب نیز از عملکرد بازماندند.
در این ماجرا آنچه بیش از قطعی مردم را ناراضی و نگران کرده، نبود اطلاعرسانی شفاف و رسمی از سوی نهادهای مسئول است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، در هیچ یک از رسانههای رسمی، وبسایت شرکت آبفای تهران یا پایگاههای اطلاعرسانی وزارت نیرو، اشارهای به این قطعی گسترده نشده و علت آن توضیح داده نشده است.
برخلاف اعلامهای گذشته مسئولان که تاکید داشتند قطعی آب در تهران رخ نخواهد داد، آنچه رخ داد قطع کامل و طولانی مدت آب بود.
این موضوع باعث نارضایتی عمومی، نگرانی درباره تابستان پیشرو و درخواست شفافیت و پاسخگویی فوری از سوی مسئولان شده است.
کارشناسان مدیریت بحران شهری تاکید میکنند که در شرایط کمآبی و گرمای تابستان، حتی افت فشار باید با برنامهریزی و اطلاعرسانی دقیق همراه بوده تا شهروندان فرصت آمادگی و ذخیره آب را داشته باشند. بدون این اقدامات، سلامت عمومی، بهداشت و اعتماد اجتماعی دچار آسیب خواهد شد.
قطعی بیاطلاع در یکی از پرجمعیتترین مناطق پایتخت، هشداری جدی برای نحوه مدیریت بحرانهای آینده محسوب میشود.
شهروندان خواهان پاسخگویی صریح، جدولبندی مشخص و اقدامات پیشگیرانه از سوی آبفای تهران و وزارت نیرو هستند تا از تکرار چنین وضعیتی جلوگیری شود.
اردکانی، وضعیت کنونی ذخایر سدها و حتی سفرههای زیرزمینی تامینکننده آب تهران را به شدت متاثر از شرایط خشکسالی پنج سال اخیر و بهویژه سال آبی جاری دانست و خاطرنشانکرد: هماکنون میزان ذخایر آبی موجود در سدهای تهران به پایینترین سطح رسیده و شرایط سفرههای زیرزمینی نیز بهگونهای است که در صورت خارج شدن سدهای تهران از مدار بهرهبرداری، این سفرهها برای تامین آب شهروندان اکتفا نمیکند.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته همه طرحها و ظرفیتهای تامین آب برای استان تهران شناسایی، مطالعه، امکانسنجی، اجرا و به بهرهبرداری رسیده و تعداد انگشتشماری طرح و پروژه دیگر در حال اجراست، ادامه داد: به بیان دیگر، ظرفیت قابل دسترس دیگری در پیرامون تهران وجود ندارد که بتوان بهراحتی از آن برای تامین آب استفاده کرد.
مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: بنابراین در دسترسترین راه برای تامین پایدار آب تهران، مدیریت مصرف آب با بهکارگیری روشهای فنی و مهمتر از آن همراهی و همکاری مشترکان و شهروندان تهرانی است.
اردکانی ادامه داد: زنگ خطر کمآبی سالهاست که به صدا درآمده و این شرکت در سه سال اخیر به صورت مداوم و مستمر، چالش کمآبی را گوشزد و رفع این چالش را مستلزم عزم و همکاری جمعی و همگانی اعلام کرده است.
طبق اعلام آبفای کشور، میانگین سرانه مصرف آب شرب در کشور اکنون حدود 195 لیتر به ازای هر فرد در شبانهروز است و این در حالی است که الگو و استاندارد مصرف آب شرب در کشور 130 لیتر برای هر فرد در شبانهروز تدوین شده است. با افزایش هر یک درجه دمای بیشتر از 40 درجه، بین 2 تا 5 درصد میزان مصرف آب افزایش پیدا میکند. بنابراین همچنان صرفه جویی، خصوصا درباره مشترکان بدمصرف و پرمصرف می تواند به عبور از این شرایط سخت کمک کند.
عباس علی آبادی، وزیر نیرو در این خصوص گفت: متاسفانه هنوز برخی فکر می کنند که ما در یک منطقه پر آب هستیم و بعضا برای شستشوی منازل و ماشین از آب استفاده میکنند. باید جلوی این موارد گرفته شود و هزینه آب برای کسانی که بیش از الگوی مصرف، آب مصرف می کنند، واقعی شود. بنابراین اقدامات ما باید بازدارندگی داشته باشد و بدمصرف ها و پرمصرف ها باید هزینه های گزافی را پرداخت کنند و مطابق قانون برخورد خواهیم کرد.
همچنین مدیرعامل آبفای تهران اعلام کرد: دیگر جای مماشات وجود ندارد و این شرکت مطابق با اختیارات قانونی، در مقابل بدمصرفان و پرمصرفان و همچنین اشتراکها و استفادهکنندگان غیرمجاز برخورد قانونی بعمل خواهد آورد. اعمال جریمه و تعرفههای پلکانی و ایجاد محدودیتهای مقطعی برای بدمصرفان و پرمصرفان قطعی است. ضمن تشدید فعالیت همیاران آب و گروههای نظارتی شرکت آبفای استان تهران برای شناسایی و معرفی افرادی که در محیطهای عمومی به بدمصرفی تظاهر میکنند، از شهروندان نیز درخواست میشود به منظور دفاع از حقوق فردی و اجتماعی خود، مصادیق بدمصرفی را در صورت مشاهده به سامانه 122 اعلام کنند.