کد خبر: ۶۴۴۶۸
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۶

مدنی زاده و روز انتخاب

انتخاب دکتر مدنی زاده به عنوان وزیر اقتصاد، امید‌هایی را برای احیای این وزارتخانه در دل‌ها زنده کرده است. در شرایطی که وزارت اقتصاد به دلیل بی‌تحرکی و ناکارآمدی در سال‌های اخیر به کما رفته بود، حالا این پرسش مطرح است که آیا مدنی زاده با سوابق علمی و مدیریتی خود می‌تواند از چالش‌های پیش رو عبور کند و اعتماد عمومی را جلب کند؟ در حالی که انتقادات از عملکرد گذشته همچنان به قوت خود باقی است، او باید با اتخاذ تصمیمات شجاعانه در اتخابات مدیران خود و اصلاحات مؤثر، مسیر جدیدی را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور هموار کند.
مدنی زاده و روز انتخاب

مخاطب۲۴- با انتصاب دکتر مدنی زاده به عنوان وزیر اقتصاد امید‌هایی برای احیا این وزارتخانه معظم در دل‌ها پدیدار شده بود. وزارت اقتصاد به گواه کارکنان آن وزارتخانه و سازمان‌های زیر مجموعه آن و نیز فعالان اقتصادی بیش از یک سال است که در حالتی شبیه به کما به سر می‌برد، پس از سانحه سقوط هلکوپتر شهید رئیسی و شروع رقابت‌های انتخاباتی دیگر عملا اتخاذ تصمیمات اصلی در وزارت اقتصاد، همچون سایر نهاد‌های دولتی، موکول به روی کار آمدن دولت جدید شده بود، پس از رای اعتماد مجلس به آقای همتی به عنوان وزیر اقتصاد، در امتداد شعار دولت وفاق ملی، وفاق وزیر اقتصاد با مدیران دولت قبلی شروع شد!

خوردیم چو گنجشک به دیوار بلورین

پنداشته بودیم که این پنجره باز است...

اکنون اصلی‌ترین تصویر به جا مانده از همتی در اذهان عمومی، نگه داشتن شاکله اصلی مدیران وزارت اقتصاد دولت سیزدهم در دولت چهاردهم است. همتی امیدوار بود که با همکاری با این طیف سیاسی، در جایگاه وزارت باقی بماند که این رویای او پس از شش ماه نقش بر آب شد. او با دل بستن به جریانی که دست رد مردم در انتخابات ریاست به سینه شان خورده بود، و با عدم اقدام برای هرگونه اصلاح موثر در ترکیب مدیران، ساختار و سیاست‌های وزارت اقتصاد دوران دکتر خاندوزی، پشتیبانی طیف حامیان واقعی اصلاحات و دکتر پزشکیان را از دست داده بود و در روز استیضاح-همانطور که به روشنی پیش بینی می‌شد و بار‌ها هشدار‌های لازم هم توسط دلسوزان در این باره داده شده بود، هیچ حامی مقتدری! از جناح رقیب به یاری او نشتافت و نه تنها از سوی کسانی که امید به حمایت شان داشت، هیچ حمایتی دریافت نکرد بلکه ناکارامدی این مدیران سفارشی بر دوش شخص او نهاده شد و با رای عدم اعتماد مجلس از ساختمان باب همایون خارج شد.

این روز‌ها نیز اخبار انتصاب‌های صورت گرفته دکتر مدنی زاده در وزارت اقتصاد و نیز زمزمه‌های انتصابات آتی ایشان از تیم مدیریتی وزارت اقتصاد دولت سیزدهم و نیز هم دانشگاهی‌های بدون تجربه کاری خود، موج حیرت و ناامیدی را در بین کارکنان این مجموعه عظیم و نیز فعالین اقتصادی و مردمی که برای تغییر به دکتر پزشکیان رای داده بودند، به راه انداخته است.

شائبه ورود دکتر مدنی زاده - که شاخصه اصلی او سوابق علمی و دانشگاهی معتبر، همکاری‌های موثر در تدوین سیاست‌های کلان اقتصادی و نیز شجاعت در بیان دیدگاه‌های اقتصادی خود است - به چنین همکاری‌هایی با تیم رقیب - که سردمداران آن از آغاز مطرح شدن نام ایشان برای تصدی کرسی وزارت، از هیچ تلاشی برای اعلام مخالفت با دیدگاه اقتصادی او و حتی اعلام تبعیت محض ایشان از لولوی سر خرمنی به نام مکتب شیکاگو فرو گذار نکردند و به قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل... نیز متوسل شده بودند و ایشان را فاقد صلاحیت لازم برای تصدی این پست می‌دانستند - علاوه بر خدشه وارد کردن به چهره منزه سیاسی و علمی ایشان، امکان موفقیت در اولین وظیفه اجرایی خطیر ایشان را نیز با تردید‌هایی بسیار جدی مواجه می‌کند.

کوتاه سخن اینکه مردم در انتخابات ریاست جمهوری با عدم انتخاب کاندیدا‌هایی که مدعی ادامه مسیر دولت سیزدهم بودند، به روشنی عدم رضایت شان از عملکرد سه ساله آن مدیران (که بسیاری از آنان تا کنون یک سال هم در دولت پزشکیان فرصت ادامه فعالیت یافته‌اند) را اعلام نموده‌اند و اکنون بر دکتر مدنی زاده است که با درک شرایط خطیر اقتصادی کشور و خواسته مردم و نیز نگاهی به سرانجام وزیر سابق اقتصاد، راه اصلاح و بهبود وضعیت اقتصادی کشور را برگزیند و دور از مصلحت اندیشی‌های رایج سیاسی (و اغلب بی فایده) با عملکرد مثبت و موثر خود دردی از درد‌های مردم کاسته و بر سرمایه اجتماعی دولت و حاکمیت بیافزاید.

کاوه عزیزی

برچسب ها: وزارت اقتصاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وعده‌های دنیامالی را جدی نگیرید! وعده‌های دنیامالی را جدی نگیرید!
هنوز تاریخ قطعی و دقیق برای آغاز لیگ‌برتر اعلام نشده که چالش تیم‌ها برای برگزاری بازی‌های خانگی‌شان شروع شده است. ورزشگاه آزادی همچنان در حال بازسازی است و وزیر ورزش هم صرفاً به اعلام تاریخی که نزدیک نیست، بسنده می‌کند.
شاید یاران پزشکیان اکنون به مخالفان او تبدیل شده باشند شاید یاران پزشکیان اکنون به مخالفان او تبدیل شده باشند
دو چهره سیاسی اصولگرا از اقدامات تندرو‌ها علیه مسعود پزشکیان انتقاد کردند و آن را کاری نامناسب دانستند.
لامین یامال وارث مسی لامین یامال وارث مسی
لامین یامال با حضور در کنار خوان لاپورتا، رئیس باشگاه بارسلونا، ‏پیراهن شماره ۱۰ بارسا را از او دریافت کرد. ‏
بازیکن لالیگا در تبریز توپ می‌زند بازیکن لالیگا در تبریز توپ می‌زند
مدافع فصل گذشته الاوس به تیم تراکتور پیوست.
دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص
رئیس جمهور به ماجرای اینترنت طبقاتی واکنش نشان داد و تصریح کرد: دسترسی به اطلاعات آزاد حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص. دولت موظف و مصمم است اینترنت آزاد، باکیفیت و فراگیر فراهم کند. مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی برای حمایت از اقتصاد دیجیتال بود، نه محدودسازی.
بعد از سوپرمن؛ ۹ فیلم بعدی کمپانی DC را بشناسید! بعد از سوپرمن؛ ۹ فیلم بعدی کمپانی DC را بشناسید!
فیلم «سوپرمن» به‌عنوان آغازگر فاز جدید کمپانی DC، با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده و حالا طرفداران مشتاقانه منتظر ادامه ماجرا هستند. از سوپرگرل و بتمن تا واندر وومن و حتی ضدقهرمان‌هایی مثل دث‌استروک و بین، این کمپانی برنامه‌ای بلندپروازانه با ۹ فیلم تاییدشده برای ساخت یک دنیای سینمایی منسجم در پیش دارد.
صدا و سیمای ملی یا شبکه های جبلی و جلیلی و رجبی! صدا و سیمای ملی یا شبکه های جبلی و جلیلی و رجبی!
بخشی از جامعه ما، ازجمله روشنفکران و مردم عادی، می‌دانند که آن‌چه از برخی تلویزیون‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان پخش می‌شود به چه میزان اغراق‌شده و ضدملی است. با این حال استدلال و تحلیل‌های آنها، جدا از عملکرد سوگیرانه‌شان، بعضا بسیار واقع‌گرایانه‌تر از صداوسیماست. به همین دلیل است که این رسانه‌ها توانسته‌اند به افکار عمومی ایران راه پیدا کنند.
برگزیده
ملت و ملی پرتکرارترین کلمات در سخنرانی امروز رهبر ملت و ملی پرتکرارترین کلمات در سخنرانی امروز رهبر
تحلیل متن خبر منتشره از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب، از تاکید جدی ایشان روی کلیدواژه‌های مهم حکایت می‌کند.
وعده‌های دنیامالی را جدی نگیرید! وعده‌های دنیامالی را جدی نگیرید!
هنوز تاریخ قطعی و دقیق برای آغاز لیگ‌برتر اعلام نشده که چالش تیم‌ها برای برگزاری بازی‌های خانگی‌شان شروع شده است. ورزشگاه آزادی همچنان در حال بازسازی است و وزیر ورزش هم صرفاً به اعلام تاریخی که نزدیک نیست، بسنده می‌کند.
چرا اسرائیل حامی درروزی‌ها است؟ چرا اسرائیل حامی درروزی‌ها است؟
دروزی‌ها در جنگ‌های ۱۹۶۷، ۱۹۷۳ و در حملات علیه حزب‌الله لبنان در دهه‌های اخیر، در کنار ارتش اسرائیل جنگیده‌اند.
صفحه خبر بالای تصاویر