کد خبر: ۶۳۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴

ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی!

محمد تقی دامردان، شاعر افغانستانی در درددلی با مردم ایران از رنج‌های مهاجرت گفته و آرزو کرده است: «روزی بیاید که به دور از جنگ و آوارگی در صلح و آرامش از بلخ، شیراز و بخارا تا دل دهلی با قند پارسی دهانمان را شیرین کنیم.»
ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی!

مخاطب ۲۴- زینب بیات، شاعر و همسر محمدکاظم کاظمی (شاعر نام‌آشنای افغانستانی ساکن ایران) شعر و یادداشتی از محمد تقی دامردان را منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید

بیات نوشته است: محمد تقی دامردان، نقاش، عکاس و شاعر افغانستانی است. سال‌هاست در عرصۀ فرهنگ در مشهد و کرمان قدم و قلم زده است. امروز از طریق پیامک شعر خود را برایم فرستاد که منتشر کنم. شعری حماسی برای ایران و در دفاع از حق.

گفت: سیم‌کارتم قطع شده بود و راه ارتباطی دیگری نداشتم.

پیشنهاد داشت که پویش‌های ادبی خودجوش شاعران افغانستانی را در پشتیبانی از جبهه حق در کانال ویژه نشر کنیم.

درددل‌هایی هم نوشته بود و اینکه با وجود همۀ محدودیت‌ها و شرایطی که برای مهاجرین ایجاد شده، باز هم از ایران جدا نخواهد بود و همواره ایران را دوست خواهد داشت.

درددل‌هایش را خواندم. اشک در چشمانم جمع شد. این همه رنج و این همه عشق.

از ایشان اجازه گرفتم که درددل‌های خودمانی‌اش را منتشر کنم.

محمد تقی دامردان از مشقت‌های مهاجرت گفته و نوشته است: بنده محمد تقی دامردان، در سه دهه زندگی در ایران از ناملایمات و مشقت‌های مهاجرت لحظه‌ای دور نبودم و نیستم. در دهه هفتاد کارتم قیچی شد و از تحصیل بازماندم.

شهرستان به شهرستان آوارگی را تجربه کردم. (مشهد- قم- کرمان) تا همین چند روز قبل که بنده را با کارت آمایش هنگام برگشتن از سر کار، ایست بازرسی بین راهی گرفت و ما را به پاسگاه برد و از پاسگاه به اردوگاه. دوازده و نیم شب از اردوگاه آزاد شدم، چون هیچ یک از دوستان و آشنایان آن وقت شب گوشی برنداشتند و آنجا ماشینی هم نبود تا صبح پشت در اردوگاه نشستم.

او سپس با اشاره به بعضی برخورد‌های نیروی انتظامی در این سال‌ها، نوشته است: مردم ایران!

این مطلب را نمی‌گویم که گلایه کنم.

یا مظلوم‌نمایی و جلب ترحم کنم، می‌خواهم بگویم مشکلات بی‌خانمانی و مهاجرت را با تمام وجود زیسته‌ام.

از ما گذشت ... و برای شما دعا می‌کنم خداوند رهبر دلسوز، مسؤلین خدمت‌گزار، ارتش و سپاه را از خطرات و بلیات حفظ کند تا هیچ وقت طعم تلخ آوارگی را نچشید. آنچه که ما دیدیم خدا سر هیچ بشری نیارد.

از «وطن رانده» در «روی جهان درمانده» ما هستیم.

انتحاری‌های مکاتب و مساجد، کشتار‌های سیستماتیک و ممنوعیت تحصیلی را کماکان باخبر هستید؛ که اگر این نبود ما مهاجر نمی‌شدیم.

با تمام اینها ایران مام میهن و مدافع تمام امت اسلام و سرزمین آزادگان و مظلومان جهان است. در شعرم اگر توجه کنید متوجه می‌شوید که من در آن طوری سخن نگفته‌ام که برداشت شود من افغانستانی هستم.

به دوستان ایرانی‌ام گفته‌ام و باز می‌گویم.

از آنجایی که مهاجرین همیشه دست‌شان خالی و دور از امکانات دفاعی یا نظامی بوده (به غیر از تیپ فاطمیون) و در هیچ یک از ارگان‌های نظامی هم حضور نداشته و ندارند.

با همین توان اندک و امکانات اندک با کلمه‌ها و واژه‌ها به دفاع از حق و حقیقت تلاش می‌کنیم تا یاریگر حق باشیم. باشد که خدا یاریگر ما باشد.

ما «مهمان» نیستیم.

ما «تهدید فرصت‌های شغلی» نیستیم.

ما «مهاجریم».

«مهاجر» کلمه‌ای که در متون احادیث، روایات و قرآن کریم بسیار آشناست و کاملا تجزیه و تحلیل شده است.

آیا از عراق، فلسطین، لبنان، سوریه و حتی از همین ایران در تحولات سیاسی، مهاجر در سراسر دنیا نداشتیم یا نداریم؟

ما هم بنا به دلایلی مهاجر شدیم که به خواست و میل ما نبوده و نیست. مثل تمام مهاجران دنیا؛ و البته که اگر شرایط اقتضا کند خودمان با میل و اشتیاق برمی‌گردیم.

ما ایران را نه تنها وطن خود که وطن همه امت اسلام می‌دانیم.

ایران وطن است.

وطن مادر است.

در باور‌های من و تو‌ای برادر و خواهر ایرانی، از جان گذشتن راحت‌تر از بی‌حرمتی به مادر است.

آنهایی که «خیانت» کرده «جاسوسی» کرده ربطی به ملیت ما ندارند، چه ایرانی، چه افغانی، در «لشکر صهیونیست و آمریکا» هستند.

آنها نه تنها ملیت ندارند که دین هم ندارند. کدام متدین به میهنش و به مادرش خیانت می‌کند؟

خیانت‌کاران در جهت باطل تاریخ ایستاده درست مقابل ما، اما من و تو در جهت حق هستیم.

خدا کند روزی بیاید که به دور از جنگ و آوارگی در صلح و آرامش از بلخ، شیراز و بخارا تا دل دهلی با قند پارسی دهانمان را شیرین کنیم.

سلامتی و طول عمر رهبر انقلاب

و خادمین ایران مام حسین (ع)

به امید پیروزی جهان اسلام بر کفر جهانی

سلامتی و ظهور امام زمان (عج)

شعر محمد تقی دامردان برای ایران

در آسمانم نعره تکبیر‌ها باقی‌ست

در آسمانش نالهٔ آژیر‌ها باقی‌ست

هم انتقام خشت خشت خانهٔ مظلوم

هم انتقام کودکان و پیر‌ها باقی‌ست

آن خوک ویرانگر بداند بعد از این تا هست

بر گردنش قلاده و زنجیر‌ها باقی‌ست

در بین گرد و خاک و غرش‌های پی در پی

آری جدالش در مصاف شیر‌ها باقی‌ست

مأیوس گشته لشکر صهیون ولی از او

نیرنگ‌های بی حد و تزویر‌ها باقی‌ست

خیبرشکن سجیل و فاتح حسرتش مانده

تا قلب دشمن اشتیاق تیر‌ها باقی‌ست

از روی دنیا محو گردد لکهٔ ننگین

تا مرگ تدریجی‌شان تدبیر‌ها باقی‌ست

او را شکستش می‌دهیم این وعدهٔ حق است

گرچه برای مرگ‌شان تاخیر‌ها باقی‌ست

ما مرد میدانیم، تا جان در بدن داریم!

تا ذوالفقار حیدر و شمشیر‌ها باقی‌ست

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر