مخاطب۲۴- مرتضی بهنام، دکترای ارتباطات و عضو سابق هیئت مدیره انجمن روابط عمومی ایران - ۱۷ ماه میمصادف با ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات از راه دور و جامعه اطلاعاتی است، گرچه در ایران این روز را مصادف با روز روابط عمومیها هم مینامند
اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) یک سازمان بینالمللی وابسته به سازمان ملل متحد میباشد که دومین اتحادیه قدیمی پس از کمیسیون راین است و وظیفه قانونگذاری و مدیریت فضای فرکانسی، تدوین استانداردهای تبادل داده و اطلاعات و همچنین کمک به رشد و توسعه ارتباطات در سراسر جهان را برعهده دارد که مقر این سازمان در ژنو سوئیس واقع شده است.
این اتحادیه در سال ۱۸۶۵ میلادی پس از انقلاب تلگراف شکل گرفت که امروز در ۱۶۰ امین سالگرد فعالیت خود قرار دارد
صنعت بزرگ ارتباطات در جهان همواره کوشیده است تا شرایط و امکان ارتباطی بین آحاد مردم در سراسر جهان را فراهم آورد، زیرا دسترسی به اطلاعات بر بستر ارتباطات را عامل اصلی و مهم توسعه میداند.
مدیریت و راهبری در کیفیت ارتباطاتی جهان از جمله کارکردهای این نهاد بین المللی است و نیز:
تسهیل در اتصال بین المللی شبکههای ارتباطی
تخصیص طیفهای رادیویی جهانی و مدارهای ماهوارهای
توسعه استانداردهای فنی با تضمین اتصال یکپارچه شبکهها و فناوریها
تلاش در راستای بهبود دسترسی به فناوریهای دیجیتال در جوامع محروم در سراسر جهان
امروزه در جهان پیش رو فناوری به ستون فقرات زندگی مدرن تبدیل شده است. شبکهها و دستگاهها در همه جا به شبکه بزرگ و جهانی ارتباطات متکی هستند. هر بار که از تلفن همراه استفاده میکنیم، ایمیل میفرستیم، به اینترنت دسترسی پیدا میکنیم، تلویزیون یا سرویسهای پخش آنلاین تماشا میکنیم، سوار هواپیما میشویم، از پیشبینی آب و هوا مطلع میشویم یا از تصاویر ماهوارهای برای پیمایش یا کاوش استفاده میکنیم، به استفاده از شبکه جهانی ارتباطاتی نیاز مبرم داریم.
۶/۲ میلیارد نفر، عمدتاً در کشورهای در حال توسعه، همچنان به شبکه جهانی اینترنت متصل نیستند. اتحادیه بینالمللی مخابرات ITU)) برای از بین بردن این شکاف دیجیتال از طریق اتصال جهانی و تحول دیجیتال پایدار، برای تحقق پیوستن مردم سراسر جهان به شبکههای جهانی اطلاعات و ارتباطات تلاش میکند.