کد خبر: ۶۱۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰

مدنی‌زاده به علت تولد فرزند در آمریکا وزیر اقتصاد نمی‌شود!

یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس که نخواست نامش فاش شود گفت: طبق اطلاعاتی که به کمیسیون اقتصادی مجلس رسیده است، استعلام آقای مدنی‌زاده به دلیل تولد فرزندشان در آمریکا، پاسخ منفی گرفته است. به همین دلیل، به نظر می‌رسد دولت فعلاً از معرفی ایشان منصرف شده است.
مدنی‌زاده به علت تولد فرزند در آمریکا وزیر اقتصاد نمی‌شود!

مخاطب۲۴- با گذشت هفته‌ها از برکناری وزیر اقتصاد، دولت همچنان در معرفی گزینه نهایی خود به مجلس با چالش‌هایی جدی روبه‌روست. نشانه‌ها حاکی از آن است که مسیر معرفی وزیر جدید اقتصاد برای دولت مسعود پزشکیان چندان هموار نیست.
با گذشت بیش از دو ماه از برکناری عبدالناصر همتی، از وزارت امور اقتصادی و دارایی، هنوز خبری از معرفی گزینه نهایی دولت برای این وزارتخانه کلیدی نیست؛ موضوعی که حالا با واکنش برخی نمایندگان مجلس نیز همراه شده است.

بیشتر بخوانید

در حالی که ۱۲ اسفندماه سال گذشته، مجلس به ادامه کار عبدالناصر همتی رأی نداد، گمانه‌زنی‌ها درباره جانشین او شدت گرفته و در هفته‌های اخیر، نام سیدعلی مدنی‌زاده، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، بیش از سایرین مطرح شده است. حتی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هفته گذشته وعده داده بود که «تا روز یکشنبه» گزینه نهایی وزارت اقتصاد معرفی خواهد شد. اما این وعده نیز عملی نشد.

برای بررسی دلایل این تأخیر، با برخی اعضای مجلس شورای اسلامی گفت‌و‌گو کردیم.

استعلام منفی به دلیل تولد فرزند در آمریکا؟


یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: طبق اطلاعاتی که به کمیسیون اقتصادی مجلس رسیده است، استعلام آقای مدنی‌زاده به دلیل تولد فرزندشان در آمریکا، پاسخ منفی گرفته است. به همین دلیل، به نظر می‌رسد دولت فعلاً از معرفی ایشان منصرف شده است.

این نماینده مجلس همچنین از رایزنی برخی نزدیکان مدنی‌زاده با اعضای پارلمان خبر داد و افزود: بازخورد برخی نمایندگان نسبت به معرفی مدنی‌زاده به دلایلی مانند تابعیت فرزند، ابهامات درباره مقطع دکتری در آمریکا و نداشتن تجربه اجرایی کافی در دولت، منفی است. این بازخورد‌ها نیز به اطلاع دوستان و اطرافیان مدنی زاده و دولت رسیده و ظاهراً همین موضوع باعث تعلل رئیس جمهور در معرفی رسمی مدنی زاده شده است.

پژمان‌فر: علت را باید از دولت پرسید

نصرالله پژمان‌فر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار تابناک درباره علت تأخیر در معرفی وزیر اقتصاد، گفت: علتش را باید از دولت بپرسید، از ما که نباید بپرسید. وی در پاسخ به این گمانه که ممکن است دولت منتظر مشخص شدن ترکیب جدید هیئت‌رئیسه مجلس باشد، فقط گفت: «من بلد نیستم!»

مهلت قانونی هنوز تمام نشده

در همین حال، برخی دیگر از نمایندگان به مهلت قانونی سه‌ماهه اشاره می‌کنند.

بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: هنوز مهلت سه‌ماهه به پایان نرسیده. قانون این مهلت را تعیین کرده است، البته تعلل در اعلام وزیر، شاید خلاف عرف باشد، اما خلاف قانون نیست. دولت می‌تواند تا ۱۲ خرداد وزیر اقتصاد را معرفی کند.

سید عبدالکریم هاشمی، دیگر عضو این کمیسیون نیز با تأیید این موضوع افزود: رئیس‌جمهور گفته است که در روز‌های پایانی مهلت قانونی، وزیر را معرفی می‌کند. دولت طبق روال گذشته ابتدا ارزیابی‌های نهایی را از واکنش مجلس نسبت به گزینه مورد نظر خود انجام می‌دهد. در سال‌های اخیر نیز دیده‌ایم که برخی افراد معرفی شدند، اما رأی نیاوردند و سپس فرد دیگری به مجلس معرفی شد.

احتمال بازگشت چهره شناخته‌شده به باب همایون!

در فضای ابهام موجود، حالا برخی تحلیل‌ها به سمت نامی آشنا متمایل شده‌اند؛ علی طیب‌نیا، وزیر اسبق اقتصادو دارایی در دولت روحانی. به گونه‌ای که در روز‌های اخیر تصویری از او در کنار عبدالناصر همتی و محمدجواد آذری‌جهرمی، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
تصویری که گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال بازگشت طیب‌نیا را تقویت کرد. برخی منابع حتی از احتمال توافق میان طیب‌نیا و رئیس‌جمهور بر سر برخی شروط برای پذیرش این مسئولیت خبر داده‌اند.

اکنون باید دید در روز‌های آینده، مسعود پزشکیان کدام چهره اقتصادی یا حتی سیاسی را به‌عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی می‌کند.

آیا دولت، نظر مساعد مجلس به مدنی‌زاده را محتمل می‌داند یا ترجیح می‌دهد قید معرفی او را بزند و به سراغ چهره‌ای شناخته‌شده همچون علی طیب‌نیا برود؟ هرچند، برخی گزارش‌ها از حمید پاداش، معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، نیز به‌عنوان یکی دیگر از گزینه‌های احتمالی دولت یاد می‌کنند.

برچسب ها: وزیر اقتصاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مدیرعامل سابق پدیده شاندیز به زندان بازگشت مدیرعامل سابق پدیده شاندیز به زندان بازگشت
نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: اقدامات قوه قضائیه در برخورد و دستگیری مجدد مدیرعامل سابق شرکت پدیده شاندیز، در راستای حمایت از مال باختگان بوده است.
ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت
عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامد‌های منفی به سلامت و سبد غذایی خانوار‌ها می‌گذارد.
سقوط آزاد بانک گردشگری سقوط آزاد بانک گردشگری
بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ بانک گردشگری نشان می‌دهد این بانک خصوصی و بورسی با چالش‌های جدی و نگران‌کننده‌ای در زمینه سودآوری، کنترل هزینه‌ها و مدیریت منابع مواجه شده است؛ چالش‌هایی که تداوم آنها می‌تواند آینده این بانک را در معرض تهدید جدی قرار دهد.
۱۲ دلیل مجلس برای تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست ۱۲ دلیل مجلس برای تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست
عضو هیئت تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح دلایل مجلس برای تفحص از این سازمان، گفت: اعضای هیئت‌رئیسه این هیئت هفته آینده در جلسه‌ای انتخاب می‌شوند.
اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، رویدادی با دستاورد صفر! اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، رویدادی با دستاورد صفر!
سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی میان ایران و آفریقا درشرایطی به پایان رسید که این دوره نیز مانند دوره‌های گذشته به جز هزینه‌های هنگفت برای هیات آفریقایی دستاورد خاصی برای ایران به ارمغان نداشت ضمن آنکه باتوجه به محدودیت‌های پیش روی تجارت دو قاره بعید است که سودی برای تجارت خارجی ایران داشته باشد.
رکورد فروش سووشون به نیم میلیون نسخه رسید رکورد فروش سووشون به نیم میلیون نسخه رسید
مدیرعامل نشر خوارزمی از فروش بیش از نیم میلیون نسخه از کتاب «سووشون» از ابتدای آغازبه‌کار این انتشارات خبر داد.
حمایت کامل بن فرحان از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کامل بن فرحان از مذاکرات ایران و آمریکا
وزیر خارجه عربستان بر حمایت کامل کشورش از مذاکرات غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا تاکید کرد.
برگزیده
تصویب مشروط لایحه پالرمو در مجمع تشخیص تصویب مشروط لایحه پالرمو در مجمع تشخیص
مجمع تشخیص مصلحت نظام با الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو به صورت مشروط موافقت کرد.
جزئیات قرارداد ۶۰۰ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان جزئیات قرارداد ۶۰۰ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان
در یکی از بزرگ‌ترین توافق‌های اقتصادی و راهبردی جهان، آمریکا و عربستان سعودی قرارداد‌هایی به ارزش ۶۰۰ میلیارد دلار امضا کردند. این همکاری تاریخی که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ صورت گرفت، فصل نوینی از روابط اقتصادی، امنیتی، فناوری و فرهنگی میان دو کشور را رقم می‌زند.
سقوط آزاد بانک گردشگری سقوط آزاد بانک گردشگری
بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ بانک گردشگری نشان می‌دهد این بانک خصوصی و بورسی با چالش‌های جدی و نگران‌کننده‌ای در زمینه سودآوری، کنترل هزینه‌ها و مدیریت منابع مواجه شده است؛ چالش‌هایی که تداوم آنها می‌تواند آینده این بانک را در معرض تهدید جدی قرار دهد.
صفحه خبر بالای تصاویر