کد خبر: ۶۱۵۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۷

گروسی: مشکلی که با ایران داریم، این است که با نکات مبهم زیادی مواجه هستیم

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با یک رسانه آرژانتینی، درباره موضوع هسته‌ای ایران صحبت کرد.
گروسی: مشکلی که با ایران داریم، این است که با نکات مبهم زیادی مواجه هستیم

مخاطب۲۴- رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه «ایران کشور بسیار بزرگی است» گفت: حتی ویرانگرترین کارزار نظامی قادر به ویران کردن تمامی زیرساخت‌های هسته‌ای ایران نخواهد بود؛ این اقدام یک فاجعه است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با یک رسانه آرژانتینی، درباره موضوع هسته‌ای ایران صحبت کرد.

گروسی در پاسخ به اینکه آیا نگران تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن دولت آمریکا به انجام دادن اقدام نظامی علیه ایران است، گفت: بله. اسرائیل بار‌ها در این باره صحبت کرده است. آنها وضعیتی را که ایران یک سلاح اتمی داشته باشد را تهدیدی وجودی برای خود می‌دانند. در مواجهه با این موقعیت، این که مذاکراتی در جریان است، برایم مهم است.

بیشتر بخوانید

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از تلاش «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در راستای متقاعد کردن «دونالد ترامپ» به برچیدن برنامه هسته‌ای ایران از طریق اقدام نظامی بوده‌اند. اگرچه رئیس‌جمهور آمریکا اکنون در حال طی کردن روندی دیپلماتیک برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران است.

ایران و آمریکا تا کنون چهار دور مذاکرات غیرمستقیم را با میانجی‌گری عمان برای رسیدگی به مسئله برنامه هسته‌ای ایران انجام داده‌اند. طرفین به طور کلی روند این مذاکرات را خوب ارزیابی کرده و گفت‌اند ایده‌های مفیدی در جریان گفت‌و‌گو‌ها مطرح شده و جریان مذاکرات از کلیات فاصله گرفته است.

مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند برخورداری ایران از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی ایران موضوعی قابل مذاکره نیست و تاکید کرده‌اند ایران مقتدرانه از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود در قبال هرگونه اقدام متجاوزانه دفاع خواهد کرد.


راهکار دیپلماتیک در اولویت قرار دارد

گروسی در گفت‌و‌گو با شبکه «لا ناسیون» آرژانتین گفت: من با «استیو ویتکاف» نماینده ترامپ در منطقه در تماس بوده‌ام و در تلاش هستیم اطلاعاتی را که درباره ایران داریم، ارائه کنیم. همه (با ایران) گفت‌و‌گو‌هایی دارند، اما تنها کسی که در ایران است، ما (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) هستیم.

ویتکاف ریاست هیات دیپلماتیک آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با تهران را بر عهده دارد.

مدیرکل آژانس در ادامه این گفت‌و‌گو در پاسخ به این که آیا حضور آژانس در ایران دائمی است، ادعا کرد: بله ما در آن‌جا حضور داریم و وقفه‌ای در بازرسی‌ها نبوده است. مشکلی که با ایران داریم، این است که با نکات مبهم زیادی مواجه هستیم چراکه این کشور هیچ‌گاه مسائل را به خوبی توضیح نداده است. با این وجود، ما تنها نهادی هستیم که یک هیات بازرسی رسمی در آن‌جا دارد. این به دلیل عضویت ایران در پیمان منع گسترش تسلیحاتی اتمی است که در آن مقرر شده هر کشوری که فعالیت هسته‌ای دارد، باید با آژانس توافقی درباره بازرسی آشکار آن داشته باشد.

او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا با وجود کارزار رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای ایران، مسیر دیپلماتیک را برای رسیدگی به این مسئله در اولویت قرار می‌دهد، گفت: کاملا. من معتقدم باید به طور خستگی‌ناپذیری در پی دستیابی به توافقی دیپلماتیک باشیم. این امر غیرممکن نیست. باید از کار ویتکاف در این زمینه حمایت کرد.


نیاز به شفاف‌سازی بیشتر از سوی ایران

گروسی در ادامه این گفت‌و‌گو در پاسخ به این که آیا می‌تواند به طور دائمی از دست‌یابی ایران به یک سلاح اتمی جلوگیری کرد، توضیح داد: بله، قطعا. در این راستا، به یک توافق سیاسی نیاز داریم که ایران به موجب آن متعهد شود که سلاح هسته‌ای نداشته باشد. ایرانی‌ها می‌گویند نسبت به این موضوع متعهدند، اما در عین حال تردید‌هایی نیز وجود دارد. نسبت به بسیاری از فعالیت‌هایی که در ایران انجام می‌شود، شبهاتی وجود دارد. آنها باید درباره این شبهات شفاف‌سازی کنند و شفافیت بیشتری داشته باشند. دست یافتن به این غیرممکن نیست.

او با اشاره به تماس‌های خود با مقام‌های ایرانی گفت: من مدام با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در تماسم که به من می‌گوید آنها هم همین هدف را دنبال می‌کنند.


اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران مسئله اصلی را حل نمی‌کند

مدیرکل آژانس درباره هرگونه اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران گفت: حمله‌ای از سوی اسرائیل باعث بروز یک درگیری گسترده خواهد شد و نمی‌دانم که آیا بتواند مشکل اصلی را حل کند یا خیر. چراکه مشکل اصلی ظرفیت فعالی ایران برای داشتن یک سلاح اتمی است، حتی ویرانگرترین کارزار (اقدام نظامی) نیز قادر به ویران کردن تمامی زیرساخت‌ها نخواهد بود و امکان بازسازی آن وجود خواهد داشت. چنین اقدامی فاجعه‌بار خواهد بود. به یاد داشته باشید که ایران کشوری بسیار بزرگ و ثروتمند است.

او افزود: به نظرم اگر بتوانیم ترس از دست‌یابی ایران به سلاحی هسته‌ای را برطرف کنیم، گام بسیار بزرگی در راستای برقراری ثبات در منطقه غرب آسیا برداشته‌ایم که تا کنون رنج زیادی را متحمل شده است.

وزیر امور خارجه ایران اخیرا در سخنرانی خود در چهارمین دور «گفت‌و‌گو‌های ایرانی - عربی» درباره ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران دستیابی و استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را حرام دانسته و همواره یک عضو متعهد به نظام عدم اشاعه بین‌المللی بوده است، اما همزمان بر حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به شمول غنی‌سازی اصرار دارد.

او افزود: ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و اصولا سلاح‌های کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ایران ندارند. به همین جهت ما از مبتکران ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در غرب آسیا بوده‌ایم، اما لازم است کشور‌های غربی و همه آنان که مدعی مقابله با سلاح‌های هسته‌ای هستند، از استاندارد‌های دوگانه خودداری کنند؛ نمی‌توان از یک سو مدعی نگرانی از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و دیگر کشور‌های منطقه بود، اما اجازه داد یک رژیم اشغالگر متجاوز و نسل‌کش دارنده زرادخانه بزرگ تسلیحات هسته‌ای باشد.

وزیر خارجه ایران در پایان گفت: ما به گفت‌و‌گو‌های خود با دولت آمریکا و البته همزمان با اروپا، روسیه و چین با حسن‌نیت ادامه می‌دهیم اگر هدف از این مذاکرات ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد این تحصیل حاصل است و لذا رسیدن به یک توافق کاملا در دسترس است، اما اگر هدف محروم کردن ایران از حقوق هسته‌ای خود و دیگر درخواست‌های غیرواقعی و غیرمنطقی باشد، باید به صراحت بگویم که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه، از هیچ یک از حقوق ملت پرافتخار ایران عقب نخواهد نشست.

برچسب ها: رافائل گروسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا بورس قرمز شد و قرمز ماند! چرا بورس قرمز شد و قرمز ماند!
«در کنار فضای بی‌اعتمادی و بلاتکلیفی ناشی از مذاکراتی که پیش‌تر مطرح شده و بی‌نتیجه باقی مانده‌اند، حس نااطمینانی در بازار همچنان پابرجاست. موضوعی که تهدیدآمیزتر و نگران‌کننده‌تر است، آن است که در بازه‌ای بلندمدت، سهامدار و سرمایه‌گذار از حق تصمیم‌گیری درباره سرمایه خود محروم شده است.»
جنگی دیگر در راه است؟ آماده باشیم؟ جنگی دیگر در راه است؟ آماده باشیم؟
اگر چه آتش بس از روی ناچاری به اسرائیل تحمیل شد، اما ایران هرگز نباید دشمن زخم خورده را دست کم بگیرد. روی آمریکا نیز نمی‌توان حساب کرد، چون رییس جمهور ایالات متحده به هیچ وعده، سخن و حتی تعهد کشورش پایبند نیست.
پرسپولیسی که غوغا به پا کرد پرسپولیسی که غوغا به پا کرد
در روز‌هایی که تمرین تیم‌های لیگ برتری هنوز شروع نشده، بازیکنان خارجی تیم‌ها به صورت شخصی تمرین می‌کنند.
ماجرای ورود پلاک شهرستانی‌ها به تهران به کجا رسید؟ ماجرای ورود پلاک شهرستانی‌ها به تهران به کجا رسید؟
رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ماجرای تصمیم‌گیری در خصوص افزایش مبلغ جریمه برای ورود خودرو‌های با پلاک شهرستان به محدوده طرح ترافیک پایتخت، گفت: هدف اصلی این تصمیم، ایجاد بازدارندگی برای تردد‌های غیرضروری و ساماندهی ترافیک در هسته مرکزی شهر بود و دنبال درآمدزایی برای شهرداری نبودیم.
استرس را در زمان های خاص چگونه کنترل کنیم؟ استرس را در زمان های خاص چگونه کنترل کنیم؟
رئیس انجمن روانپزشکان کشور با اشاره به ترومای روانی ناشی از تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشور، گفت: افرادی که در معرض ترومای مستقیم قرار گرفته‌اند به خدمات تخصصی‌تر برای مشاوره و درمان نیاز دارند.
هکر‌ها به سراغ ترامپ رفتند! هکر‌ها به سراغ ترامپ رفتند!
رویترز گزارش کرد هکر‌هایی ناشناس ترامپ را تهدید کردند تا ایمیل‌های هک شده از سوی رئیس کارمندان کاخ سفید و وکیل رئیس جمهور آمریکا را افشا می‌کنند.
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
برگزیده
نظر فرانسوی‌ها در خصوص جنگ ایران و اسراییل! نظر فرانسوی‌ها در خصوص جنگ ایران و اسراییل!
‌فرانسوی‌ها، مسافران ایرانی بازمانده از سفر را به خانه خود دعوت می‌کردند
دو تابعیتی‌ها همان نفوذی‌ها هستند؟ دو تابعیتی‌ها همان نفوذی‌ها هستند؟
نفوذی‌ها انگار در همه جا هستند. نه تنها در نهاد‌های اطلاعاتی و سیاسی، بلکه درنهاد‌های تصمیم گیر وتصمیم ساز. در نهاد‌های اقتصادی. حتی در سفارش روش توزیع بودجه نباید به ساده نگری پناه برد.
جنگی دیگر در راه است؟ آماده باشیم؟ جنگی دیگر در راه است؟ آماده باشیم؟
اگر چه آتش بس از روی ناچاری به اسرائیل تحمیل شد، اما ایران هرگز نباید دشمن زخم خورده را دست کم بگیرد. روی آمریکا نیز نمی‌توان حساب کرد، چون رییس جمهور ایالات متحده به هیچ وعده، سخن و حتی تعهد کشورش پایبند نیست.
صفحه خبر بالای تصاویر