کد خبر: ۶۰۳۴۸
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۱

گروسی: ایران به ساخت بمب نزدیک شده است!

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌و‌گو با نشریه فرانسوی ابراز علاقه کرد که این نهاد در گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در عمان دخیل شود.
گروسی: ایران به ساخت بمب نزدیک شده است!

مخاطب ۲۴- «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر امروز (چهارشنبه) در راس هیاتی برای دیدار با مقامات ایرانی از جمله رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران به تهران سفر می‌کند.

سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی انجام می‌شود که اولین دور گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها و افزایش تنش در منطقه، روز شنبه ۲۳ فروردین به میزبانی و میانجی‌گری مسقط برگزار شد.

۲ طرف بعد از برگزاری دور اول مذاکرات، این گفت‌و‌گو‌ها را مثبت و سازنده اعلام کردند و قرار است دور دوم این مذاکرات ۳۰ فروردین با حضور هیات‌های ۲ کشور به سرپرستی «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور منطقه غرب آسیا برگزار شود.

موضوع گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا توجه گروسی را نیز به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید

به مذاکرات ایران و آمریکا بی‌تفاوت نیستیم

او پیش از سفر به تهران، در گفت‌و‌گو با نشریه فرانسوی «لوموند» ابراز علاقه کرد که این نهاد در گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در عمان دخیل شود.

گروسی که در طول فعالیت خود به‌عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره موضعی سیاسی و ناکارآمد علیه ایران اتخاذ کرده است، بدون اشاره به اطلاعات کارشناسی و فنی آژانس، در تضاد با این اطلاعات، ادعا کرد: «ایران به ساخت تسلیحات هسته‌ای نزدیک شده است.»

او در پاسخ به سوالی درباره گفت‌و‌گو‌های آتی بین ایران و آمریکا گفت: «ما عضوی از این گفت‌و‌گو‌ها نیستیم. اما نسبت به آن نیز بی‌تفاوت نیستیم. آنها (ایران و آمریکا) می‌دانند که بدون ما، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است، زیرا آژانس باید هرگونه توافق را راستی آزمایی کند.»

گروسی ادعا کرد: «به همین علت، تعامل غیررسمی خود با طرفین را آغاز کرده‌ایم. اما به محض اینکه متنی با مفاد عینی وجود داشته باشد، از ما خواسته می‌شود تا در مورد مراحل و میزان بررسی‌های انجام شده نظر خود را اعلام کنیم.»

او همچنین با اشاره به سفر آتی خود به تهران مدعی شد: «من به ایران می‌روم و این کشور علاقه‌مند به سفر من است. مجبور نبودم خودم را به آنها تحمیل کنم. همه موافق هستند که مشارکت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صرف نظر از ماهیت بحث‌ها، همیشه ضروری است. بدون ما هر توافقی فقط یک تکه کاغذ است. برای اینکه منطقی باشد، باید یک سیستم تأیید و نظارت قوی وجود داشته باشد که فقط ما بتوانیم آن را ارائه دهیم.»

گروسی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات آمریکا علیه ایران از جمله خطر حمله این کشور به تأسیسات هسته‌ای ایران افزود: «هر کسی خط رسمی خود را دارد. ایرانی‌ها می‌گویند که هیچ فشاری را تحمل نخواهند کرد. آمریکایی‌ها تاکید می‌کنند که باید توافقی وجود داشته باشد، در غیر این صورت مداخله مستقیم صورت خواهد گرفت. این بازی دیپلماسی و ابهامِ سازنده است. نکته مهم این است که این فرآیند در حال انجام است، حتی اگر ناقص و به اندازه کافی فراگیر نباشد.»

مسیر منتهی به برجام دیگر وجود ندارد

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره کنار گذاشته شدن سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از روند مذاکرات تصریح کرد: «ما باید آنچه را که می‌توانیم به‌دست آوریم. مسیری که به توافق ۲۰۱۵ (برجام) منتهی شد، دیگر وجود ندارد. جنگ در اوکراین اثرات جانبی داشت. علاوه بر این، روسیه و چین دیگر اتحادیه اروپا را یک بازیگر بی طرف نمی‌بینند و مسکو یک اتحاد نظامی با تهران ایجاد کرده است. امروز، گروهی که توافقنامه ۲۰۱۵ را امضا کرد، بسیار قطبی شده است، آشکار است که دیگر به‌عنوان یک بلوک واحد فعالیت نمی‌کند. هدف نهایی صلح، اجتناب از جنگ و جلوگیری از ظهور سلاح‌های هسته‌ای در ایران است.»

گروسی در ادامه با زیر سوال بردن ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ادعا کرد: «اگرچه ایران مواد کافی برای تولید نه تنها یک بلکه چندین بمب هسته‌ای را در اختیار دارد، اما هنوز آن را نساخته است. مثل یک پازل است، آنها تکه‌ها را دارند و در نهایت می‌توانند یک روز آنها را کنار هم بگذارند. آنها به ساخت بمب نزدیک شده‌اند. در چهار سال گذشته، شتاب بسیار پایداری از سوی ایران در این زمینه وجود داشته است.»

این اظهارات سیاسی درحالی است که مقامات ایران همواره روی صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور تأکید کرده‌اند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان مصاحبه خود با نشریه فرانسوی، یکی از اهداف خود برای سفر به ایران را «بازیابی اعتماد از دست رفته» توصیف کرد.

او گفت: «به همکاران ایرانی‌ام خواهم گفت که این کافی نیست که به جامعه جهانی بگوییم "ما سلاح هسته‌ای نداریم" تا شما را باور کنید. ما باید بتوانیم آن را تأیید کنیم.»

برچسب ها: رافائل گروسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟ بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با رد نگرانی‌ها درباره تکرار شرایط سال ۱۳۹۹ تأکید می‌کند رشد اخیر بورس با واقعیت‌های آماری همخوان است و بازار سهام با وجود نوسانات مقطعی، در افق میان‌مدت همچنان چشم‌انداز صعودی دارد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
برگزیده
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
صفحه خبر بالای تصاویر