کد خبر: ۶۱۵۹۳
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۲
تحول معماری مسجد ایرانی از قرون اولیه اسلامی تا دوران اخیر

پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی به کجا رسید؟

نشست هم‌اندیشی و هماهنگی با مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی در ۱۴ استان کشور پیرامون پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی»، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی به کجا رسید؟

مخاطب۲۴- قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: از ابتدای تشکیل پرونده «مسجد ایرانی»، بیش از یک هزار مسجد در سراسر کشور بررسی شدند و طی مراحل مختلف، غربالگری انجام شد، این مساجد از قرن دوم هجری تا دوره قاجار را شامل می‌شود.
نشست هم‌اندیشی و هماهنگی با مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی در ۱۴ استان کشور پیرامون پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی»، روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالن نوروز وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

بیشتر بخوانید

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در این نشست بر بازدید حضوری دست‌اندرکاران نگارش پرونده از مساجد پیشنهادی استان‌ها تاکید کرد و گفت: از ابتدای تشکیل پرونده، بیش از هزار مسجد در سراسر کشور بررسی شدند و طی مراحل مختلف، غربالگری صورت گرفت. این مساجد از قرن دوم هجری تا دوره قاجار را شامل می‌شوند و در دو دسته با اولویت اول و دوم تقسیم‌بندی شده‌اند.

او افزود: با این وجود، همچنان امکان معرفی مساجد برای این پرونده وجود دارد و باید مطمئن شویم که اگر پیشنهادی از استان‌ها نیامد، یعنی مسجدی که ویژگی‌های ثبت جهانی با مختصات مدنظر را داشته باشد، در آن استان وجود نداشته است.

رعایت زمان‌بندی ارسال مدارک، اطلاع دقیق مدیرکل استان از روند پیشرفت پرونده، ظرفیت‌سازی و مدیریت مطالبات استانی از جمله نکاتی بود که دارابی به آنها اشاره کرد.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور تصریح کرد: ثبت این مساجد یک افتخار تاریخی برای ایران و همه ایرانیان است. ما همه تلاشمان را برای تحقق این مهم انجام می‌دهیم و ان‌شاءالله که این پرونده آبرومند به سرانجام مطلوب برسد.

تهیه فهرستی از ۳۲ مسجد در ۱۴ استان

علیرضا ایزدی، مدیرکل آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی هم دراین نشست اظهار کرد: مقدمات پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» از دو سال پیش آغاز شده است و اکنون وارد مرحله فشرده‌تری شده‌ایم. پس از جلسات متعدد شورای عالی، فعلاً به فهرستی از ۳۲ مسجد در ۱۴ استان رسیده‌ایم.

به گفته او، رفع مستحدثات و موانع در عرصه و حریم مساجد همراه با انجام مرمت‌های مورد نیاز برای پرونده ثبت جهانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ضروری است.

ایزدی خاطرنشان کرد: سال جاری تنها سالی است که کشور‌ها می‌توانند طی یک مرحله پرونده‌های پیشنهادی خود را به مرکز میراث جهانی ارسال کنند؛ از سال آتی دومرحله‌ای‌شدن پرونده‌های نامزدی برای همه کشور‌ها الزامی است.

رسول وطن‌دوست مسئول پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی در توضیحاتی گفت: تاکنون از مساجد ۱۳ استان بازدید‌هایی داشته‌ایم.

به گفته او؛ مساجد منتخب شامل تأثیرگذارترین، شاخص‌ترین، و معروف‌ترین مساجد بوده و گویای توسعه و تحول معماری مسجد ایرانی از قرون اولیه اسلامی تا دوران اخیر هستند. همچنین نشانگر یکتای توسعه و تحول معماری و فناوری مورد استفاده در ساختمان‌سازی مسجد در ایران بوده و نشان‌دهنده اهمیت و تأثیرگذاری فرهنگ ایرانی در ترویج هنر اسلامی در جهان و نیز تأثیرپذیری هنر و فرهنگ ایران توسط مفاهیم و خرد اسلامی‌اند.

برچسب ها: مسجد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟ تحصیل در مدرسه‌ای با شهریه ۳۰۰ میلیونی صحت دارد؟
شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی، سوای راست و دروغ ماجرا از یک جهت خاص می‌تواند قابل بررسی باشد.
خبر مهم بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی خبر مهم بانک مرکزی درباره حذف ۴ صفر از پول ملی
مدیرکل سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با ارایه جزئیاتی از حذف ۴ صفر از پول ملی اظهار داشت: تغییر نام ریال براساس مصوبه‌ای خواهد بود که مجلس شورای اسلامی در نوبت بررسی در صحن علنی دارد.
حکم پرونده تتلو نقض شد حکم پرونده تتلو نقض شد
وکیل مدافع امیرحسین مقصودلو در یک استوری اینستاگرامی از نقض حکم پرونده موکلش خبر داد.
پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید
رمز قهرمانی تراکتور پس از عنایت باری تعالی و پشتیبانی هواداران، تدوین استراتژی، برنامه‌ریزی، تلاش شبانه روزی، کار تیمی و بهره‌گیری از متد‌های علمی و حرفه‌ای در سطح جهانی برای نیل به قهرمانی بوده و انشالله کار باشگاه در فصل آینده با تمرکز بیشتر بر این حوزه‌ها ادامه خواهد یافت.
تازه‌هایی از ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد تازه‌هایی از ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد
حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم، در دیدار اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران، ناگفته‌هایی از مذاکرات سعدآباد با شرکت وزیران خارجه سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه در ۲۹ مهر ۱۳۸۲ را روایت کرد.
چرا دولت برای معرفی مدنی‌زاده به مجلس دست دست می‌کند؟ چرا دولت برای معرفی مدنی‌زاده به مجلس دست دست می‌کند؟
دلیل تعویق معرفی مدنی‌زاده به عنوان گزینه نهایی دولت برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی مشخص شد.
زلنسکی و پوتین با میانجی‌گری ترامپ در استانبول! زلنسکی و پوتین با میانجی‌گری ترامپ در استانبول!
«میخائیل پودولیاک» مشاور ریاست‌جمهوری اوکراین گفت که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور در مذاکرات صلح استانبول تنها با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفت‌و‌گو خواهد کرد، چراکه فقط شخص او می‌تواند جنگ را متوقف کند و دیگر مقام‌های روس چنین اختیاراتی ندارند.
برگزیده
پزشکیان: هیچ تصمیمی بدون در نظر گرفتن افکار عمومی جامعه اتخاذ نخواهد شد پزشکیان: هیچ تصمیمی بدون در نظر گرفتن افکار عمومی جامعه اتخاذ نخواهد شد
رئیس‌جمهور گفت: مذاکرات در هماهنگی کامل با مقام معظم رهبری صورت خواهد گرفت و منویات ایشان چراغ راه ما در این مسیر خواهد بود، زندگی و معیشت ملت را به مذاکرات گره نزده‌ایم و نخواهیم زد.
پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید پیام مهم زنوزی:جشن قهرمانی تراکتور را به نمایش انسجام ملی ایرانیان تبدیل کنید
رمز قهرمانی تراکتور پس از عنایت باری تعالی و پشتیبانی هواداران، تدوین استراتژی، برنامه‌ریزی، تلاش شبانه روزی، کار تیمی و بهره‌گیری از متد‌های علمی و حرفه‌ای در سطح جهانی برای نیل به قهرمانی بوده و انشالله کار باشگاه در فصل آینده با تمرکز بیشتر بر این حوزه‌ها ادامه خواهد یافت.
مهاجرانی: مسدودسازی یا همان فیلترینگ باید برداشته بشود مهاجرانی: مسدودسازی یا همان فیلترینگ باید برداشته بشود
تصمیم سازان و تصمیم گیران به این نتیجه رسیدند که مسدودسازی یا همان فیلترینگ باید برداشته بشود
صفحه خبر بالای تصاویر