کد خبر: ۶۱۵۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳

وحیدی: دسترسی به رئیسی سخت نبود و برای همه وقت داشتند

جمهوری اسلامی ایران در آخرین روز‌های اردیبهشت‌ماه سال گذشته حادثه‌ای دردناک را تجربه کرد و بر اثر سانحۀ سقوط بالگرد که در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی رخ داد، آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور، آیت‌الله آل‌هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهانشان به شهادت رسیده به «شهدای خدمت» معروف شدند.
وحیدی: دسترسی به رئیسی سخت نبود و برای همه وقت داشتند

مخاطب۲۴- وزیر کشور دولت سیزدهم می‌گوید: رئیسی در اغتشاشات ۱۴۰۱ اعتقاد داشت باید بین کسانی که آگاهانه و مزدورانه برای بی‌ثباتی تلاش کرده‌اند و کسانی که ناآگاهانه و فریب خورده‌اند تفاوت قائل شد و صف‌شان جدا شود، هم‌چنین می‌گفت باید برخورد‌ها بسیار نرم باشد. 
جمهوری اسلامی ایران در آخرین روز‌های اردیبهشت‌ماه سال گذشته حادثه‌ای دردناک را تجربه کرد و بر اثر سانحۀ سقوط بالگرد که در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی رخ داد، آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور، آیت‌الله آل‌هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهانشان به شهادت رسیده به «شهدای خدمت» معروف شدند.

رئیس‌جمهورِ شهید آن روز (یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) برای افتتاح سد قیز قلعه‌سی در منطقه مرزی ایران و جمهوری آذربایجان حاضر شده پس از دیدار با الهام علی‌اف رئیس جمهور این کشور، در مسیر بازگشت به‌سمت پالایشگاه تبریز در سقوط بالگرد، شهد شهادت را چشید.

بیشتر بخوانید

شما وزیر کشور دولت سیزدهم و متصدی وزارتخانه‌ای بودید که شاید بتوان گفت بخشی بود که بیشترین مشغولیت و فشار کاری را دارد، نگاه شهید رئیسی به مسائل داخلی از جمله رسیدگی به مناطق مرزی و محروم، ارتباط با احزاب و گروه‌های سیاسی، ساماندهی اتباع و ... چطور بود؟

وحیدی: شهید آیت‌الله رئیسی انسانی جامع‌الاطراف و توجه‌اش به همه ابعاد و مسائل معطوف بود، مسئله‌ای نبود که در رصد و توجه ایشان قرار نداشته باشد؛ مسائل سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست و مسائل مردمی از سوی ایشان دنبال می‌شد و موضوعات را رصد و از طرق مختلف آن را پیگیری می‌کردند.

موضوع محرومان از مهم‌ترین دغدغه‌های ایشان بود؛ در اولین سفر استانی‌شان که دو روز بعد از رأی اعتماد به دولت صورت گرفت، به خوزستان رفتند، چون معتقد بودند که آن‌جا نابرخورداری‌هایی دارد و سفر بعدی نیز با فاصلۀ زمانی کم، به سیستان و بلوچستان رفتند. در سفر‌ها نیز اولین جایی که حضور می‌یافتند، مناطق محروم بود، هم‌چنین خودشان بین مردم حضور می‌یافتند و مسائل را هم از نزدیک و هم از طریق گزارش‌ها، احصا می‌کردند.

یکی از مسائلی که بخش زیادی از جامعه و خصوصاً محرومین را تحت تأثیر قرار می‌دهد، موضوع مسکن است؛ به‌یاد داریم که برخی ساخت یک میلیون مسکن را شدنی نمی‌دانستند ولی دیدیم که ایشان هر ماه جلسه شورای‌عالی مسکن را برگزار و کار را پیگیری کرد. بهبود معیشت، رفع مشکلات و موضوع مسکن از دیگر مسائل مد نظر شهید رئیسی و در صدر پیگیری‌ها برای محرومین قرار داشت.

شهید رئیسی درخصوص اتباع بیگانه کار بزرگی را رقم زدند؛ یکی از راه‌های کنترل ورود اتباع بیگانه، بستن است و ایشان بلافاصله این پیشنهاد را در سال ۱۴۰۱ تصویب کرد و سه میلیارد یورو برای آن اختصاص داده شد. سپاه، ارتش و فراجا با محوریت ستادکل نیرو‌های مسلح برای انجام این کار فعال شدند و گام مهمی در این زمینه بود، مسئلۀ ساماندهی اتباع نیز در دولت ایشان به‌خوبی جلو رفت و مصوبات خوبی در این زمینه وجود دارد.
تعیین سقف اتباع و محل حضور و کیفیت سکونت اتباع مجاز، چگونگی شناسایی و نظم‌بخشی و سایر موضوعات مرتبط با اتباع مشخص و اجرای آن نیز آغاز شد و امیدواریم این زیرساخت‌ها در این دوره ادامه یابد.

درخصوص تعاملات آقای رئیسی با احزاب نیز باید بگویم که جلسات با اطراف مختلف با همه افکار و نگاه‌ها در برنامه کاری‌شان بود؛ این جلسات در سفر‌های استانی نیز برقرار بود و سخنان مخالف خود را به‌خوبی می‌شنید.

ما در دولت سیزدهم چندین انتخابات را داشتیم و یکی از سالم‌ترین، امن‌ترین و بهترین انتخابات‌ها را در دوران جمهوری اسلامی شاهد بودیم؛ البته همۀ ادوار انتخابات با سلامت کامل برگزار شده است. این کار‌ها نیز تحت نظارت ایشان جلو می‌رفت و با ریل‌گذاری‌های خوب‌شان از نظر زیرساخت‌ها، دو دور انتخابات را بعد از شهادت‌شان به‌خوبی برگزار کردیم.

با توجه به فرصت کوتاه برای برگزاری انتخابات تعیین رئیس‌جمهور، دو دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در بالاترین استاندارد‌ها صورت پذیرفت و این ناشی از نقش برجسته آقای رئیسی در فراهم کردن زیرساخت‌های برگزاری انتخابات‌هاست. به‌یاد دارید که ۲۳ مرحله از ۲۴ مرحلۀ انتخابات تماماً به‌صورت الکترونیک برگزار می‌شود و در انتخابات مجلس نیز در سه حوزه انتخابیه ۱۰۰ درصد الکترونیکی برگزار شد.

یکی از مسائلی که وزارت کشور عهده‌دار هماهنگی و تسهیل آن است، راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی است؛ شهید رئیسی به این مقوله مهم چگونه می‌نگریست؟

وحیدی: شخص رئیس‌جمهور شهید چندین بار در سال جلسات پیرامون موضوع اربعین را برگزار می‌کرد و این مسئلۀ مهم از توجه او دور نبود؛ این در ادوار سابق، نمونه ندارد. وقتی کار با حضور شخص رئیس‌جمهور دنبال می‌شود، بهتر پیش می‌رود؛ زیرساخت‌های خوبی در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلفی برای اربعین تمهید و تعبیه شد و هم‌چنین ارتباطات خوبی با کشور عراق برقرار و تقویت شد، الحمدلله نتایج خوبی حاصل شد و زوار اربعین تفاوت در ارائه خدمات را احساس کردند.

یکی از وقایع دوران دولت سیزدهم و وزارت کشور، اتفاقات سال ۱۴۰۱ بود. شهید رئیسی به‌عنوان رئیس شورای‌عالی امنیت ملی چقدر توصیه به تبیین مسائل و مواجهه نرم و منطقی داشت؟

وحیدی: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب نیز اشاره فرمودند، دشمن در آن سال یک جنگ ترکیبی پیچیده را با طراحی دقیق به اجرا در آورد. هدف دشمن در آن طراحی، براندازی نظام بود؛ البته لایه‌های مختلفی داشت، عده‌ای مزدور داخلی بودند که از بیرون خط می‌گرفتند؛ عده‌ای تحت تأثیر جنگ شناختی قرار گرفته و وارد صحنه شده بودند، مسئله کاملاً مشخص بود که یک دختر خانم فوت شد و این مانند هزاران پدیده دیگر بود و قوه قضاییه پیگیری می‌کرد و اگر کسی تخلفی داشت، رسیدگی و روال قانونی طی می‌شد.

از شخص مقام معظم رهبری تا رئیس‌جمهور و دست‌اندرکاران ابراز تأسف کرده بودند ولی مشخص بود که این یک بهانه بود، هم‌چنین گروهک‌های تجزیه‌طلب غرب کشور در این عرصه فعال شدند و البته برخی نیز کم‌اطلاع بودند و به‌علت عدم شناخت وارد صحنه شده بودند.
شهید رئیسی با نگاه همه‌جانبه مسئله را رصد می‌کرد؛ او اعتقاد داشت باید بین کسانی که آگاهانه و مزدورانه برای بی‌ثباتی تلاش کرده‌اند و کسانی که ناآگاهانه و فریب خورده‌اند تفاوت قائل شد و صف‌شان جدا شود، هم‌چنین می‌گفت که باید برخورد‌ها نیز بسیار نرم باشد؛ شخص آیت‌الله رئیسی، ما در وزارت کشور و فرماندهان فراجا به افراد در میدان تذکر می‌دادند که از سلاح استفاده نشود؛ ولو اینکه علیه‌شان نیز از سلاح استفاده شود؛ دراین‌خصوص نیز شهدای عزیزی از جمله شهید عجمیان ناجوانمردانه به شهادت رسیدند.

هم‌چنین ایشان و ما در وزارت کشور تأکید داشتیم که باید فضا‌های دانشگاه‌ها به‌آرامی مدیریت شود و با برخی شلوغی‌ها در بعضی دانشگاه‌ها که شعار‌های هنجارشکنانه سر داده شد، حتی یک نیروی مسلح وارد دانشگاه نشد؛ در حالی که در غرب می‌بینیم که چه برخوردی با دانشجویان دارند!

رهبر معظم انقلاب، آقای رئیسی را خدمتگزار خستگی‌ناپذیر توصیف کردند، شما این روحیه را چگونه می‌دیدید؟
وحیدی: روحیۀ شهید رئیسی در خستگی‌ناپذیری شگفت‌انگیز بود و دوست و دشمن بر این مسئله اعتراف دارد، ما شاهد بودیم که حجم کار، تلاش، حضور در صحنه و فعالیت‌شان بسیار بالا بود، مثلاً زمانی که قیمت‌ها افزایش یافته بود، اگر فرد دیگری باشد برای اینکه از مردم حرف نشنود، بین جامعه حاضر نمی‌شد ولی ایشان با کمال شجاعت شخصاً بین مردم می‌رفت، به یاد داریم مثلاً یک موضوع مرتبط را ساعت ۲ نیمه‌شب با وزیر مربوطه تماس می‌گرفتند و پیگیری می‌کردند، ساعات کاری‌شان به‌نحوی بود که بعد از ساعت ۱۲ شب، بخشی از کارهای‌شان را دنبال و پیگیری می‌کردند.

راه‌اندازی کارخانه‌ها، امنیت غذایی، معیشت مردم، مسائل امنیتی و نظامی، سیاست خارجه و ده‌ها موضوع دیگر از مسائلی است که به آن می‌پرداختند و خداوند به وقت او برکت می‌داد. صحنه‌ای از کار و فعالیت نبود که آقای رئیسی به آن توجه نداشته باشد، البته این حضور، تشریفاتی نبود و به تصمیم و کار می‌انجامید؛ اگر حضور شخص آقای رئیسی نبود، کارخانه‌ها و پروژه‌هایی که دو دهه غیرفعال بود، راه نمی‌افتاد.

تشییع بی‌سابقه و تاریخی شهید رئیسی بر دستان مردم نیز نشان می‌دهد که ملت ما خدمتگزاری شهید رئیسی را پذیرفته‌اند و آن را قدر می‌دانند.

آخرین باری که شهید را دیدید چه‌زمانی بود؟ شما در سفر پایانی حضور داشتید؟

وحیدی: سفر پایانی‌شان کوتاه و قرار بود بعد از افتتاح، از پالایشگاه تبریز بازدید کنند و من متأسفانه همراه‌شان نبودم، البته ما روزانه با ایشان دیدار و جلسه داشتیم؛ این نکته باید یادآور شود که دسترسی به آقای رئیسی چه از طریق تلفن و یا حضوراً سخت نبود و برای همگان وقت داشتند.

چه مسئله‌ای بود که آقای رئیسی از شما بیشتر پیگیری می‌کرد؟

وحیدی: البته تنها یک مسئله نبود که از سوی ایشان دنبال شود، اما رئیس‌جمهور شهید مسائل مربوط به معیشت مردم و محرومین را با جدیت و دقت بالایی پیگیری می‌کرد.

برچسب ها: رئیسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صدور احکام بازنشستگان کارگری در ۲۷ اردیبهشت صدور احکام بازنشستگان کارگری در ۲۷ اردیبهشت
به گفته میدری، وزیر کار پرداخت حقوق‌ها از هفته آینده آغاز می‌شود و احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی از ۲۷ اردیبهشت ماه در سامانه سازمان تامین اجتماعی بارگذاری خواهد شد
۲۷ هزار میلیارد تومان بدهی مشکوک‌الوصول در بانک تجارت ۲۷ هزار میلیارد تومان بدهی مشکوک‌الوصول در بانک تجارت
بانک تجارت در سال گذشته با چالش‌های جدی در وصول بدهی‌های کلان خود روبه‌رو بوده است. آمار‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان از تسهیلات پرداختی این بانک به مشتریان، مشکوک‌الوصول است.
ساعت مدرسه‌ها تغییر کرد! ساعت مدرسه‌ها تغییر کرد!
ساعت فعالیت مدارس از ۶ صبح تا ۱۳ تعیین شد.
بدن رییسی در محل سقوط هواپیما جا مانده است؟ بدن رییسی در محل سقوط هواپیما جا مانده است؟
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت شهید رئیسی که بیزنس این روزهایش راه اندازی بنیاد برای رئیس جمهور فقید است، در مصاحبه‌ای از محل وقوع حادثه، روایت خود از وقایع روز حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور پیشین را مطرح کرد و ادعا کرد
زندگی مسالمت آمیز زوج ایرانی با کروکودیل‌ها زندگی مسالمت آمیز زوج ایرانی با کروکودیل‌ها
زندگی گاندو‌ها در سیستان و بلوچستان خود به حمایتی جانانه نیاز دارد؛ حمایتی که گویا در گردباد روزمرگی‌های اداری گم شده است. از کمبود آب و گرانی گوشت مرغ که بگذریم، چه کسی پاسخگوی ا
کودکانی که با کتاب بزرگ شوند باهوش‌تر می‌شوند کودکانی که با کتاب بزرگ شوند باهوش‌تر می‌شوند
به عقیده بسیاری از روانشناسان کودک، کودکانی که با کتاب بزرگ می‌شوند در آینده به نسبت هم سالان خود افراد باهوش‌تری هستند.
ادگار فوشت‌وانگر همسایه هیلتر ناگفته‌هایی که از هیتلر بیان می‌کند! ادگار فوشت‌وانگر همسایه هیلتر ناگفته‌هایی که از هیتلر بیان می‌کند!
خانواده فوشت‌وانگر برای نخستین بار از طریق جزئیاتی پیش‌پاافتاده متوجه شدند که همسایه‌ای جدید دارند: شیر صبحگاهی‌شان ناپدید شده بود. شیرفروش به مادر ادگار توضیح داد که هیتلر بیشتر شیر‌ها را برای خودش گرفته است.
برگزیده
بدن رییسی در محل سقوط هواپیما جا مانده است؟ بدن رییسی در محل سقوط هواپیما جا مانده است؟
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت شهید رئیسی که بیزنس این روزهایش راه اندازی بنیاد برای رئیس جمهور فقید است، در مصاحبه‌ای از محل وقوع حادثه، روایت خود از وقایع روز حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور پیشین را مطرح کرد و ادعا کرد
ادگار فوشت‌وانگر همسایه هیلتر ناگفته‌هایی که از هیتلر بیان می‌کند! ادگار فوشت‌وانگر همسایه هیلتر ناگفته‌هایی که از هیتلر بیان می‌کند!
خانواده فوشت‌وانگر برای نخستین بار از طریق جزئیاتی پیش‌پاافتاده متوجه شدند که همسایه‌ای جدید دارند: شیر صبحگاهی‌شان ناپدید شده بود. شیرفروش به مادر ادگار توضیح داد که هیتلر بیشتر شیر‌ها را برای خودش گرفته است.
در حال حاضر برای ورود پوتین در حال آماده سازی هستیم در حال حاضر برای ورود پوتین در حال آماده سازی هستیم
«فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت گفت که تهران منتظر سفر «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به ایران و در حال آماده‌سازی مقدمات آن است.
صفحه خبر بالای تصاویر