به گزارش خبرنگار ایلنا؛ حجت الله ایوبی صبح امروز (یکشنبه 5 اردیبهشت) در همایش اکران فیلمهای خارجی فرصتها و تهدیدها با اشاره به وضعیت امروز مخاطبان سینما گفت: یکی از مشکلات ما در کشور این است که هرگز آمار و ارقام را باور نمیکنیم اما امروز باید افزایش مخاطب در سال 94 و ماههای ابتدایی سال 95 را باور کنیم.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: در سال 94، 74 میلیارد تومان میزان فروش فیلمها بوده است و فقط در ماه ابتدای سال 95 میزان فروش در یک ماه 28 میلیارد تومان بوده و امروز شاهد شیب تند افزایش مخاطب هستیم.
وی درباره اکران فیلم خارجی گفت: جمعبندی ما درباره اکران فیلمهای خارجی دقیق نیست البته نمیتوان فیلم خارجی را نادیده گرفت و نباید سینمای ایران را از فیلمهای خارجی محروم کنیم.
وی ادامه داد: امروز کشورهایی که در جهان قدرتمند هستند و نقش مهمی ایفا میکنند، نمای قدرتمندی نیز دارند و بهطور مثال در کشوری همچون چین ما هر روز شاهد هستیم که 15 سالن سینما روزانه افتتاح میشود.
وی ادامه داد: مردم در کشور فیلمهای خارجی را از طریق اینترنت میبینند و شورای عالی مجازی گفته است که 65 درصد پهنای باند در دنیا صرف پیامها و فیلمهای تصویری میشود. این امر نشان میدهد که امروز دنیا، دنیای تصویر است.
ایوبی با ابراز تاسف از پایین بودن تعداد سالنهای نمایش در کشور گفت: من اصلا در خارج از کشور نمیتوانم بگویم چند سالن داریم. همین مسئله کمبود سالن تاثیر مستقیمی روی اکران گذاشته و ما در سال بیش از 50 فیلم نمیتوانیم اکران کنیم. هرچند امروز با همکاری گروه هنر و تجربه این تعداد به 100 فیلم رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا دولتها سینما را کاملا رها نکردهاند؛ گفت: امروز ایستادگی در مقابل سینمای هالیود امریکا در بیشتر کشورهای اروپایی وجود دارد و حتما دولتها نیز در این مسیر به سینماگران کمک میکنند و از کل سینما حمایت و حتی در آن دخالت میکنند.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به رفتاری که در سالهای گذشته با سینما شده است؛ گفت: همیشه در کشور با سینما به عنوان یک فرزند ناخوانده و بچه سرراهی رفتار شده و هر دولتی که آمده در بخش سینما با ترس و لرز و نگرانی رفتار کرده است. درحالیکه افراد مهم در دنیا به ما توصیه میکنند این سینما را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: هرگاه در کشور میخواهیم جشنواره سینمایی یا مراسمی برگزار کنیم تن و بدنمان میلرزد زیرا هزاران گروه از ما بلیت و سالن میخواهند تا ما را رصد کنند و بسیاری از گروهها بهجای آنکه با جشنوارههای فیلم فجر به چشم یک فرصت نگاه کنند با آن به عنوان یک تهدید برخورد میکنند و ما نیز دائم باید نگران این باشیم که یک فردی نیاید یا فیلمی نمایش داده نشود که برای کلیت سینما عواقب داشته باشد.
ایوبی با تاکید بر اینکه رابطه دولت با سینما باید کاملا مشخص باشد، گفت: یکی از دلایلی که ما به برخی از فیلمها پروانه ساخت نمیدهیم این است که معلوم نیست این فیلم بعد از ساخت چگونه میخواهد به نمایش دربیاید یا چه برنامهای برای عرضه آن وجود دارد.
وی ادامه داد: حضور دولت در بازار سینما باید طبیعی باشد نه غیرطبیعی، همین امروز 100 سالن سینما توسط بخش خصوصی نیز در حال ساخت است و یکی از مطالبات آنها این است که از ما میخواهند اجازه بدهیم فیلم خارجی به نمایش دربیاید.
ایوبی ادامه داد: مجموعه دستگاههای دولتی نشان دادهاند که نه سالنساز خوبی هستند و نه سالندار خوبی لذا باید بخش خصوصی بهصورت جدی در این بخش وارد شود تا به دنبال آن افزایش مخاطب را بسیار بیشتر شاهد باشیم.
ایوبی با تاکید بر اینکه نماد اقتصاد مقاومتی در بخش فرهنگ، هنر سینما گفت: ما در بخش سینما فقط تولید ملی را مطرح میکنیم و مردم با عشق و علاقه به تماشای فیلمها مینشینند و امروز شاهدیم که حتی ساعت 2 نیمه شب مردم برای دیدن فیلمها به سینماهای کشور میروند درحالیکه هیچ جای دنیا این اتفاق رخ نمیدهد.