مخاطب ۲۴- کاوه عزیزی- رئیس کمیته حقوقی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران- "بنده خودم اعتقادم این بود که گفتوگو کنیم بهتره مقام معظم رهبری فرمودند که ما با آمریکا گفتوگو نمیکنیم، بنده اومدم اعلام کردم با آمریکا گفتوگو نمیکنیم، تموم شد رفت، تموم شد رفت! "
این صحبتهای رئیس جمهور پزشکیان در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در روز ۱۲ اسفند در مجلس شورای اسلامی همچون آب سردی بود که بر تن بعضی از حامیان ایشان و کسانی که برای تغییر سیاستهای گذشته، به ایشان امید داشتند، ریخته شد؛ و عدهای از هواداران ناامید شده، ادامه مسیر را ناممکن دانسته و تنها راه وفای به عهد ایشان را استعفا دانستند.
اما در این میان نکته ظریف این بود که رئیس جمهور با تأکید بر عدم گفتوگو با آمریکا، به نوعی تبعیت خود از رهبری و یک صدایی حاکمیت و نیز موضع قاطع خود را در برابر فشارهای خارجی نشان داد. این موضعگیری، به عنوان یک اقدام شجاعانه و اصولی از سوی رئیسجمهور بود و البته برخی هواداران ایشان در شوک شنیدن جملات اولیه به بقیه جملات ایشان توجهی نداشتند که بیان میداشت:"
ولی باید بشینیم راههایی که باید بریم رو پیدا کنیم و آنگونه که لازمه مشکل رو حل کنیم"
حالا ۲۳ فروردین ماه به عنوان روز رسمی آغاز مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شده و رئیس جمهور در ۲۰ فرودین بیان داشته: «ما اعلام کردیم مقام معظم رهبری بارها و بارها هر هفته خدمتشان هستیم، اصلا مقام ایشان با سرمایهگذار آمریکایی توی کشور هیچگونه مخالفتی ندارند، سرمایهگذار بیاید سرمایه گذاری کند.»
با مرور این مطالب آشکار است که رئیس جمهور با تلاش و پایمردی و تبیین دقیق شرایط قادر به ایجاد وفاق در سطوح عالی قدرت شده و با جلب اعتماد رهبر معظم انقلاب توانسته از بسته شدن مسیر دیپلماسی جلوگیری کند تا از متهم شدن ایران به جنگ طلبی ممانعت کرده و حتی در شرایطی فراتر از اجرای معاهده برجام، برای کاهش مخاصمات اینک وعده فراهم بودن زمینه سرمایه گذاری در ایران به شرکتهای آمریکایی داده شده است که این اقدام نه تنها به کاهش تنشها کمک میکند، بلکه میتواند زمینهساز جذب سرمایههای خارجی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور نیز باشد و این رویکرد دیپلماتیک و عقلانی، نشاندهنده توانایی رئیسجمهور در مدیریت بحرانها و ایجاد وفاق در سطوح عالی قدرت است.
دکتر پزشکیان در انتخابات وعده داده بود که برای دستیابی به منافع ملی و بهروزی ایرانیان، تا سر حد امکان به صلح و گفتگوی بین المللی پایبند و متعهد است و شاهد مثال این عمل به وعده، سخنان علی جنتی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی است که اخیرا بیان داشته:"در شورایعالی امنیتملی تنها فردی که با حمله سوم به اسرائیل و وعده صادق ۳ به طور محکم مخالفت کرد و ایستاد، آقای پزشکیان بود. طبیعتاً رهبری هم به جهتگیری رئیسجمهور توجه میکنند. مطمئن باشید اگر آقای جلیلی رئیسجمهور بود، حتما به اسرائیل حمله میشد. "
تعهد رئیس جمهور به اجرای وعده هایش در این شرایط خطیر سیاست داخلی و بین المللی، جلوههای دیگری همچون تبیین شرایط عدم امکان اجرای قانون حجاب، اقدام برای رفع فیلترینگ (هر چند فعلا به صورت محدود)، سخت گیری بر منصوبان خود برای توجه و کسب رضایت افکار عمومی که با برکناری معاون پارلمانی آشکار شد و نیز در موفقیت نسبی در باز کردن فضای سیاسی و گفتوگو در جامعه و رفع حصر که حتی جزو وعدههای صریح ایشان در انتخابات نیز نبود و موارد دیگری از این دست، نیز داشته است.
عملکرد رئیسجمهور پزشکیان در عمل به وعدههای انتخاباتیاش، به وضوح نشاندهنده تعهد و اراده او برای ایجاد تغییرات مثبت در سیاستهای داخلی و بینالمللی ایران است. او با تکیه بر ایجاد وفاق و اجماع در داخل دیپلماسی بین المللی فعال و عزتمندانه و توجه به خواستههای جامعه، توانسته امید به فردایی بهتر را در دل مردم زنده نگه دارد و این رویکرد میتواند به عنوان الگویی برای سایر مسئولان کشور نیز مورد توجه قرار گیرد تا با تعهد و اراده قوی، مسیر پیشرفت و توسعه ایران را هموار کنند.
در انتها باید گفت فارغ از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا -که خواست و آرزوی همگانی ما از آن، سربلندی و سعادت ایرانیان است - صداقت، کنج عافیت برنگزیدن و اراده رئیس جمهور پزشکیان برای گذشتن از خود در جهت ایجاد روزهای بهتر برای ایران، آشکار و دلیلی محکم برای درستی تصمیم آنانی است که ایشان را به ریاست جمهوری برگزیدند.