کد خبر: ۵۹۳۹۸
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۲

راز فراموشی خاطرات نوزادی انسان فاش شد!

اسکن مغزی نوزادان، شکل‌گیری خاطرات نوزادی را تایید می‌کند و باور‌های قبلی درباره فراموشی کودکی را به چالش می‌کشد. جزئیات بیشتر را بخوانید.
راز فراموشی خاطرات نوزادی انسان فاش شد!

مخاطب ۲۴- تحقیقات جدید منتشر شده در مجله معتبر Science پرده از یک راز دیرینه برداشته است: نوزادان بر خلاف تصورات قبلی قادر به شکل دادن خاطرات هستند! این مطالعه با استفاده از اسکن مغزی نشان می‌دهد که ذهن‌های جوان در واقع تجربیات را ثبت می‌کنند، اما سوال اصلی همچنان باقی است که چرا دسترسی به این خاطرات در بزرگسالی دشوار می‌شود.

نیک ترک-براون، استاد روانشناسی دانشگاه ییل و نویسنده ارشد این مطالعه، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «من همیشه مجذوب این نقطه خالی مرموز در تاریخچه شخصی خود بوده‌ام.»

چرا هیچ چیزی از نوزادی‌مان را به‌یاد نداریم؟

کودکان در حدود یک سالگی به یادگیرندگان فوق‌العاده‌ای تبدیل می‌شوند؛ زبان می‌آموزند، راه می‌روند، اشیا را تشخیص می‌دهند، پیوند‌های اجتماعی را درک می‌کنند و بسیاری موارد دیگر. با این حال، ما هیچ یک از این تجربیات را به یاد نمی‌آوریم؛ بنابراین، نوعی ناهماهنگی بین این انعطاف‌پذیری و توانایی یادگیری باورنکردنی که داریم، وجود دارد.

زیگموند فروید، بنیانگذار روانکاوی فرضیه‌ای مبنی بر سرکوب خاطرات اولیه مطرح کرد، اگرچه علم تا حد زیادی ایده یک فرایند سرکوب فعال را رد کرده است. در عوض، نظریه‌های مدرن بر هیپوکامپ، بخشی از مغز انسان که برای حافظه رویدادی حیاتی است و در دوران نوزادی به طور کامل رشد نکرده، تمرکز دارند.

با این حال ترک-براون به سرنخ‌هایی از تحقیقات رفتاری قبلی علاقه‌مند شد. از آنجایی که نوزادان قبل از کسب زبان نمی‌توانند خاطرات را به صورت شفاهی گزارش دهند، تمایل آنها به خیره شدن طولانی‌تر به چیز‌های آشنا، نشانه‌های مهمی را ارائه می‌دهد.

مطالعات اخیر بر روی جوندگان که فعالیت مغزی را رصد می‌کردند نیز نشان داده‌اند که الگو‌های سلولی که خاطرات را ذخیره می‌کنند (Engrams)، در هیپوکامپ نوزادان تشکیل می‌شوند، اما با گذشت زمان غیرقابل دسترس می‌شوند. اگرچه می‌توان آنها را به طور مصنوعی از طریق تکنیکی که از نور برای تحریک نورون‌ها استفاده می‌کند، دوباره فعال کرد.

اما تا کنون ترکیب مشاهدات نوزادان با تصویربرداری مغزی به دلیل عدم همکاری مشهور نوزادان در بی‌حرکت ماندن در دستگاه تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) امکان‌پذیر نبوده است. این، دستگاهی است که جریان خون را برای «دیدن» فعالیت مغز ردیابی می‌کند.

آزمایشی برای کشف راز فراموشی خاطرات نوزادی

برای غلبه بر این چالش، تیم ترک-براون از روش‌هایی استفاده کرد که آزمایشگاه او در طول سال‌ها آنها را اصلاح کرده بود: همکاری با خانواده‌ها برای استفاده از پستانک، پتو و عروسک‌های پارچه‌ای؛ ثابت نگه داشتن نوزادان با بالش و استفاده از الگو‌های پس‌زمینه سایکدلیک برای حفظ توجه آنها. با این حال، تکان خوردن‌های اجتناب‌ناپذیر منجر به تصاویر تار می‌شد که باید دور ریخته می‌شدند، اما تیم با انجام صد‌ها جلسه این مشکل را جبران کرد.

در مجموع، ۲۶ نوزاد در این مطالعه شرکت کردند (نیمی زیر یک سال و نیمی بالای یک سال)، در حالی که مغز آنها در طول یک تکلیف حافظه اقتباس شده از مطالعات بزرگسالان اسکن می‌شد. ابتدا تصاویری از چهره‌ها، صحنه‌ها یا اشیا به آنها نشان داده شد. بعدا پس از مشاهده تصاویر دیگر، یک تصویر قبلا دیده شده در کنار یک تصویر جدید به آنها نشان داده شد.

ترک-براون توضیح داد:

ما میزان زمانی را که آنها به چیز قدیمی که قبلا دیده‌اند نگاه می‌کنند، اندازه‌گیری می‌کنیم و این معیاری برای حافظه آنها از آن تصویر است.

با مقایسه فعالیت مغزی در طول شکل‌گیری موفقیت‌آمیز حافظه در مقابل تصاویر فراموش شده، محققان تأیید کردند که هیپوکامپ از سنین پایین در رمزگذاری حافظه فعال است. این امر در مورد ۱۱ نفر از ۱۳ نوزاد بالای یک سال صادق بود، اما در مورد نوزادان زیر یک سال نه. آنها همچنین دریافتند که نوزادانی که در وظایف حافظه عملکرد بهتری داشتند، فعالیت هیپوکامپی بیشتری نشان دادند.

به‌گفته ترک-براون، آنچه می‌توانیم به طور دقیق از مطالعه خود نتیجه بگیریم این است که نوزادان از حدود یک سالگی ظرفیت رمزگذاری خاطرات رویدادی در هیپوکامپ را دارند.

محققان آدام رامساران و پل فرانکلند در سرمقاله‌ای همراه در مجله Science نوشتند: «نبوغ رویکرد تجربی آنها نباید دست کم گرفته شود.».

اما آنچه همچنان حل نشده باقی مانده است، این است که چه اتفاقی برای این خاطرات اولیه می‌افتد. شاید آنها هرگز به طور کامل در حافظه بلندمدت تثبیت نمی‌شوند؛ یا شاید باقی می‌مانند، اما غیرقابل دسترس می‌شوند.

این محقق حدس می‌زند که حالت دوم صحیح باشد و اکنون در حال رهبری یک مطالعه جدید است که بررسی می‌کند آیا نوزادان، کودکان نوپا و کودکان می‌توانند کلیپ‌های ویدیویی ضبط شده از دیدگاه خودشان در زمانی که نوزادان کوچکتر بوده‌اند را تشخیص دهند یا خیر. نتایج اولیه و آزمایشی نشان می‌دهد که این خاطرات ممکن است تا حدود سه سالگی باقی بمانند و سپس محو شوند. ترک-براون به ویژه به این احتمال علاقه‌مند است که چنین قطعاتی ممکن است روزی در بزرگسالی دوباره فعال شوند.

برچسب ها: نوزادان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف تحقق تحول دیجیتال امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام با هدف تحقق تحول دیجیتال
به منظور توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و تحقق اهداف تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی، شرکت مخابرات ایران و شرکت پتروشیمی بندرامام تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
پیام محسن تنابنده به ترامپ! پیام محسن تنابنده به ترامپ!
واکنش محسن تنابنده به اظهارات ترامپ
ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند
زمان آغاز فعالیت متروی تهران همزمان با تغییر ساعات کار ادارات، تغییر یافت.
جشنواره بهار نارنج در گیلان جشنواره بهار نارنج در گیلان
جشنواره بهارنارنج به شماره ۱۰۵۸ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است و از سه‌شنبه یازدهمین جشنواره ملی بهارنارنج در کومله لنگرود واقع در شرق گیلان آغاز بکار کرد.
ایران غنی سازی می‌کند ولی سلاح هسته‌ای ندارد ایران غنی سازی می‌کند ولی سلاح هسته‌ای ندارد
معاون سازمان انرژی اتمی ایران درخصوص اظهارات مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا که عنوان کرده ایران تنها کشوری است که سلاح هسته‌ای ندارد، اما از غنی‌سازی برخوردار است، گفت: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی می‌کند و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد.
فیلترینگ یکی از بدترین‌ترین رفتار‌هایی است که با مردم ایران صورت می‌گیرد فیلترینگ یکی از بدترین‌ترین رفتار‌هایی است که با مردم ایران صورت می‌گیرد
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است فیلترینگ یکی از بدترین رفتار‌ها در قبال مردم ایران است و به مخاطرات فرهنگی و امنیتی آن اشاره می‌کند؛ وی همچنین از ناکامی دولت‌ها در مقابله با مافیای فیلتر و تأثیرات منفی آن بر نسل جوان سخن گفت.
تشکر لهستانی‌ها از ایرانیان بابت مهمان نوازی آن‌ها در ۸۰ سال گذشته تشکر لهستانی‌ها از ایرانیان بابت مهمان نوازی آن‌ها در ۸۰ سال گذشته
پس از جنگ جهانی دوم ارتش شوروی ناحیه شرقی لهستان را خالی از سکنه کرد. حالا مردم لهستان مانده بودند و ویرانی‌های جنگ و آوارگی از شهر و دیارشان. لهستانی‌ها مجبور به کوچ شدند. بعضی از آنها راه ایران را در پیش گرفتند.
برگزیده
ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند ساعت حرکت مترو از فردا تغییر می‌کند
زمان آغاز فعالیت متروی تهران همزمان با تغییر ساعات کار ادارات، تغییر یافت.
اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟ اگر جنین سمت چپ رحم مادر باشد جنسیتش چیست؟
جنین سمت چپ دختر است یا پسر؟ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، بر اساس نظریه‌ی رمزی، اگر جنین سمت چپ قرار گرفته باشد، دختر است. البته این نکته را فراموش نکنید که این موضوع صحت علمی ندارد و پذیرفته شده نیست.
کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید
تمام اطلاعیه‌های اعزام زائران برای حج و عتبات در سایت رسمی سازمان به آدرس haj.ir و سامانه.‌های my.haj.ir و atabatorg.haj.ir امکان‌پذیر است
صفحه خبر بالای تصاویر