کد خبر: ۵۸۷۱۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶

چرا بعضی صبح‌ها خواب‌هایی را که می‌بینیم به یاد نمی‌آوریم؟

آیا تا به حال صبح از خواب بیدار شده‌اید و احساس کرده‌اید که رؤیا دیده‌اید، اما قادر به یادآوری جزئیات آن نبوده‌اید؟ بر اساس پژوهشی جدید، توانایی به یاد آوردن خواب‌ها ممکن است تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل فردی و محیطی قرار بگیرد.
چرا بعضی صبح‌ها خواب‌هایی را که می‌بینیم به یاد نمی‌آوریم؟

مخاطب۲۴- خواب- محققان ایتالیایی طی چهار سال گذشته مشغول مطالعه پدیده «یادآوری رؤیای صبحگاهی» بوده‌اند. آنان در پژوهش خود بررسی کردند که چگونه الگو‌های خواب و ویژگی‌های مرتبط با آن می‌توانند بر توانایی افراد در یادآوری رؤیاهایشان تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید

پژوهشگران در این تحقیق بیش از ۲۰۰ شرکت‌کننده بین سنین ۱۸ تا ۷۰ سال را مورد مطالعه قرار دادند.

در این مطالعه از افراد خواسته شد که رؤیا‌های خود را در یک بازه ۱۵ روزه ثبت کرده و در همین مدت از یک دستبند پایش خواب برای بررسی کیفیت و عمق خواب خود استفاده کنند.

قبل و بعد از این دوره، شرکت‌کنندگان به سؤالات و آزمون‌هایی درباره ویژگی‌های شخصی‌شان، از جمله میزان علاقه به رؤیاها، میزان تمرکز و سطح اضطراب پاسخ دادند.

تحلیل داده‌ها نشان داد که توانایی یادآوری رؤیا‌ها در افراد مختلف بسیار متفاوت است و عوامل گوناگونی بر آن تأثیر می‌گذارند.

به عنوان مثال افرادی که دیدگاه مثبتی نسبت به رؤیا‌ها داشتند و بیشتر به خیال‌پردازی روزانه تمایل داشتند، رؤیا‌های خود را بیشتر به یاد می‌آوردند.

پژوهشگران دریافتند که فصل‌ها نیز در این مسئله تأثیرگذار بودند و میزان یادآوری رؤیا‌ها در فصل بهار به‌طور کلی بیشتر از زمستان بود.

محققان می‌گویند افرادی که دیدگاه مثبتی نسبت به رؤیا‌ها داشتند بیشتر آنها را به یاد می‌آوردند، علاوه بر این، افرادی که زمان بیشتری را در خواب سبک می‌گذراندند، بیشتر رؤیا‌های خود را به یاد می‌آوردند.

به گفته پژوهشگران افراد جوان‌تر نیز به‌طور کلی در یادآوری رؤیا‌ها موفق‌تر بودند، در حالی که افراد مسن‌تر بیشتر با پدیده‌ای به نام «رؤیا‌های سفید» مواجه می‌شدند. یعنی پس از بیدار شدن احساس می‌کردند رؤیا دیده‌اند، اما قادر به یادآوری جزئیات آن نبودند.

محققان در این پژوهش توضیح دادند که پدیده «رؤیا‌های سفید» در واقع نشان‌دهنده این است که افراد مسن‌تر نیز رؤیا می‌بینند، اما حافظه آنها پس از بیداری به سرعت محتوای رؤیا را از بین می‌برد.

برچسب ها: خواب
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.