کد خبر: ۵۸۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱

در تعطیلات نوروز پول‌های خودمان را چگونه جابه جا کنیم؟

ساتنا درحدفاصل روز‌های ۲۹ اسفند تا چهارم فروردین از دسترس مشتریان بانکی خارج می‌شود و پایا فقط با یک چرخه انتقال در ساعت سه و ۴۵ دقیقه بامداد به فعالیت ادامه می‌دهد
در تعطیلات نوروز پول‌های خودمان را چگونه جابه جا کنیم؟

مخاطب ۲۴- سقف کارت به کارت از خودپرداز‌های بانکی در ایام تعطیل و غیرتعطیل نوروز ۱۰ میلیون تومان است. به‌همین خاطر برای جابجایی مبالغ بالاتر ساتنا و پایا اهمیت پیدا می‌کنند.

ساتنا فقط در ساعات کاری بانک‌ها در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد و درحدفاصل روز‌های ۲۹ اسفند تا چهارم فروردین خبری از ساتنا نخواهد بود. این وسط تنها گزینه باقی‌مانده سیستم پایاست که اجازه می‌دهد طی فقط یک چرخه از شبانه‌روز مبلغی تا ۱۰۰ میلیون تومان جابجا شود.

عابربانک؛ نهایتا ۱۰ میلیون

سقف کارت به کارت از طریق دستگاه‌های خودپرداز در تعطیلات نوروز تفاوتی با ایام عادی ندارد. منظورمان از تعطیلات نوروزی روز‌های ۲۹ اسفند تا چهارم فروردین است که بانک‌های کشور مثل سایر دستگاه‌های دولتی تعطیل هستند و به‌جز شعبه‌های کشیک، دسترسی به شعب بانکی فراهم نیست.

بیشتر بخوانید

سقف کارت به کارت از بستر عابربانک‌های حاضر در سطح شهر کماکان ۱۰ میلیون تومان است و اگر کسی احتیاج به جابجایی مبلغ بیشتری دارد، باید سراغ راهکار دیگری برود.

سقف کارت به کارت از طریق دستگاه‌های خودپرداز تفاوتی با سال‌های گذشته ندارد. علاوه‌بر این محدودیت برداشت پول نقد از دستگاه‌های خودپرداز کماکان ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود، اما برای اینکه از بحث اصلی دور نشویم، لازم است به ماجرای سقف کارت به کارت برگردیم. چون اگر بحث انتقال رقمی بالای ۱۰ میلیون مطرح باشد، مشتریان بانکی چاره‌ای جز مراجعه به ساتنا و پایا ندارند.

ساتنا؛ تعطیل در ایام نوروز

ساتنا در ایام تعطیلی‌های نوروز از دسترس مشتریان بانکی خارج می‌شود، چون اساسا کارکرد سامانه ساتنا برای ساعات کاری تعریف شده است. با این حساب در روز‌های ۲۹ اسفند تا پایان چهارم فروردین خبری از قابلیت‌های ساتنا برای مشتریان بانکی نیست و ساتنا از روز پنجم فروردین قادر به ارائه خدمات خواهد بود.

ساتنا به‌شکلی است که مشتریانی که در بانک حساب دارند، می‌توانند برای انتقال پول به حساب خودشان یا سایر افراد در سایر بانک‌ها در همان روز دست‌به‌کار شوند.

ساتنا البته برای برای تراکنش‌های ۱۵ تا ۲۰۰ میلیون تومان کاربرد دارد و همین مورد را می‌توانیم یکی از تفاوت‌های ساتنا و پایا بدانیم.

ساتنا به‌معنی مبادلات بین بانکی به‌شکل آنی و برگشت‌ناپذیر است. بانک‌ها بابت هر تراکنش ساتنا، دو درصد از کل مبلغ را به‌عنوان کارمزد برمی‌دارند که البته این رقم سقف ۲۵ هزار تومانی دارد. یعنی حتی اگر مبلغ انتقال به اندازه‌ای باشد که دو درصد آن بیشتر از ۲۵ هزار تومان تومان شود، همین مقدار پول را از شما به‌عنوان کارمزد ساتنا می‌گیرند.

ساتنا به‌دو شکل در اختیار مشتریان بانکی قرار می‌گیرد؛ مراجعه حضوری به شعبه‌های بانک یا از طریق بانکداری اینترنتی. حالت اول که تکلیف معلوم است، اما در حالت دوم مشتری با رفتن سراغ گزینه انتقال وجه ساتنا، عملیات جابجایی پول را جلو می‌برد. معمولا مدت زمان انتقال وجه ساتنا بعد اتمام اقدامات لازم، ۳۰ دقیقه است و همین موضوع هم یکی دیگر از تفاوت‌های ساتنا و پایا به‌حساب می‌آید.

پایا؛ حداکثر ۱۰۰ میلیون

پایا ارتباطی با ساعت کاری بانک‌ها ندارد و می‌تواند در حدفاصل روز‌های ۲۹ اسفند تا پنجم فروردین کمک‌حال مشتریان بانکی باشد. اما برخلاف ساتنا، پایا سقف ۱۰۰ میلیون تومانی دارد و از طرفی برای جایجایی مبالغ زیر ۱۵ میلیون تعریف نمی‌شود.

کارمزد پایا را بانک‌های کشور متناسب با نوع حواله تعیین می‌کنند. اگر حوالی تکی باشد، یک درصد از مبلغ هر تراکنش، تا سقف دو هزار و ۵۰۰ تومان به‌عنوان کارمزد پایا از شما دریافت می‌شود. ولی اگر بحث حواله چندتایی مطرح باشد، ۱۰۰ تومان به ازای هر تراکنش به عنوان کارمزد دریافت می‌کنند و اصلا مبلغ حواله تاثیری در تعیین رقم کارمزد ندارد.

پایا برخلاف ساتنا ربطی به ساعت کاری بانک‌ها ندارد، اما عملکردش در ایام تعطیل رسمی، متفاوت از روز‌های عادی است. طوریکه در طول روز‌های عادی مثل روز‌های پنجم تا یازدهم فروردین چهار چرخه ثابت برای جابجایی مبالغ وجود دارد. چرخه اول ساعت سه و ۴۵ دقیقه بامداد است. ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه نوبت به چرخه دوم می‌رسد و چرخه سوم و چهارم هم به‌ترتیب ساعت‌های ۱۳ و ۴۵ دقیقه و ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه است.

پایا، اما در تعطیلی رسمی فقط یک چرخه دارد و مثل سال‌های گذشته قرار است جابجایی‌های مبالغ بانکی فقط در چرخه سه و ۴۵ دقیقه بامداد انجام شود.

برچسب ها: کارت به کارت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
کنکور فقط تغییر نام می‌دهد! کنکور فقط تغییر نام می‌دهد!
«متأسفانه کنکور سال‌هاست که به عنوان یک تجارت عظیم، سود‌های کلان برای مؤسسات، ناشران و برگزارکنندگان آزمون به همراه داشته‌است. اکنون که قرار است وزن سنجش بر پایه امتحانات نهایی باشد، بسیاری نگرانند که این صنعت فقط شکل خود را عوض کند.»
دانش آموزان اتباع دیگر نمی‌توانند در ایران به مدرسه بروند؟ دانش آموزان اتباع دیگر نمی‌توانند در ایران به مدرسه بروند؟
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش از تغییر در روند ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع و توزیع کتب درسی خبر داد.
ایران برای مذاکره با سه کشور اروپایی به توافق رسیده است؟ ایران برای مذاکره با سه کشور اروپایی به توافق رسیده است؟
منابع آگاه از توافق ایران درباره اصل مذاکرات با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس خبر دادند و اعلام کردند «رایزنی‌ها درباره زمان و مکان این مذاکره ادامه دارد و اینکه مذاکرات هفته آتی در کدام کشور باشد، نهایی نشده است.»
کدام گوشی‌ها پیامک‌های طولانی را ارسال نمی‌کنند؟ کدام گوشی‌ها پیامک‌های طولانی را ارسال نمی‌کنند؟
هنگام ارسال پیام‌های طولانی با گوشی سامسونگ دچار مشکل شده‌اید؟ در این راهنما تنظیمات لازم برای رفع آن را به‌صورت کامل یاد می‌گیرید.
وضعیت آبی در تهران قرمز است وضعیت آبی در تهران قرمز است
وضعیت منابع آبی تهران با توجه به خشکسالی‌های پنج سال اخیروکاهش شدید بارش‌ها به مرز‌های نگران کننده رسیده است کارشناسان معتقدند تنها راه نجات از این شرایط صرفه جویی به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد است.
اعلام ضوابط و مقررات خروج از کشور مشمولان برای زیارت عتبات عالیات اعلام ضوابط و مقررات خروج از کشور مشمولان برای زیارت عتبات عالیات
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: کلیه مشمولان غیرغایب که قصد زیارت عتبات عالیات را در ماه‌های محرم و صفر بویژه ایام اربعین حسینی دارند، می‌توانند بدون نیاز به سپردن وثیقه برای یکبار از مجوز خروج از کشور بهره‌مند شوند.
نیمه پیدای ماه را ببینید! نیمه پیدای ماه را ببینید!
حدود ۱۳۰۰ عکس ثبت‌شده با دوربین مدارگرد شناسایی ماه (Lunar Reconnaissance Orbiter) برای ثبت این نمای دیدنی و جدید از چهره آشنای سمت پیدای ماه مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر